Express-modus gebruiken met ov-kaarten en sleutels in Apple Wallet

Met de Express-modus kun je door te tikken kaarten en sleutels in de Wallet-app gebruiken.

Met de Express-modus kun je sommige kaarten en sleutels in Apple Wallet gebruiken zonder je apparaat uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, of te authenticeren met Face ID, Touch ID of je toegangscode. Mogelijk kun je zelfs je kaart of sleutel gebruiken als je apparaat moet worden opgeladen.

De Express-modus selecteren voor een ov-kaart, betaalkaart of sleutel

Als je een in aanmerking komende ov-kaart of andere compatibele kaart of sleutel toevoegt aan Apple Wallet, wordt de Express-modus standaard ingeschakeld. Je kunt ook wijzigen voor welke kaart of sleutel je de Express-modus wilt instellen.

• Meerdere kaarten en sleutels kunnen via de Express-modus tegelijkertijd actief zijn in de Wallet-app. Je kunt de Express-modus bijvoorbeeld instellen voor één studentenkaart en één autosleutel.

• Bij sommige kaarten en sleutels is het niet mogelijk de Express-modus in te stellen voor meerdere exemplaren van hetzelfde type of van dezelfde verstrekker. In dat geval kun je de Express-modus inschakelen voor slechts één studentenkaart van dezelfde school.

• Bij sommige kaarten is het mogelijk de Express-modus in te stellen voor meerdere exemplaren van hetzelfde type.

• Bij het openbaar vervoer kun je de Express-modus instellen voor één ov-kaart per vervoersnetwerk. Je kunt ook een betaalkaart instellen als betaalmiddel voor je reis op locaties waar je Express-ov-kaart niet wordt geaccepteerd.

De Express-modus selecteren voor een ov-kaart, betaalkaart of sleutel op een iPhone

1. Open de Wallet-app en selecteer een kaart of sleutel.

2. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Kaartgegevens'.

3. Tik op 'Express-ov-instellingen' of 'Express-modus'.

4. Selecteer de gewenste ov-kaart, betaalkaart of creditcard of andere compatibele kaart of sleutel.

Op je Apple Watch kun je een andere ov-kaart of betaalkaart selecteren voor gebruik in de Express-ov-modus:

Open op de iPhone de Apple Watch-app. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' op 'Wallet en Apple Pay'. Tik vervolgens op 'Express-ov-kaart', selecteer een ov-kaart of betaalkaart en authenticeer met je toegangscode op de Apple Watch.

Compatibele kaarten en sleutels

Je kunt de Express-modus selecteren voor compatibele kaarten en sleutels, zoals:

De Express-modus gebruiken op je iPhone of Apple Watch

1. Houd de bovenkant van je iPhone of het scherm van je Apple Watch bij de lezer voor contactloze betalingen.

2. Als de transactie is geslaagd, wordt op het apparaat een vinkje weergegeven met de tekst 'Gereed'. Als je met het openbaar vervoer reist, gaat de toegangspoort open, al dan niet met een geluidssignaal.

Dat is alles. Je hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, te authenticeren met Face ID, Touch ID of je toegangscode, of de Wallet-app te openen.

De Express-modus gebruiken in de spaarstand

Mogelijk kun je jouw kaarten en sleutels op je iPhone ook in de Express-modus gebruiken als je apparaat moet worden opgeladen. Op compatibele iPhone-modellen kun je mogelijk tot maximaal vijf uur de spaarstand gebruiken met sommige kaarten en sleutels waarvoor de Express-modus is ingeschakeld, terwijl je iPhone moet worden opgeladen.

Druk op de zijknop of de thuisknop om de kaarten en sleutels te zien die geschikt zijn voor gebruik in de spaarstand terwijl je iPhone moet worden opgeladen. Als je echter vaak op de zijknop of thuisknop drukt, kan de energiereserve van de spaarstand sterk afnemen. Als je de iPhone uitschakelt, is deze functie niet beschikbaar.

Meer informatie over Express-kaarten in de spaarstand