Shazam gebruiken op Android-apparaten

Gebruik Shazam om te herkennen wat je hoort op de radio, in een winkel, op je apparaat (met of zonder koptelefoon) of ergens anders waar je opgenomen muziek hoort.

Zoek je eerdere Shazams in de bibliotheek, waar je voorbeelden van nummers kunt beluisteren om nieuwe muziek te ontdekken. En maak een Shazam-account aan om al je Shazams te bewaren voor het geval er iets met je apparaat gebeurt.

Muziek herkennen met Shazam

Ga als volgt te werk om muziek te herkennen met Shazam:

• Open de Shazam-app op je apparaat en tik vervolgens op de Shazam-knopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

• Houd de Shazam-app ingedrukt in de applade en tik vervolgens op 'Shazam nu'.

Wanneer Shazam het nummer herkent, wordt het bewaard in je Shazam-bibliotheek.

Nadat je een nummer hebt gevonden, kun je verbinding maken met Apple Music en andere muziekdiensten om naar je Shazam te luisteren.

Als je niet beschikt over een internetverbinding, maakt de app nog steeds een unieke digitale vingerafdruk die wordt vergeleken met de Shazam-database zodra je apparaat verbinding heeft met het internet. Als een nummer niet kan worden herkend, verdwijnt het uit je nog openstaande Shazams.

Auto Shazam gebruiken

Schakel 'Auto Shazam' in om Shazam automatisch te laten herkennen wat je om je heen hoort:

• Houd de Shazam-app in de applade ingedrukt en tik op 'Auto Shazam'.

• Open de Shazam-app op je apparaat en houd vervolgens de Shazam-knopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding ingedrukt.

Wanneer 'Auto Shazam' is ingeschakeld, vergelijkt Shazam wat je hoort met nummers in de Shazam-database, zelfs wanneer je overschakelt naar een andere app. Wat Shazam hoort, wordt niet bewaard.

Je vindt nu de met 'Auto Shazam' herkende nummers in je bibliotheek, gegroepeerd op datum.

Tik op de Shazam-knop om 'Auto Shazam' uit te schakelen.

Meldingen gebruiken om muziek te laten herkennen met een veeg en een tik

Wanneer je in een andere app zit, kun je Shazam vanuit de meldingsbalk muziek laten herkennen:

1. Veeg omlaag om Shazam weer te geven in de meldingsbalk.

2. Tik op Shazam om muziek te laten herkennen.

3. Als je de melding wilt sluiten, swipe je naar de bibliotheek in de Shazam-app, tik je op de knop 'Instellingen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en schakel je 'Shazam vanuit meldingsbalk' uit.

Muziek laten herkennen met 'Pop-Up Shazam'

1. Open de Shazam-app, swipe naar de bibliotheek en tik vervolgens op de knop 'Instellingen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Schakel 'Shazamen vanuit pop-up' in, tik op 'Ga naar Instellingen', tik op 'Shazam' en schakel 'Weergave vóór andere apps toestaan' in.

3. Tik terwijl je in een andere app zit op de knop 'Pop-Up Shazam'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om muziek te herkennen die in die app wordt afgespeeld.

4. Je verwijdert de zwevende knop door deze naar de 'X' onderaan het scherm te slepen.

Als je 'Pop-Up Shazam' weer op het scherm wilt hebben, veeg je vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik je op de melding. Als je 'Shazamen vanuit meldingsbalk' niet hebt ingeschakeld, open je de Shazam-app en laat je Shazam een nummer herkennen. Zet Shazam op de achtergrond terwijl het een nummer probeert te herkennen. Je ziet de pop-upknop weer op het scherm verschijnen.

Andere manieren om muziek te herkennen

• Gebruik Shazam op je Wear OS-apparaat om tracks te laten herkennen.

• Schakel in Shazam-instellingen 'Shazamen bij opstarten' in om muziek automatisch te identificeren wanneer je de app opent.

Eerdere Shazams zoeken

Je kunt je eerdere Shazams vinden in de bibliotheek. Veeg in de Shazam-app naar de bibliotheek of tik op de knop 'Bibliotheek'.

Om een Shazam te verwijderen, tik je op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast die Shazam in de bibliotheek en tik je vervolgens op 'Verwijderen uit je bibliotheek'.

Je kunt je Shazams ook bewaren zodat je ze niet kwijtraakt als er iets met je apparaat gebeurt.

Je Shazams bewaren

Om je Shazams te bewaren, maak je een account aan met een Google-account of een e-mailadres.

1. Swipe in Shazam naar de bibliotheek en tik vervolgens op de knop 'Instellingen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Tik op 'Aanmelden' of 'Inloggen'.

3. Om in te loggen met een Google-account, tik je op 'Inloggen met Google' en volg je de aanwijzingen.

4. Inloggen met een e-mailadres:

• Tik op 'Inloggen met e-mailadres' en voer een e-mailadres in.

• Controleer je e-mail op hetzelfde apparaat en tik op 'Bevestigen' in het e-mailbericht. Als je de e-mail niet hebt ontvangen, tik je op 'Opnieuw versturen' in de Shazam-app of begin je opnieuw.

Om overal toegang te krijgen tot je eerdere Shazams, gebruik je dezelfde account om in te loggen bij www.shazam.com/nl/myshazam op je Mac, een pc of in de Shazam-app op een ander Android-apparaat.

Je Shazam-account verwijderen

1. Swipe in Shazam naar de bibliotheek en tik vervolgens op de knop 'Instellingen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Scrol naar de onderkant van het scherm 'Instellingen' en tik op 'Uitloggen'.

3. Als je Shazam op andere apparaten gebruikt, log je op die apparaten uit bij Shazam.

4. Ga naar shazam.com/nl/privacy.

5. Scrol naar de onderkant van de pagina en klik of tik op 'Je account verwijderen'.

6. Log in met de account die je wilt verwijderen.

7. Scrol naar de onderkant van de pagina 'Je account verwijderen' en klik of tik op 'Je account verwijderen'. Alle informatie van gekoppelde voorzieningen waaruit je identiteit kan worden afgeleid, wordt binnen 30 dagen verwijderd.

Een kopie van je Shazam-gegevens ontvangen

1. Ga naar shazam.com/nl/privacy.

2. Klik of tik op 'Je gegevens downloaden'.

3. Log in bij de account waarvoor je een kopie van de gegevens wilt ontvangen en volg de aanwijzingen.

4. Voer het e-mailadres in waar de gegevens naartoe moeten worden gestuurd en klik op 'Mijn gegevens versturen'. Je ontvangt je gegevens binnen 30 dagen via e-mail.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.