Als een mediabestand ontbreekt of beschadigd is in Pages, Numbers of Keynote

U kunt een ontbrekend of beschadigd afbeeldings-, film- of audiobestand vervangen door een kopie van hetzelfde bestand of een ander bestand.

U moet beschadigde of ontbrekende afbeeldings-, film- of audiobestanden in uw document, spreadsheet of presentatie vervangen, vooral als u samen met anderen aan het document werkt. Als uw document ontbrekende of beschadigde mediabestanden bevat, verschijnt er een venster met de ontbrekende of beschadigde bestanden wanneer u het document opent.

U kunt zien dat een bestand beschadigd is doordat het op een bepaalde manier in het document wordt weergegeven:

• Beschadigde afbeeldingen worden weergegeven met een lagere resolutie dan de originelen.
  • Beschadigde afbeeldingsvullingen worden weergegeven als geblokte vullingen.
  • Beschadigde of ontbrekende video's worden weergegeven als filmposters die niet kunnen worden afgespeeld.
  • Beschadigde audiobestanden worden weergegeven als audiosymbolen die niet kunnen worden afgespeeld.

Als het ontbrekende of beschadigde mediabestand zich in een gedeeld document bevindt, stopt u met het delen van het document en vervangt u de afbeelding.

Mediabestanden vervangen op een iPhone, iPad of iPod touch

Voor ontbrekende of beschadigde afbeeldingen en films kunt u de bestanden vervangen om de lay-out van uw document te behouden. Dit zorgt er ook voor dat deelnemers die oudere versies van de app gebruiken, kunnen blijven samenwerken.

1. Tik in het waarschuwingsvenster op de knop naast de waarschuwing voor een ontbrekend of beschadigd bestand om naar de betreffende locatie in uw document, spreadsheet of presentatie te gaan.
    Als u het waarschuwingsvenster hebt gesloten, tikt u op de knop 'Meer' en vervolgens op 'Toon waarschuwingen'.
  2. Tik op de afbeelding, de film, de melding over een ontbrekend bestand, de filmposter of een ander overblijfsel van het bestand en tik vervolgens op de knop 'Opmaak'.
  3. Tik op 'Afbeelding' of 'Film', tik op 'Vervang' en kies de foto of film die u wilt gebruiken.

Bij ontbrekende of beschadigde audiobestanden verwijdert u het bestand en voegt u het bestand vervolgens opnieuw toe. Als u audio rechtstreeks in uw document, spreadsheet of presentatie hebt opgenomen, verwijdert u het bestand en neemt u de audio opnieuw op.

Mediabestanden vervangen op een Mac

Voor ontbrekende of beschadigde afbeeldingen, video's of audiobestanden kunt u de bestanden vervangen om de lay-out van uw document te behouden:

1. Tik in het waarschuwingsvenster op de knop naast de waarschuwing voor een ontbrekend of beschadigd bestand om naar de betreffende locatie in uw document, spreadsheet of presentatie te gaan.
    Als u het waarschuwingsvenster hebt gesloten, kiest u 'Weergave' > 'Toon waarschuwingen'.
  2. Selecteer de afbeelding, de film, de melding over een ontbrekend bestand, de filmposter of een ander overblijfsel van het bestand in het document, de spreadsheet of de presentatie.
  3. Klik op de knop 'Opmaak' en klik vervolgens in het infovenster op 'Afbeelding' of 'Film'.
  4. Klik op 'Vervang', zoek het bestand dat u wilt gebruiken en klik op 'Open'.

Als u audio rechtstreeks in uw document, spreadsheet of presentatie hebt opgenomen, verwijdert u het bestand en neemt u de audio opnieuw op.

Afbeeldingen online vervangen op iCloud.com

U kunt afbeeldingsbestanden vervangen wanneer u Pages, Numbers of Keynote online gebruikt op iCloud.com.

1. Selecteer de afbeelding in het document, de spreadsheet of de presentatie.
  2. Klik op de knop 'Opmaak' en klik vervolgens in het infovenster op 'Afbeelding'.
  3. Klik op 'Vervang', zoek het bestand dat u wilt gebruiken en klik op 'Kies'.