L2TP VPN-servers configureren voor gebruik met iOS 14- en macOS Big Sur-clientapparaten

Netwerkbeheerders moeten zich bewust zijn van verbeteringen in de L2TP VPN-serverconfiguratie voor gebruik met iOS 14- en macOS Big Sur-clientapparaten.

Vanaf iOS 14 en macOS Big Sur biedt IPsec ondersteuning voor HMAC-SHA-256 met L2TP VPN.

Om ervoor te zorgen dat VPN-clientapparaten met iOS 14 en macOS Big Sur verbinding kunnen maken met je L2TP VPN-server, configureer je de server om de uitvoer van de SHA-256-hash af te kappen tot 128 bits. Afkappen tot minder dan 128 bits leidt ertoe dat L2TP VPN geen verbinding kan maken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.