Apple Podcasts-abonnementen nemen en beheren

Wanneer je een Apple Podcasts-abonnement neemt, kun je je abonneren op een kanaal met vakkundig samengestelde podcasts of op een standalone podcast. Daarnaast kun je je bestaande abonnementen van Apple Music, Apple News en andere favoriete apps koppelen om toegang te krijgen tot premium podcast-materiaal van die apps.

Welk type abonnement wil je?

Apple Podcasts heeft twee manieren om toegang te krijgen tot premiummateriaal van je favoriete makers. Met Apple Podcasts-abonnementen kun je je rechtstreeks in de app abonneren op de gewenste programma's en kanalen. Je kunt je bestaande, in aanmerking komende abonnementen van je favoriete apps en voorzieningen ook koppelen met Apple Podcasts en luisteren naar exclusief materiaal.*

Zorg ervoor dat je de apparaten bijwerkt die je wilt gebruiken voor Apple Podcasts-abonnementen of om een abonnement te koppelen:

Een Apple Podcasts-abonnement nemen

1. Open de Apple Podcasts-app op je iPhone, iPad of Mac.

2. Zoek de podcast of het kanaal waarop je een abonnement wilt nemen.

3. Tik of klik op het aanbod om het abonnement te nemen of het gratis te proberen.

4. Volg de instructies op het scherm om het abonnement aan te schaffen of een gratis proefperiode te starten.

Afhankelijk van de maker van de podcast, kun je een maand- of jaarabonnement kiezen voor Apple Podcasts.

Nadat je je hebt geabonneerd, kun je naar Apple Podcasts-abonnementen luisteren in de Apple Podcasts-app op je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en HomePod. Als je 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, kun je je abonnement delen met de leden van je gezinsgroep.

Een app-abonnement koppelen

Je kunt abonnementen op Apple Music, Apple News en andere apps uit de App Store koppelen. Als je de app hebt geïnstalleerd en een actief, in aanmerking komend abonnement via de App Store hebt, maken je apps automatisch verbinding met Apple Podcasts. Als je een abonnement hebt genomen via internet of een andere aanbieder:

1. Open de Apple Podcasts-app op je iPhone, iPad of Mac.

2. Zoek de podcast of het kanaal waarmee je wilt koppelen.

3. Tik of klik op 'Ben je al abonnee?'

4. Volg de instructies op het scherm om je account te koppelen.

Je hebt toegang tot het materiaal zolang je een actief, in aanmerking komend abonnement bij de aanbieder van de podcast hebt.

Apple Podcasts-abonnementen beheren en koppelen

Als je een podcast ontvolgt in de Apple Podcasts-app, wordt je betaalde abonnement hiermee niet geannuleerd.

Je kunt je Apple Podcasts-abonnementen beheren op een van je Apple apparaten.

Als je een abonnement wilt ontkoppelen, kun je het gekoppelde Apple abonnement annuleren. Als je een abonnement hebt genomen via internet of een andere aanbieder, neem je contact op met de ontwikkelaar.

* Apple Podcasts is niet in alle landen en regio's beschikbaar. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.