Uw iPhone of Apple Watch gebruiken als autosleutel

Lees hoe u autosleutels toevoegt aan de Wallet-app, uw iPhone of Apple Watch gebruikt om uw auto te ontgrendelen en te starten en uw autosleutel met andere mensen deelt.

Als uw auto hier geschikt voor is, kunt u een sleutel toevoegen aan de Wallet-app op uw iPhone.

Wat u nodig hebt om een ​​autosleutel toe te voegen aan de Wallet-app

Autosleutels toevoegen aan de Wallet-app op uw iPhone

1. Zorg dat uw auto is gekoppeld met de account die wordt aangeboden door de fabrikant van de auto.
  2. Open de app van de autofabrikant en volg de instructies om een sleutel te configureren.
  3. Wanneer de app u naar de Wallet-app stuurt, tikt u op "Ga door'.
  4. Houd uw iPhone op de sleutellezer volgens de instructies op het scherm en wacht tot uw iPhone en de auto zijn gekoppeld.
  5. Tik op 'Gereed'.

Afhankelijk van uw voertuig kunt u mogelijk autosleutels toevoegen via een link die uw autofabrikant u in een e-mail of sms stuurt, of door de stappen op het informatiedisplay van uw auto te volgen:

Autosleutels toevoegen vanuit een e-mail

Wanneer u uw auto toevoegt aan de account die door de fabrikant wordt aangeboden, ontvangt u een e-mail waarmee u het proces voor de autosleutel kunt starten. Tik op de link in de e-mail en volg de bovenstaande stappen 3 tot 5 in de Wallet-app.

Autosleutels toevoegen via het informatiedisplay van uw auto

Navigeer op het informatiedisplay van uw auto naar de sectie voor sleutels en volg de instructies op het scherm. Volg de bovenstaande stappen 3 tot 5 in de Wallet-app wanneer daarom wordt gevraagd.

Als u een nieuwe iPhone krijgt of uw huidige iPhone opnieuw instelt, moet u de autosleutels opnieuw instellen in de Wallet-app.

Autosleutels toevoegen aan uw Apple Watch

1. Voeg de autosleutels toe aan de Wallet-app op uw iPhone die is gekoppeld met uw Apple Watch.
  2. Open de Watch-app op uw iPhone.
  3. Scrol op het tabblad 'Mijn Watch' omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  4. Tik naast de kaart voor uw autosleutel op 'Voeg toe'.

Ontgrendel of start uw auto met uw Apple apparaat

Om uw auto te ontgrendelen, houdt u uw iPhone of Apple Watch bij de deurgreep van de auto.

Plaats om uw auto te starten uw iPhone in de sleutellezer van de auto of houd uw Apple Watch in de buurt van de lezer. Druk vervolgens op de startknop van de auto.

De Express-modus gebruiken om uw auto snel te ontgrendelen of te starten

De Express-modus is standaard ingeschakeld wanneer u een autosleutel toevoegt aan de Wallet-app. Hiermee ontgrendelt u automatisch uw autodeur en kunt u de auto snel starten. Als u uw auto verlaat, houdt u uw Apple apparaat bij de deurgreep om deze te vergrendelen.

Express-modus uitschakelen:

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart voor uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Schakel de Express-modus uit.

Als u de Express-modus uitschakelt, moet u zich iedere keer verifiëren wanneer u uw Apple apparaat als autosleutel wilt gebruiken:

• Open op uw iPhone de Wallet-app en tik op de kaart voor uw autosleutel. Houd uw iPhone bij de deurgreep of sleutellezer van uw auto en gebruik uw toegangscode, Face ID of Touch ID om verder te gaan.
  • Druk op uw Apple Watch tweemaal op de zijknop om uw kaarten te openen. Tik op de kaart voor uw autosleutel en houd uw Watch in de buurt van de deurgreep of sleutellezer van uw auto.

Als uw iPhone moet worden opgeladen

Als uw iPhone moet worden opgeladen, kunt u deze nog steeds gebruiken om uw auto te ontgrendelen en te starten.

Wanneer de batterij van uw iPhone bijna leeg is, wordt de spaarstand geactiveerd. Wanneer de Express-modus is ingeschakeld, kunt u uw autosleutels gebruiken tot vijf uur na het activeren van de spaarstand op uw iPhone.

Druk op de zijknop op uw iPhone om te zien of er autosleutels beschikbaar zijn.

Uw autosleutel delen met iemand anders

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart voor uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Tik op 'Nodig uit'.
  5. Tik op 'Stel toegang in' en selecteer het beperkingsniveau dat u voor de gedeelde autosleutel wilt instellen.
  6. Tik op 'Nodig uit'. Er wordt een nieuw bericht weergegeven.
  7. Begin de naam van een persoon in te voeren in het veld 'Aan' van het bericht en tik op de naam wanneer die wordt weergegeven. Als uw ontvanger niet in uw contactpersonen staat, kunt u een telefoonnummer invoeren.
  8. Tik op de knop 'Stuur' .

Uitnodigingen voor het delen van autosleutels kunnen alleen via iMessage worden verzonden. Degene met wie u een autosleutel wilt delen, moet een compatibele iPhone hebben en ingelogd zijn met hun Apple ID. Ook moet deze persoon een toegangscode hebben ingesteld.

Wanneer de ontvanger op de uitnodiging tikt op een iPhone of Apple Watch, wordt de Wallet-app geopend en wordt weergegeven hoe de autosleutel kan worden toegevoegd en gebruikt.

Het is mogelijk dat de fabrikant van uw auto beperkt met hoeveel mensen u uw sleutel kunt delen.

Een autosleutel verwijderen of intrekken

Autosleutel van uw Apple-devices verwijderen:

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart voor uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Tik op 'Verwijder deze autosleutel'.
  5. Tik op 'Verwijder' om te bevestigen.

Toegang intrekken tot een autosleutel die u hebt gedeeld:

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart voor uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Tik op de naam van een persoon met wie u de autosleutel hebt gedeeld.
  5. Tik op 'Trek toegang in'. Deze persoon krijgt een melding dat de autosleutel is ingetrokken.

Als u uw Apple apparaat bent verloren

Als u denkt dat u uw iPhone of Apple Watch bent verloren of dat deze is gestolen, kunt u iCloud.com of de Zoek mijn-app op een ander Apple apparaat gebruiken om uw autosleutelgegevens veilig te houden.

Lees wat u moet doen als u uw iPhone bent verloren of deze is gestolen of als u uw Apple Watch bent verloren of deze is gestolen.