Uw iPhone of Apple Watch gebruiken als autosleutel

Lees hier hoe u autosleutels kunt toevoegen aan Apple Wallet en hoe u uw iPhone of Apple Watch kunt gebruiken om uw auto te ontgrendelen en starten.

Sommige autofabrikanten bieden de optie om uw voertuig te bedienen met een digitale autosleutel. Als uw auto hier geschikt voor is, kunt u deze sleutel toevoegen aan de Wallet-app op uw iPhone.

Als u uw autosleutel in de Wallet-app hebt, kunt u uw iPhone of Apple Watch gebruiken om uw auto te ontgrendelen en te starten door uw apparaat op bepaalde plekken te houden. Ook kunt u de Wallet-app gebruiken om uw autosleutel te delen met andere mensen.

Wat u nodig hebt

Neem contact op met de fabrikant of dealer van uw auto om na te vragen of uw auto compatibel is met Apple Wallet.

U kunt autosleutels toevoegen aan de volgende iPhone-modellen, indien deze voorzien zijn van iOS 13.6 of hoger:

• iPhone SE (2e generatie)
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11

• iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Lees hoe u uw iPhone-model kunt bepalen en uw software kunt bijwerken.

Om uw Apple Watch als autosleutel te gebruiken, moet u een Apple Watch Series 5 hebben met watchOS 6.2.8 of hoger.

Verder zijn de onderstaande vereisten van toepassing:

• U moet de eigenaar zijn van de account die door de fabrikant van uw auto wordt aangeboden en uw auto moet met deze account zijn gekoppeld. De fabrikant of dealer van uw auto kan u hierbij helpen.
  • U moet op uw iPhone ingelogd zijn met uw Apple ID.
  • Uw iPhone moet beveiligd zijn met een toegangscode, zodat u zich kunt verifiëren met behulp van Face ID, Touch ID of door uw toegangscode in te voeren.

Autosleutels toevoegen aan Apple Wallet op uw iPhone

1. Zorg dat uw auto is gekoppeld met de account die wordt aangeboden door de fabrikant van de auto.
  2. Open de app van de autofabrikant en volg de instructies om een sleutel te configureren. De app stuurt u door naar Apple Wallet.
  3. Tik op 'Ga door'.
  4. Houd uw iPhone op de sleutellezer volgens de instructies op het scherm en wacht tot uw iPhone en de auto zijn gekoppeld.
  5. Tik op 'Gereed'.

Afhankelijk van uw voertuig, is het mogelijk dat u op twee andere manieren autosleutels kunt toevoegen: met behulp van een link die de fabrikant u per e-mail stuurt of aan de hand van stappen die worden weergegeven op het informatiedisplay van uw voertuig.

Sleutels toevoegen via e-mail

Wanneer u uw auto toevoegt aan de account die door de fabrikant wordt aangeboden, ontvangt u een e-mail waarmee u het proces voor de autosleutel kunt starten. Tik op de link in de e-mail en volg de bovenstaande stappen 3 tot 5 in de Wallet-app.

Sleutels toevoegen via het informatiedisplay van uw auto

Navigeer op het informatiedisplay van uw auto naar de sectie voor sleutels en volg de instructies op het scherm. Volg de bovenstaande stappen 3 tot 5 in de Wallet-app wanneer daarom wordt gevraagd.

Als u een nieuwe iPhone hebt of uw huidige iPhone naar de fabrieksinstellingen herstelt, moet u uw autosleutels opnieuw configureren in Wallet via een van de bovenstaande methoden.

Autosleutels toevoegen aan uw Apple Watch

1. Volg de stappen om autosleutels te configureren in de Wallet-app op uw iPhone. Als u een Apple Watch hebt die is gekoppeld aan uw iPhone, vraagt de Wallet-app of u de autosleutel wilt toevoegen aan uw Watch.
  2. Tik op 'Voeg nu toe'.
  3. Bevestig dat u de autosleutel wilt toevoegen aan uw Apple Watch door de knop aan de zijkant van uw iPhone tweemaal in te drukken.

U kunt autosleutels ook later toevoegen:

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Scrol op het tabblad 'Mijn Watch' omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik naast de kaart voor uw autosleutel op 'Voeg toe'.

