Nieuw voor ondernemingen in macOS Big Sur

Lees hier meer over de zakelijke content die Apple heeft uitgebracht voor macOS Big Sur.

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van uw apparaat en worden aanbevolen voor alle gebruikers. Apparaatbeheerders kunnen software-updates beheren via een MDM-oplossing (Mobile Device Management).

Informatie over algemene verbeteringen vindt u in dit artikel over updates voor macOS Big Sur.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor details over de beveiligingsinhoud van deze updates.

macOS Big Sur 11.5

• MDM-beheerders kunnen de nieuwe opdracht SetRecoveryLock gebruiken om op een Mac met Apple Silicon een wachtwoord in te stellen dat nodig is om macOS Recovery te openen.
  • MDM-beheerders kunnen nu de opdracht DeviceLock gebruiken om een Mac met Apple Silicon te vergrendelen met een zescijferige pincode en een optioneel bericht.
  • Lost een probleem op waarbij netwerkextensies die Rosetta 2 vereisen, niet worden geladen bij de eerste keer opstarten na een software-update.
  • Lost een probleem op waarbij System Profiler niet meer reageert bij het verzamelen van hardwaregegevens.
  • Smartcard-aanmelding mislukt niet langer op Mac-computers met Apple Silicon wanneer de checkCertificateTrust-sleutel wordt gebruikt.
  • Lost een probleem op waarbij app-installaties via MDM kunnen mislukken bij gebruik van een proxy die is geconfigureerd met een PAC-bestand.
  • Lost een probleem op waarbij Mac-computers met Apple Silicon opstarten met het besturingssysteem voor herstel na gebruik van startosinstall —eraseinstall.

macOS Big Sur 11.4

• Het installeren van software-updates via MDM werkt betrouwbaarder op Mac-computers met Apple Silicon.
  • Lost een probleem op waarbij er geen inlogsleutelhanger werd aangemaakt bij de eerste inlogpoging via een mobiele account.
  • Locatievoorzieningen wordt niet meer overgeslagen in de configuratie-assistent wanneer in MDM het aanmaken van een account wordt overgeslagen.
  • App-installaties via MDM worden niet meer geannuleerd tijdens de configuratie wanneer het land wordt gewijzigd.
  • Lost een probleem op waarbij DNS-opzoekacties mislukten wanneer er gebruik werd gemaakt van een proxy met identiteitscontrole of een proxy die is geconfigureerd met een PAC-bestand.
  • Lost een probleem op waarbij de Kerberos SSO-extensie de inloggegevens mogelijk niet kon vernieuwen.
  • Lost een probleem op waarbij de synchronisatie van iCloud-sleutelhanger niet werd beperkt met MDM.
  • Lost een probleem op waarbij StorNext-volumes uit het fsforeignservers-bestand niet automatisch werden geactiveerd.

macOS Big Sur 11.3

• MDM kan nu grotere en kleinere softwarereleases afzonderlijk uitstellen.
  • SMB Multichannel wordt nu ondersteund en is standaard ingeschakeld. Meer informatie
  • Als u MDM gebruikt om een macOS-apparaat te herstarten, kunt u optioneel gebruikersinteractie toestaan voordat het apparaat wordt herstart.
  • MDM kan nu iOS-apps installeren en beheren op Mac-computers met Apple Silicon.
  • Lost een probleem op waarbij systeemextensies die al wachtten op goedkeuring door de gebruiker, niet konden worden goedgekeurd via MDM.
  • Lost een probleem op waarbij systeemextensies niet werden verwijderd wanneer de goedkeuring voor die extensies via MDM werd ingetrokken.
  • Lost een probleem op met regels voor het filteren van materiaal bij gelijktijdig gebruik van meerdere netwerkextensies.
  • Lost een probleem op waarbij het aanmaken van een mobiele account mislukte bij de eerste inlogpoging.
  • Het bijwerken van een wifipayload die een certificaatidentiteit bevat, creëert niet langer een dubbele identiteit.
  • Safari respecteert nu de door de gebruiker gedefinieerde toegangsinstellingen 'Sta altijd toe' voor SSO-certificaten.
  • Lost een probleem op met het bladeren door netwerkbestandsservers waarop een groot aantal SMB-shares wordt gehost.
  • Lost een probleem waarbij software-updates niet konden worden gestart wanneer het inlogvenster werd weergegeven.
  • Lost een probleem op waarbij de app-installatie kon mislukken als MDM het installatiecommando nogmaals gaf.

macOS Big Sur 11.2

• Op Mac-computers met een Intel-processor kunt u nu het commando startosinstall gebruiken in het macOS-installatieprogramma op een niet-opstartvolume wanneer het systeem is opgestart met macOS-herstel.
  • Het instellen van een aangepast umask werkt nu zoals verwacht.
  • MDM kan nu een payload voor het kernelextensiebeleid pushen naar een Mac met een Apple M1-chip en de opstartbeveiligingsinstellingen automatisch bijwerken.
  • Lost een probleem op waarbij door MDM beheerde Mac-computers soms geen software-updates konden ophalen via Systeemvoorkeuren.
  • Materiaalfilters voor netwerkextensies kunnen nu verkeer van ingebouwde binaire bestanden volgen.
  • Lost een probleem op waarbij gebruikers de panelen van Systeemvoorkeuren niet konden ontgrendelen na een upgrade van macOS Catalina naar macOS Big Sur.

macOS Big Sur 11.1

• U kunt macOS nu installeren op een Mac met Apple Silicon terwijl u bent ingelogd met een mobiele account.
  • Lost een probleem op waarbij de pincode niet werd geaccepteerd bij een poging om te authenticeren met een smartcard.
  • Het commando softwareupdate --fetch-full-installer downloadt nu de nieuwste versie van het macOS-installatieprogramma zoals verwacht.

macOS Big Sur 11

• Biedt MDM-ondersteuning om standaardgebruikers toe te staan de installatie van legacy kernelextensies te voltooien door hun Mac te herstarten vanuit 'Systeemvoorkeuren' > 'Beveiliging en privacy' zonder dat zij beheerdersreferenties hoeven op te geven.
  • Ondersteunt de sleutels RebuildKernelCache KextPaths bij het item Start apparaat opnieuw op in de MDM-opdrachtenlijst.
  • Biedt MDM-ondersteuning om standaardgebruikers 'Schermopname' of 'Invoer vastleggen' te laten toestaan in het Privacy-paneel van 'Beveiliging en privacy' in Systeemvoorkeuren.
  • Verkeer van de Apple Push Notification-service (APNs) valt correct terug op het gebruik van een proxy als een directe verbinding wordt geblokkeerd door een firewall die geen TCP-reset naar clients verzendt.
  • Hyperlinks in pdf's met procentgecodeerde tekens worden nu correct geopend.
  • Lost een probleem op waarbij een poging om het wachtwoord te wijzigen met de Kerberos SSO-extensie mislukte met een foutmelding met de tekst 'Password Change Failed. Configuration file does not specify default realm' (Wachtwoord wijzigen mislukt. In het configuratiebestand is geen standaardrealm opgegeven).
  • Lost een probleem op waarbij de gebruiker na het ontgrendelen van een met FileVault beveiligd opstartvolume niet altijd in de lijst met gebruikers in het inlogvenster verscheen.
  • Lost een probleem op waarbij in bepaalde gevallen de map Verplaatste items niet kon worden verwijderd.
  • Lost een probleem op waarbij 'Wachtwoordvereisten' in Systeemvoorkeuren niet werd weergegeven wanneer een wachtwoord voldeed aan de vereisten wanneer er meerdere lokale beleidsregels werden gebruikt.