Over potentiële storingen op medische apparaten

De meeste elektronische consumentenapparaten, waaronder laptops, tablets, smartphones, wearables en audioapparaten bevatten magneten, onderdelen en radio's die elektromagnetische velden uitstralen die medische apparaten kunnen verstoren. Geïmplanteerde pacemakers en defibrillators kunnen bijvoorbeeld sensoren bevatten die reageren op magneten en radiozenders als ze er dicht bij in de buurt komen.

De meeste fabrikanten van medische apparaten raden aan om een potentiële storingsbron op veilige afstand van je medische apparaat te houden (minimaal 15 cm, of 30 cm bij gebruik van een draadloze oplader). Raadpleeg je arts en fabrikant van het medische apparaat voor specifieke richtlijnen. Fabrikanten verstrekken doorgaans aanbevelingen over het veilige gebruik van hun apparaten in de buurt van draadloze of magnetische producten om potentiële storingen te voorkomen.

Als je vermoedt dat een Apple apparaat je medische apparaat verstoort, stop je het gebruik ervan en raadpleeg je je arts en de fabrikant van je medische apparaat.

Lees meer over veiligheid in het gedeelte 'Belangrijke veiligheidsinformatie' in de gebruikershandleidingen voor Apple apparaten.