Uw auto bedienen met uw Apple apparaat

Houd nadat u uw autosleutel hebt geconfigureerd in Wallet, uw iPhone of Apple Watch naast de deurgreep van de auto. Wanneer de Express-modus is ingeschakeld, wordt de deur van uw auto automatisch ontgrendeld. Houd na het verlaten van uw auto uw Apple apparaat bij de deurgreep om de auto te vergrendelen.

Plaats om uw auto te starten uw iPhone in de sleutellezer van de auto of houd uw Apple Watch in de buurt van de lezer. Druk vervolgens op de startknop van de auto.

De Express-modus gebruiken

Met de Express-modus kunt u uw Apple apparaat in de buurt van de deurgreep van uw auto houden om deze automatisch te openen of deze in de sleutellezer van de auto plaatsen om uw voertuig snel te starten. De Express-modus is standaard ingeschakeld op uw iPhone en Apple Watch wanneer u een autosleutel toevoegt aan Wallet.

U kunt de Express-modus uitschakelen:

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart voor uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Schakel de Express-modus uit.

Als u de Express-modus uitschakelt, moet u zich iedere keer verifiëren wanneer u uw Apple apparaat als autosleutel wilt gebruiken:

• Open op uw iPhone de Wallet-app en tik op de kaart voor uw autosleutel. Houd uw iPhone bij de deurgreep of sleutellezer van uw auto en gebruik uw toegangscode, Face ID of Touch ID om verder te gaan.
  • Druk op uw Apple Watch tweemaal op de zijknop om uw kaarten te openen. Tik op de kaart voor uw autosleutel en houd uw Watch in de buurt van de deurgreep of sleutellezer van uw auto.

Als uw iPhone moet worden opgeladen

U kunt uw iPhone zelfs gebruiken om uw auto te ontgrendelen en starten als uw iPhone moet worden opgeladen.

Wanneer de batterij van uw iPhone bijna leeg is, wordt de spaarstand geactiveerd. Wanneer de Express-modus is ingeschakeld, kunt u uw autosleutels gebruiken tot vijf uur na het activeren van de spaarstand op uw iPhone.

Druk op de zijknop van uw iPhone om te zien of uw autosleutels beschikbaar zijn.

Uw autosleutel delen met iemand anders

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart voor uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Tik op 'Nodig uit'.
  5. Tik op 'Stel toegang in' en selecteer het beperkingsniveau dat u voor de gedeelde autosleutel wilt instellen.
  6. Tik op 'Nodig uit'. Er wordt een nieuw bericht weergegeven.
  7. Begin de naam van een persoon in te voeren in het veld 'Aan' van het bericht en tik op de naam wanneer die wordt weergegeven. Als uw ontvanger niet in uw contactpersonen staat, kunt u een telefoonnummer invoeren.
  8. Tik op de knop 'Stuur' .

Uitnodigingen om autosleutels te delen kunnen alleen worden verzonden via iMessage. Degene met wie u een autosleutel wilt delen, moet een compatibele iPhone hebben en ingelogd zijn met hun Apple ID. Ook moet deze persoon een toegangscode hebben ingesteld.

Wanneer de ontvanger op de uitnodiging tikt op een iPhone of Apple Watch, wordt de Wallet-app geopend en wordt weergegeven hoe de autosleutel kan worden toegevoegd en gebruikt.

Het is mogelijk dat de fabrikant van uw auto beperkt met hoeveel mensen u uw sleutel kunt delen.

Een autosleutel verwijderen of intrekken

U kunt de autosleutel van uw Apple apparaten verwijderen:

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart voor uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Tik op 'Verwijder deze autosleutel'.
  5. Tik op 'Verwijder' om te bevestigen.

U kunt ook toegang intrekken voor een autosleutel die u hebt gedeeld:

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart voor uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Tik op de naam van een persoon met wie u de autosleutel hebt gedeeld.
  5. Tik op 'Trek toegang in'. Deze persoon krijgt een melding dat de autosleutel is ingetrokken.

Als u uw Apple apparaat bent verloren

Als u denkt dat u uw iPhone of Apple Watch bent verloren of dat deze is gestolen, kunt u iCloud.com of de Zoek mijn-app op een ander Apple apparaat gebruiken om uw autosleutelgegevens veilig te houden.

Lees wat u moet doen als u uw iPhone bent verloren of deze is gestolen of als u uw Apple Watch bent verloren of deze is gestolen.