Als u bij het bijwerken van uw Apple Watch de melding 'Update controleren mislukt' ziet

Lees hier wat u moet doen wanneer uw Apple Watch aangeeft dat de watchOS-update niet gecontroleerd kan worden omdat er geen verbinding met het internet is.

Uw internetverbinding controleren

Om te beginnen controleert u of uw Apple Watch verbinding heeft met het internet, hetzij via uw iPhone, hetzij rechtstreeks via wifi of een mobiel netwerk.

Als u zeker weet dat uw Apple Watch verbinding heeft met het internet, maar u de foutmelding nog steeds ziet, volgt u de stappen in het volgende gedeelte.

Uw Apple Watch herstarten

Herstart uw Apple Watch, controleer of deze verbinding heeft met het internet en probeer de update opnieuw uit te voeren.

Ziet u de foutmelding nog steeds? Volg dan de stappen in het volgende gedeelte.

Media en apps verwijderen

Probeer opslagruimte vrij te maken op uw Apple Watch door muziek of foto's te verwijderen die u met uw Apple Watch hebt gesynchroniseerd. Probeer vervolgens de watchOS-update te installeren. Als u nog steeds niet kunt bijwerken, maakt u nog meer opslagruimte vrij door enkele apps te verwijderen. Probeer daarna de update opnieuw uit te voeren.

Als u niet kunt bijwerken nadat u media en apps hebt verwijderd, volgt u de stappen in het volgende gedeelte.

De Apple Watch loskoppelen en bijwerken

1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar wanneer u de koppeling verbreekt.
  2. Open de Watch-app op uw iPhone.
  3. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik bovenaan op 'Alle Apple Watches'.
  4. Tik op de Info-knop het Info-symbool naast de Watch die u wilt loskoppelen.
  5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'.
  6. Geef op een GPS + Cellular-model van de Apple Watch aan dat u het mobiele abonnement wilt behouden.
  7. Tik opnieuw om te bevestigen. U moet wellicht het wachtwoord van uw Apple ID invoeren om het activeringsslot uit te schakelen. De iPhone maakt een nieuwe reservekopie van de Apple Watch voordat alle inhoud en instellingen op de Apple Watch worden gewist. U kunt deze reservekopie terugzetten op een nieuwe Apple Watch.

Configureer vervolgens uw Apple Watch met uw iPhone. Als u gevraagd wordt of u wilt configureren als nieuw of wilt terugzetten vanaf een reservekopie, kiest u om te configureren als nieuw. Volg vervolgens de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien. Als u naar een bètaversie van watchOS wilt bijwerken, installeert u het bètaprofiel opnieuw nadat de configuratie is voltooid.

Werk tot slot uw Apple Watch bij.

Een reservekopie terugzetten

Als u een Apple Watch wilt terugzetten vanaf de laatste reservekopie, volgt u de stappen in het vorige gedeelte of koppelt u de Watch opnieuw los. Vervolgens configureert u de Watch opnieuw met uw iPhone. Deze keer kiest u ervoor om terug te zetten vanaf een reservekopie in plaats van te configureren als nieuw.