Koptelefoonmeldingen op je iPhone, iPod touch of Apple Watch

Ontvang meldingen dat je het volume lager moet zetten wanneer je de aanbevolen limiet voor blootstelling aan geluid over 7 dagen hebt bereikt.

In verband met regelgeving en veiligheidsnormen kunnen koptelefoonmeldingen in bepaalde landen of regio's niet worden uitgeschakeld.

Koptelefoonmeldingen in- of uitschakelen

1. Open de Instellingen-app op de iPhone of iPad.

2. Op een iPhone tik je op 'Horen en voelen'. Op een iPad tik je op 'Geluiden'.

3. Tik op 'Koptelefoonveiligheid'.

4. Schakel 'Koptelefoonmeldingen' in of uit.

Je kunt ook 'Verminder harde geluiden' inschakelen om het volume van je koptelefoon automatisch te verlagen wanneer dit het door jou ingestelde decibelniveau overschrijdt.

Over koptelefoonmeldingen en volume

Als je te lang naar te hard geluid luistert op je koptelefoon, kan dit je gehoor beschadigen. Koptelefoonmeldingen laten je weten of je blootstelling aan geluid zo lang zo luid is geweest dat dit gevolgen kan hebben voor je gehoor, bijvoorbeeld meer dan 80 decibel (dB) gedurende in totaal 40 uur over de afgelopen 7 dagen.

Je iPhone, iPad of Apple Watch kan je nu waarschuwen wanneer je 100% van de blootstellingslimiet voor 7 dagen hebt overschreden tijdens het dragen van een koptelefoon.* Deze meldingen zorgen ervoor dat je je bewuster wordt van je luistergewoonten en helpen je je gehoor te beschermen. Als je een melding ontvangt, wordt je gevraagd om het volume lager te zetten. Als je een melding hebt ontvangen, wordt het volume automatisch lager gezet als je de volgende keer een koptelefoon aansluit of via Bluetooth verbindt. Je kunt het volume echter hoger zetten als je dat wilt.

* De blootstellingslimiet voor 7 dagen geldt alleen voor mediageluid. Telefoongesprekken tellen niet mee bij de berekening van je blootstelling aan geluid via je koptelefoon.

Je meldingen bekijken

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone of iPad.

2. Tik op je iPhone op het tabblad 'Gegevens'. Tik op je iPad op navigatiekolom om de navigatiekolom te openen.

3. Tik op 'Gehoor' en tik vervolgens op 'Koptelefoonmeldingen'.

Audioniveaus voor koptelefoons in real time bekijken

Je kunt op elk moment de huidige audioniveaus van je koptelefoon controleren om er zeker van te zijn dat je je binnen een veilig luisterbereik bevindt.

• Druk op een Apple Watch op de zijknop om het bedieningspaneel te openen en tik vervolgens op het gehoorsymbool .

• Veeg op je iPhone of iPad vanuit de rechterbovenhoek van je scherm omlaag en tik vervolgens op het gehoorsymbool .