Face ID en privacy

Face ID is ontworpen om je gegevens te beschermen.

Face ID authenticeert je met behulp van de TrueDepth-camera

Face ID kan worden gebruikt om je iPhone of iPad te ontgrendelen. Met behulp van de TrueDepth-camera bepaalt Face ID of de persoon die naar een iPhone of iPad kijkt de ingeschreven gebruiker is. Verder kun je met Face ID betalen via Apple Pay, aankopen doen in de App Store en je authenticeren binnen apps.

Face ID-gegevens, waaronder wiskundige voorstellingen van je gezicht, worden versleuteld en beveiligd met een sleutel die alleen voor de Secure Enclave beschikbaar is. Deze gegevens worden aangepast en bijgewerkt naarmate je Face ID gebruikt, zodat je gebruikerservaring wordt verbeterd, bijvoorbeeld bijvoorbeeld wanneer je je zonder problemen authenticeert. Face ID werkt deze gegevens ook bij wanneer er een goede gelijkenis wordt gevonden maar er vervolgens een toegangscode wordt ingevoerd om het apparaat te ontgrendelen.

Face ID-gegevens blijven op je apparaat staan en er wordt nooit een reservekopie van gemaakt op iCloud of elders.

Jij bepaalt hoe je Face ID gebruikt

Als je ervoor kiest om je in te schrijven voor Face ID, kun je zelf bepalen hoe je deze functie gebruikt en kun je deze op elk gewenst moment uitschakelen. Als je je iPhone of iPad bijvoorbeeld niet via Face ID wilt ontgrendelen, ga je in Instellingen naar 'Face ID en toegangscode', voer je je toegangscode in en schakel je 'iPhone-ontgrendeling' of 'iPad-ontgrendeling' uit. Als je Face ID wilt uitschakelen, ga je in Instellingen naar 'Face ID en toegangscode', voer je je toegangscode in en tik je op 'Stel Face ID opnieuw in'. Hiermee worden Face ID-gegevens, waaronder wiskundige voorstellingen van je gezicht, van je apparaat verwijderd. Alle Face ID-gegevens worden verwijderd als je je apparaat via Zoek mijn wist of opnieuw instelt of als je alle inhoud en instellingen wist.

Face ID en apps

Binnen ondersteunde apps kun je Face ID inschakelen voor authenticatie. Apps ontvangen alleen een melding wanneer de authenticatie al dan niet is uitgevoerd. Apps hebben geen toegang tot Face ID-gegevens die bij het ingeschreven gezicht horen.

Andere functies van de TrueDepth-camera

Zelfs als je je niet inschrijft voor Face ID, wordt de TrueDepth-camera geactiveerd ter ondersteuning van functies voor aandachtsdetectie. Zo wordt het scherm gedimd weergegeven als je niet naar je iPhone of iPad kijkt of het volume van meldingen verlaagd als je naar je apparaat kijkt. Wanneer je bijvoorbeeld Safari gebruikt, controleert je apparaat of je naar het apparaat kijkt en wordt het scherm uitgeschakeld als je er niet naar kijkt.

Als je deze functies niet wilt gebruiken, ga je in Instellingen naar 'Face ID en toegangscode', voer je je toegangscode in en schakel je de functies voor aandachtsdetectie uit.