De nachtmodus gebruiken op uw iPhone

Op ondersteunde iPhone-modellen kunt u de nachtmodus gebruiken om foto's te maken wanneer de camera detecteert dat er weinig omgevingslicht is.

U kunt de nachtmodus gebruiken op iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Foto's bij weinig licht maken met de nachtmodus

De nachtmodus wordt automatisch ingeschakeld wanneer de camera detecteert dat er weinig omgevingslicht is. Het symbool 'Nachtmodus'  bovenaan het beeldscherm wordt geel wanneer de functie actief is. Het maken van een foto in de nachtmodus kan snel gaan, maar kan ook enkele seconden duren. Dit hangt af van de hoeveelheid licht. U kunt ook de belichtingsinstelling aanpassen.

Houd voor de beste resultaten uw iPhone stil totdat de opname is voltooid. Plaats uw iPhone op een stevig en stabiel oppervlak of gebruik een statief om de stabiliteit en de controle over de helderheid van de belichting te vergroten.

In iOS 14 kunt u het dradenkruis in het kader uitlijnen. Dit helpt u stabieler te blijven en een betere foto te maken wanneer de iPhone beweging detecteert. Als u een opname in de nachtmodus halverwege wilt afbreken in plaats van te wachten totdat de opname is voltooid, tikt u op de stopknop onder de schuifknop.

De opnametijd aanpassen

Wanneer u een foto maakt in de nachtmodus, verschijnt naast het symbool 'Nachtmodus' een getal dat aangeeft hoelang de opname gaat duren.

Tik op het symbool 'Nachtmodus' als u wilt proberen langere opnamen te maken. Zet vervolgens de schuifregelaar boven de sluiterknop op 'Max'. Hierdoor wordt de opnametijd verlengd. Wanneer u de foto maakt, wordt de schuifknop een timer die aftelt tot het einde van de opnametijd.

Selfies maken in de nachtmodus

1. Open de Camera-app.
  2. Tik op de knop voor de camera aan de voorzijde .
  3. Houd de iPhone vóór u.
  4. Maak een selfie.

Selfies in de nachtmodus worden ondersteund op iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Timelapse in nachtmodus

Bij weinig licht kunt u timelapse in nachtmodus gebruiken met een statief om video's met langere intervalframes op te nemen. Open de Camera-app en veeg helemaal naar links totdat u 'Timelapse' ziet. Tik op de sluiterknop  om uw video op te nemen.

Timelapse in nachtmodus is beschikbaar op iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Portret in nachtmodus

1. Open de Camera-app en veeg naar de modus 'Portret'.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  3. Tik op de sluiterknop .

Portret in nachtmodus is beschikbaar op iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Live Photos en de flitser inschakelen

Als uw iPhone in de nachtmodus staat, zijn Live Photos en de flitser uitgeschakeld. U kunt deze functies handmatig inschakelen. Houd er rekening mee dat de nachtmodus wordt gedeactiveerd als u Live Photos of de flitser inschakelt.

Als u de flitser hebt ingesteld op 'Auto', wordt deze automatisch ingeschakeld als er weinig licht is. Tik op de pijl  boven het kader van de zoeker als u de flitser handmatig wilt inschakelen. Tik op de flitserknop  die onder het kader van de zoeker wordt weergegeven en selecteer 'Aan'.