Personen toevoegen aan en verwijderen uit groepsberichten op uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u personen kunt toevoegen aan en verwijderen uit groepsberichten op uw iPhone, iPad of iPod touch.

• Met de Apple functie iMessage kunt u iemand aan een tekstbericht toevoegen als de groep uit drie of meer personen bestaat en iedereen een Apple apparaat gebruikt, zoals een iPhone, iPad of iPod touch. Als u iemand wilt verwijderen, moet de groep uit vier of meer personen bestaan en moet iedereen een Apple apparaat gebruiken.
  • U kunt geen personen toevoegen aan of verwijderen uit sms-/mms-groepsberichten en u kunt geen personen toevoegen of verwijderen als ze een apparaat van een andere fabrikant gebruiken. Lees meer over het verschil tussen iMessage en sms-/mms-berichten.

iPhone met uitleg over hoe u iemand aan een groepsbericht kunt toevoegen.

Iemand aan een groepsbericht toevoegen

1. Tik op het groepsbericht waaraan u iemand wilt toevoegen.
  2. Tik op het groepssymbool bovenaan de berichtenreeks.
  3. Tik op de grijze pijl rechts van de contacten en tik vervolgens op 'Voeg contact toe' .
  4. Typ het contact dat u wilt toevoegen en tik op 'Gereed'.

Als u iemand aan een groepsbericht wilt toevoegen, maar diegene een apparaat van een andere fabrikant gebruikt, moet u een nieuw sms-/mms-groepsbericht aanmaken, omdat die persoon niet kan worden toegevoegd aan een groepsbericht met iMessage. Het is niet mogelijk om iemand toe te voegen aan een gesprek in Berichten dat u al voert met slechts één andere persoon.

iPhone met uitleg over hoe u iemand uit een groepsbericht kunt verwijderen.

Iemand uit een groepsbericht verwijderen

1. Tik op het groepsbericht met het contact dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op het groepssymbool bovenaan de berichtenreeks.
  3. Tik op de grijze pijl rechts van de contacten en veeg vervolgens naar links over de naam van de persoon die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder' en vervolgens op 'Gereed'.

Het is alleen mogelijk om iemand te verwijderen als de groep uit vier of meer personen bestaat en iedereen een Apple apparaat gebruikt, zoals een iPhone, iPad of iPod touch.

Wilt u uzelf verwijderen uit een groepsbericht? Lees hoe u de meldingen van een groepsbericht kunt dempen of verlaat het gesprek in de Berichten-app.