De standaard browser- of e-mailapp wijzigen op uw iPhone, iPad of iPod touch

In iOS 14 en iPadOS 14 en hoger kunt u zelf kiezen welke app wordt geopend wanneer u op een link naar een website of op een e-mailadres tikt, zolang de app dit ondersteunt.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u iOS 14 of iPadOS 14 of hoger hebt en dat de app correct is geïnstalleerd op uw apparaat.
  • Controleer of de browserapp of e-mailapp deze mogelijkheid ondersteunt. Als u het niet zeker weet, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.

Uw standaard browser of e-mailapp wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' en scrol omlaag totdat u de browser-app of de e-mailapp vindt.
  2. Tik op de app en tik vervolgens op 'Standaard browserapp' of 'Standaard Mail-app'.
    iPhone met de instelling 'Standaard browserapp'
  3. Selecteer een browser- of e-mailapp om deze als standaard in te stellen. Een vinkje wordt weergegeven om te bevestigen dat het de standaardinstelling is.

Als u geen optie ziet om een browser- of e-mailapp als standaard in te stellen, ondersteunt de ontwikkelaar dit mogelijk niet. Neem voor meer informatie contact op met de ontwikkelaar van de app.

Als u een browserapp verwijdert, stelt uw apparaat Safari in als de standaard browserapp. Als u de Safari-app verwijdert, stelt uw apparaat een van uw andere browserapps in als standaard. Als u de Safari-app opnieuw wilt gebruiken, moet u deze opnieuw installeren op uw apparaat.

Als u een e-mailapp verwijdert, stelt uw apparaat de Mail-app in als standaard. Als u de Mail-app verwijdert, stelt uw apparaat een van uw andere e-mailapps in als standaard. Als u de Mail-app opnieuw wilt gebruiken, moet u deze opnieuw installeren op uw apparaat.