Als je bij het bijwerken van je Apple Watch de melding 'Update controleren mislukt' ziet

Lees hier wat je moet doen wanneer je Apple Watch aangeeft dat de watchOS-update niet gecontroleerd kan worden omdat er geen verbinding met het internet is.

De internetverbinding controleren

Om te beginnen controleer je of je Apple Watch verbinding heeft met het internet, hetzij via je iPhone, hetzij rechtstreeks via wifi of een mobiel netwerk.

Als je zeker weet dat je Apple Watch verbinding heeft met het internet, maar je de foutmelding nog steeds ziet, volg je de stappen in het volgende gedeelte.

Je Watch herstarten

Herstart je Apple Watch, controleer of deze verbinding heeft met het internet en probeer de update opnieuw uit te voeren.

Zie je de foutmelding nog steeds? Volg dan de stappen in het volgende gedeelte.

Media en apps verwijderen

Probeer opslagruimte vrij te maken op je Apple Watch door muziek of foto's te verwijderen die je met je Apple Watch hebt gesynchroniseerd. Probeer vervolgens de watchOS-update te installeren. Als je nog steeds niet kunt bijwerken, maak je nog meer opslagruimte vrij door enkele apps te verwijderen. Probeer daarna de update opnieuw uit te voeren.

Als je niet kunt bijwerken nadat je media en apps hebt verwijderd, volg je de stappen in het volgende gedeelte.

De Apple Watch loskoppelen en bijwerken

1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar wanneer je de koppeling verbreekt.

2. Open de Watch-app op de iPhone.

3. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik bovenaan op 'Alle Apple Watches'.

4. Tik op de infoknopinfoknop naast de Watch die je wilt loskoppelen.

5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'.

6. Geef op een GPS + Cellular-model van de Apple Watch aan dat je het mobiele abonnement wilt behouden.

7. Tik opnieuw om te bevestigen. Je moet wellicht het wachtwoord van je Apple ID invoeren om het activeringsslot uit te schakelen. De iPhone maakt een nieuwe reservekopie van de Apple Watch voordat alle inhoud en alle instellingen op de Apple Watch worden gewist. Je kunt deze reservekopie terugzetten op een nieuwe Apple Watch.

Configureer vervolgens je Apple Watch met je iPhone. Als je gevraagd wordt of je wilt configureren als nieuw of wilt terugzetten vanaf een reservekopie, kies je om te configureren als nieuw. Volg vervolgens de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien. Als je naar een bètaversie van watchOS wilt bijwerken, installeer je het bètaprofiel opnieuw nadat de configuratie is voltooid.

Werk tot slot je Apple Watch bij.

Een reservekopie terugzetten

Als je een Apple Watch wilt terugzetten vanaf de laatste reservekopie, volg je de stappen in het vorige gedeelte of koppel je de Watch opnieuw los. Vervolgens configureer je de Watch opnieuw met je iPhone. Deze keer kies je ervoor om terug te zetten vanaf een reservekopie in plaats van te configureren als nieuw.