De batterij in een AirTag vervangen

Je kunt de batterij in je AirTag vervangen. Dit doe je als volgt.

Waarschuwing: de AirTag, de batterijafdekking en de batterij kunnen verstikkingsgevaar opleveren of letsel veroorzaken bij kleine kinderen. Houd deze voorwerpen uit de buurt van kinderen.

De AirTag-batterij vervangen

1. Druk omlaag op de gepolijste roestvrijstalen batterijafdekking van de AirTag en draai linksom tot deze niet verder kan.

2. Verwijder de afdekking en batterij.

3. Plaats de nieuwe CR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V met de positieve pool naar boven. (Deze batterijen zijn verkrijgbaar bij de meeste elektronicawinkels en supermarkten.) Je hoort een geluid dat aangeeft dat de batterij is aangesloten.

• Houd batterijen uit de buurt van kinderen. Gebruik een CR2032-batterij met een bitter smakende coating, zoals de Duracell 2032-lithiumknoopcelbatterij met bittercoating, om onopzettelijke inname nog verder te ontmoedigen. Zoek naar verpakkingen waarop staat dat ze compatibel zijn met Apple AirTag. Sommige CR2032-batterijen met bitter smakende coatings werken mogelijk niet met AirTag of andere producten die op batterijen werken.

4. Plaats de afdekking terug door de drie nokjes op de afdekking uit te lijnen met de gleufjes van de AirTag.

5. Draai de afdekking rechtsom tot deze niet verder kan.

No alt supplied for Image

Hoe je kunt zien of de batterij moet worden vervangen

Als de batterij van je AirTag bijna leeg is, wordt op je iPhone een melding weergegeven:

No alt supplied for Image

Ook in de Zoek mijn-app kun je zien of de batterij van je AirTag moet worden vervangen:

1. Open de Zoek mijn-app.

2. Tik op het tabblad 'Objecten'.

3. Tik op de AirTag waarvan je de oplaadstatus van de batterij wilt controleren.

4. Als de batterij bijna leeg is, staat onder de naam van je AirTag de tekst 'Batterij bijna leeg'.

No alt supplied for Image