Nieuw voor ondernemingen in macOS Big Sur

Lees hier meer over de zakelijke content die Apple heeft uitgebracht voor macOS Big Sur.

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van je apparaat en worden aanbevolen voor alle gebruikers. Apparaatbeheerders kunnen software-updates beheren via een MDM-oplossing (Mobile Device Management).

Informatie over algemene verbeteringen vind je in dit artikel over updates voor macOS Big Sur.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor details over de beveiligingsinhoud van deze updates.

macOS Big Sur 11.5

• MDM-beheerders kunnen de nieuwe opdracht SetRecoveryLock gebruiken om op een Mac met Apple silicon een wachtwoord in te stellen dat nodig is om macOS-herstel te openen.

• MDM-beheerders kunnen nu de opdracht DeviceLock gebruiken om een Mac met Apple silicon te vergrendelen met een zescijferige pincode en een optioneel bericht.

• Lost een probleem op waarbij netwerkextensies die Rosetta 2 vereisen, niet worden geladen bij de eerste keer opstarten na een software-update.

• Lost een probleem op waarbij System Profiler niet meer reageert bij het verzamelen van hardwaregegevens.

• Smartcard-aanmelding mislukt niet langer op Mac-computers met Apple Silicon wanneer de checkCertificateTrust-sleutel wordt gebruikt.

• Lost een probleem op waarbij app-installaties via MDM kunnen mislukken bij gebruik van een proxy die is geconfigureerd met een PAC-bestand.

• Lost een probleem op waarbij Mac-computers met Apple silicon opstarten met recoveryOS na gebruik van startosinstall —eraseinstall.

macOS Big Sur 11.4

• Het installeren van software-updates via MDM werkt betrouwbaarder op Mac-computers met Apple Silicon.

• Lost een probleem op waarbij er geen inlogsleutelhanger werd aangemaakt bij de eerste inlogpoging via een mobiele account.

• Locatievoorzieningen wordt niet meer overgeslagen in de configuratie-assistent wanneer in MDM het aanmaken van een account wordt overgeslagen.

• App-installaties via MDM worden niet meer geannuleerd tijdens de configuratie wanneer het land wordt gewijzigd.

• Lost een probleem op waarbij DNS-opzoekacties mislukten wanneer er gebruik werd gemaakt van een proxy met identiteitscontrole of een proxy die is geconfigureerd met een PAC-bestand.

• Lost een probleem op waarbij de Kerberos SSO-extensie de inloggegevens mogelijk niet kon vernieuwen.

• Lost een probleem op waarbij de synchronisatie van iCloud-sleutelhanger niet werd beperkt met MDM.

• Lost een probleem op waarbij StorNext-volumes uit het fsforeignservers-bestand niet automatisch werden geactiveerd.

macOS Big Sur 11.3

• MDM kan nu grotere en kleinere softwarereleases afzonderlijk uitstellen.

• SMB Multichannel wordt nu ondersteund en is standaard ingeschakeld. Meer informatie

• Als je MDM gebruikt om een macOS-apparaat te herstarten, kun je optioneel gebruikersinteractie toestaan voordat het apparaat wordt herstart.

• MDM kan nu iOS-apps installeren en beheren op Mac-computers met Apple silicon.

• Lost een probleem op waarbij systeemextensies die al wachtten op goedkeuring door de gebruiker, niet konden worden goedgekeurd via MDM.

• Lost een probleem op waarbij systeemextensies niet werden verwijderd wanneer de goedkeuring voor die extensies via MDM werd ingetrokken.

• Lost een probleem op met regels voor het filteren van materiaal bij gelijktijdig gebruik van meerdere netwerkextensies.

• Lost een probleem op waarbij het aanmaken van een mobiele account mislukte bij de eerste inlogpoging.

• Het bijwerken van een wifipayload die een certificaatidentiteit bevat, creëert niet langer een dubbele identiteit.

• Safari respecteert nu de door de gebruiker gedefinieerde toegangsinstellingen 'Sta altijd toe' voor SSO-certificaten.

• Lost een probleem op met het bladeren door netwerkbestandsservers waarop een groot aantal SMB-shares wordt gehost.

• Lost een probleem waarbij software-updates niet konden worden gestart wanneer het inlogvenster werd weergegeven.

• Lost een probleem op waarbij de app-installatie kon mislukken als MDM het installatiecommando nogmaals gaf.

macOS Big Sur 11.2

• Op Intel-Macs kun je nu het commando startosinstallgebruiken in het macOS-installatieprogramma op een niet-opstartvolume wanneer het systeem is opgestart met macOS-herstel.

• Het instellen van een aangepast umask werkt nu zoals verwacht.

• MDM kan nu een payload voor het kernelextensiebeleid pushen naar een Mac met een Apple M1-chip en de opstartbeveiligingsinstellingen automatisch bijwerken.

• Lost een probleem op waarbij door MDM beheerde Mac-computers soms geen software-updates konden ophalen via Systeemvoorkeuren.

• Materiaalfilters voor netwerkextensies kunnen nu verkeer van ingebouwde binaire bestanden volgen.

• Lost een probleem op waarbij gebruikers de panelen van Systeemvoorkeuren niet konden ontgrendelen na een upgrade van macOS Catalina naar macOS Big Sur.

macOS Big Sur 11.1

• Je kunt macOS nu installeren op een Mac met Apple silicon terwijl je bent ingelogd met een mobiele account.

• Lost een probleem op waarbij de pincode niet werd geaccepteerd bij een poging om te authenticeren met een smartcard.

• Het commando softwareupdate --fetch-full-installer downloadt nu de nieuwste versie van het macOS-installatieprogramma zoals verwacht.

macOS Big Sur 11

• Biedt MDM-ondersteuning om standaardgebruikers toe te staan de installatie van legacy kernelextensies te voltooien door hun Mac te herstarten vanuit 'Systeemvoorkeuren' > 'Beveiliging en privacy' zonder dat zij beheerdersreferenties hoeven op te geven.

• Ondersteunt de sleutels RebuildKernelCache KextPaths bij het item Start apparaat opnieuw op in de MDM-opdrachtenlijst.

• Biedt MDM-ondersteuning om standaardgebruikers 'Schermopname' of 'Invoer vastleggen' te laten toestaan in het Privacy-paneel van 'Beveiliging en privacy' in Systeemvoorkeuren.

• Verkeer van de Apple Push Notification-service (APNs) valt correct terug op het gebruik van een proxy als een directe verbinding wordt geblokkeerd door een firewall die geen TCP-reset naar clients verzendt.

• Hyperlinks in pdf's met procentgecodeerde tekens worden nu correct geopend.

• Lost een probleem op waarbij een poging om het wachtwoord te wijzigen met de Kerberos SSO-extensie Configuration file does not specify default realm' (Wachtwoord wijzigen mislukt. In het configuratiebestand is geen standaardrealm opgegeven).

• Lost een probleem op waarbij de gebruiker na het ontgrendelen van een met FileVault beveiligd opstartvolume niet altijd in de lijst met gebruikers in het inlogvenster verscheen.

• Lost een probleem op waarbij in bepaalde gevallen de map Verplaatste items niet kon worden verwijderd.

• Lost een probleem op waarbij 'Wachtwoordvereisten' in Systeemvoorkeuren niet werd weergegeven wanneer een wachtwoord voldeed aan de vereisten wanneer er meerdere lokale beleidsregels werden gebruikt.