'Log in met Apple' gebruiken

Lees hier hoe u 'Log in met Apple' kunt gebruiken om een account aan te maken voor een app of website van derden op uw iPhone, iPad, iPod touch of in een webbrowser.

Om 'Log in met Apple' te gebruiken, moet u twee-factor-authenticatie gebruiken en met die Apple ID bij iCloud ingelogd zijn op uw Apple apparaat. Meer informatie over 'Log in met Apple'

Een account aanmaken met 'Log in met Apple' op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac

1. Tik op de knop 'Log in met Apple' van de deelnemende app of website.*
  2. Als u wordt gevraagd uw naam en e-mailadres te verstrekken, vult 'Log in met Apple' automatisch de gegevens van uw Apple ID in. U kunt uw naam desgewenst wijzigen en 'Deel mijn e-mailadres' of 'Verberg mijn e-mailadres' kiezen. Meer informatie over 'Verberg mijn e-mailadres'
  3. Tik op 'Ga door' en bevestig met Face ID, Touch ID of de toegangscode van uw apparaat om in te loggen. Als u geen Face ID, Touch ID of toegangscode hebt geconfigureerd, voert u het wachtwoord van uw Apple ID in.

Elke keer dat u bij die app of website moet inloggen, tikt u gewoon op de knop 'Log in met Apple' en voert u een identiteitscontrole uit met Face ID, Touch ID of uw toegangscode. 'Log in met Apple' werkt hetzelfde op uw andere Apple apparaten waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

* U moet zijn ingelogd met uw Apple ID onder 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' op uw Mac of onder 'Instellingen' > '[uw naam]' op uw iPhone, iPad of iPod touch. Ook moet twee-factor-authenticatie zijn ingeschakeld.

Een 'Log in met Apple'-account aanmaken op andere platforms

U kunt 'Log in met Apple' ook gebruiken voor deelnemende apps en websites en andere platforms, zoals Android of Windows.

1. Tik op de knop 'Log in met Apple' van de deelnemende app of website.
  2. Wanneer u een beveiligde, door Apple gehoste webpagina ziet, voert u uw Apple ID en wachtwoord in.
  3. De eerste keer dat u inlogt, wordt u gevraagd om een verificatiecode van uw vertrouwde Apple apparaat of telefoonnummer. Controleer uw apparaat en voer de code in. Op het web kunt u deze stap tot 30 dagen na de eerste keer inloggen overslaan door ervoor te kiezen de gebruikte browser te vertrouwen.
  4. Als u wordt gevraagd uw naam en e-mailadres te verstrekken, vult 'Log in met Apple' automatisch de gegevens van uw Apple ID in. U kunt uw naam desgewenst wijzigen en 'Deel mijn e-mailadres' of 'Verberg mijn e-mailadres' kiezen. Meer informatie over 'Verberg mijn e-mailadres'
  5. Tik op 'Ga door' om het inloggen te voltooien.

Een bestaand account van derden upgraden naar 'Log in met Apple'

Deelnemende apps en websites van derden bieden u soms de mogelijkheid een bestaand account te upgraden naar 'Log in met Apple'. U kunt dit via het instellingenmenu van de app of website doen.

In iOS 14 en iPadOS 14 of hoger krijgt u mogelijk ook de optie om te upgraden naar 'Log in met Apple' als u een gemakkelijk te raden, hergebruikt of gehackt wachtwoord gebruikt voor een deelnemende app of website. Als u de aanwijzing ziet, tikt u op 'Gebruik 'Log in met Apple'' en volgt u de stappen op het scherm. U kunt ook upgraden op uw iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden'.
  2. Tik onder 'Beveiligingsadvies' op de naam van een app of website.*
  3. Tik op 'Gebruik 'Log in met Apple'' en volg de stappen op het scherm.

* Alleen deelnemende apps of websites worden vermeld.

Als u 'Verberg mijn e-mailadres' wilt gebruiken, maakt u een nieuw account aan met 'Log in met Apple'. Nadat u uw account hebt omgezet naar 'Log in met Apple', kunt u dit niet meer wijzigen.