Als u zich abonneert op Apple One en een andere Apple ID gebruikt voor iCloud

Gebruikt u verschillende Apple ID's voor iCloud- en media-abonnementen en aankopen? Als u zich aanmeldt voor Apple One, kunt u de functies en opslagruimte van iCloud+ laten gelden voor de Apple ID van uw keuze.

Apple One combineert tot zes Apple voorzieningen in één gebruiksvriendelijk abonnement. Als u slechts één Apple ID hebt, werken alle Apple One-voorzieningen automatisch met die account. Als u echter de ene Apple ID gebruikt voor iCloud en de andere voor media-aankopen en abonnementen, gelden de iCloud-opslag en de iCloud-functies die bij uw Apple One-abonnement zijn inbegrepen, automatisch voor de account die u gebruikt voor media-aankopen en abonnementen. Als u dit wilt veranderen, gaat u naar 'Instellingen' en kiest u een andere account.

iPhone met twee verschillende accounts waaruit u kunt kiezen.

Een Apple ID kiezen tijdens de configuratie van Apple One

Wanneer u zich aanmeldt voor Apple One, wordt u mogelijk gevraagd te kiezen welke Apple ID u wilt gebruiken voor de functies en opslagruimte van iCloud+.

1. In het bericht selecteert u 'Wijzig in Instellingen'.
  2. Selecteer het e-mailadres dat u wilt gebruiken en tik op 'Gebruik deze account'. Mogelijk moet u inloggen bij iCloud op uw apparaat.
  3. Tik op 'Bevestig'.

Functies en opslagruimte van iCloud+ laten gelden voor een andere Apple ID

U kunt op elk gewenst moment naar 'Instellingen' gaan en kiezen welke Apple ID u wilt gebruiken voor de functies en opslagruimte van iCloud+ die bij Apple One inbegrepen zijn.

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'Abonnementen'.
  3. Tik op 'Apple One' en tik vervolgens op 'Beheer accounts voor iCloud-opslagruimte'.
  4. Selecteer het e-mailadres dat u wilt gebruiken en tik op 'Gebruik deze account'.
  5. Tik op 'Bevestig'.

Meer informatie

• Als u al betaalt voor iCloud+ en de iCloud-opslagruimte van Apple One wilt gebruiken voor de Apple ID die u voor iCloud gebruikt, wordt uw huidige opslagabonnement vervangen door de opslagruimte die inbegrepen is bij Apple One. Uw bestaande iCloud+ abonnement wordt dan beëindigd.
  • Als u de functies en opslagruimte van iCloud+ als onderdeel van Apple One laat gelden voor de account die u voor iCloud gebruikt en later uw iCloud+-abonnement opwaardeert, wordt de opslagruimte die bij Apple One inbegrepen is, teruggezet naar de Apple ID die u gebruikt voor media-aankopen en abonnementen.