Je autosleutel toevoegen aan Apple Wallet op je iPhone of Apple Watch

Je kunt je autosleutel toevoegen aan de Wallet-app en je iPhone of Apple Watch gebruiken om je auto te vergrendelen, te ontgrendelen en te starten.

Als je een autosleutel wilt toevoegen en gebruiken op een iPhone of Apple Watch, heb je het volgende nodig:

• Een compatibele auto. Informeer bij de fabrikant of dealer of je auto compatibel is.

• Een iPhone XS of nieuwer of iPhone SE (2e generatie) met de nieuwste versie van iOS of een Apple Watch Series 5 of nieuwer of Apple Watch SE met de nieuwste versie van watchOS.

• Je moet zijn ingelogd op je apparaat met je Apple ID.

Je autosleutel toevoegen aan Apple Wallet op je iPhone

1. Zorg dat je auto is gekoppeld met de account die wordt aangeboden door de fabrikant van de auto.

2. Open de app, e-mail of sms van de autofabrikant of gebruik het display van je auto en volg de instructies om een sleutel te configureren.

3. Als je wordt doorgestuurd naar de Wallet-app, tik je op 'Ga door'.

4. Als de instructies op het scherm daarom vragen, plaats je de iPhone op de sleutellezer terwijl je iPhone en auto worden gekoppeld.

Autosleutels in Wallet

Wanneer je de autosleutel toevoegt op je iPhone, wordt deze mogelijk automatisch toegevoegd aan je gekoppelde Apple Watch. Het is ook mogelijk dat je een optie ziet om de autosleutel toe te voegen aan je gekoppelde Apple Watch.

Je kunt de autosleutel ook handmatig toevoegen aan je Apple Watch. Tik in de Apple Watch-app op je gekoppelde iPhone op 'Wallet en Apple Pay' en vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast je autosleutel.

Ontdek hoe je je autosleutel verwijdert uit Apple Wallet

Als je een nieuwe iPhone krijgt of je huidige iPhone opnieuw instelt, moet je de autosleutel opnieuw configureren in de Wallet-app.

Je autosleutel gebruiken op je iPhone of Apple Watch

Je kunt je autosleutel op je iPhone of Apple Watch gebruiken om je auto te vergrendelen, te ontgrendelen of te starten. De manier waarop je je sleutel en de beschikbare functies gebruikt is afhankelijk van het model van je auto. Neem contact op met de fabrikant of je dealer om erachter te komen welke functies je sleutel ondersteunt.

Wanneer je een autosleutel toevoegt aan de Wallet-app, wordt de Express-modus automatisch ingeschakeld. Met de Express-modus kun je je autosleutel gebruiken zonder je apparaat te ontgrendelen of te authenticeren met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

Meer informatie over de Express-modus

Je auto vergrendelen, ontgrendelen en starten met passieve toegang

Bij sommige auto's kun je passieve toegang gebruiken om je auto te vergrendelen, te ontgrendelen of te starten. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je apparaat bij je te hebben.

• Wanneer je je auto nadert met je apparaat, wordt deze ontgrendeld.

• Zodra je in de auto zit, kun je hem starten.

• Wanneer je met je apparaat wegloopt van de auto, wordt deze vergrendeld.

Voor het gebruik van passieve toegang van een compatibele auto heb je een iPhone 11 of nieuwer of een Apple Watch Series 6 of nieuwer nodig.

Je auto vergrendelen, ontgrendelen en starten op basis van nabijheid

Bij sommige auto's vergrendel, ontgrendel en start je de auto door je apparaat dicht bij de deurgreep of sleutellezer te houden.

• Houd je apparaat in de buurt van de deurgreep van je auto om deze te vergrendelen, te ontgrendelen of te starten.

• Plaats om je auto te starten je iPhone in de sleutellezer van de auto of houd je Apple Watch in de buurt van de lezer. Druk vervolgens op de startknop van de auto.

Je auto op afstand vergrendelen of ontgrendelen

Bij sommige auto's kun je je apparaat gebruiken om de auto op afstand te vergrendelen en ontgrendelen en voor enkele andere functies.

1. Open de  Wallet-app op je apparaat.

2. Tik op je autosleutel.

3. Afhankelijk van je auto zie je verschillende functies, onder andere om te vergrendelen, te ontgrendelen of te starten.

Voor het gebruik van toegang op afstand van een compatibele auto heb je een iPhone 11 of nieuwer of een Apple Watch Series 6 of nieuwer nodig. Je moet je ook binnen het Bluetooth-bereik van je auto bevinden.

Je autosleutel delen

Afhankelijk van het model van je auto, kun je je autosleutel delen via berichtenapps zoals Berichten, Mail en WhatsApp, of via AirDrop.

1. Open de Wallet-app op je iPhone en selecteer vervolgens je autosleutel.

2. Tik op de knop 'Deel'Geen alt beschikbaar voor afbeelding. Als je de optie voor delen niet ziet, werk je bij naar de nieuwste versie van iOS of watchOS.

3. Kies een deeloptie.

4. Geef de gedeelde sleutel een naam (of gebruik de naam van een recent contactpersoon), stel toestemmingen in voor de gedeelde sleutel en kies of er een activatiecode nodig is voor extra beveiliging. Voor een aantal autosleutels is een voertuigcode vereist.

5. Kies je ontvanger. Als je berichten deelt en de sleutel naar een recent contactpersoon hebt vernoemd, wordt die contactpersoon automatisch ingesteld als de ontvanger.

6. Tik op Doorgaan, verifieer met Face ID en volg de instructies op het scherm.

7. Als je hebt ingesteld dat er een activeringscode vereist is of als je sleutel een voertuigcode vereist, verschijnt de code nadat je de sleutel hebt gedeeld. Ontvangers hebben deze eenmalige code nodig om de sleutel aan hun apparaat toe te voegen. Tik op 'Deel' om deze code naar je ontvanger te sturen of deel de code persoonlijk of via een telefoongesprek voor optimale veiligheid.

Ontvangers hebben mogelijk ook je elektronische sleutel nodig of een ander apparaat dat de autosleutel al bevat om de sleutel aan hun apparaat toe te voegen.

Als je je autosleutel niet meer wilt delen, open je de Wallet-app en tik je op je autosleutel. Tik op de knop 'Personen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding, kies de ontvanger waarmee je niet langer wilt delen en tik vervolgens op 'Stop met delen'.

Als je iPhone moet worden opgeladen

Afhankelijk van het model van je iPhone kun je je autosleutel zelfs gebruiken als de batterij van de iPhone leeg is.

Als je apparaat is zoekgeraakt

• Als je apparaat zoekgeraakt of gestolen is, kun je het opgeven als verloren. Zo zorg je ervoor dat niemand anders je apparaat kan gebruiken en schakel je automatisch je autosleutel en alle kaarten en pasjes in de Wallet-app uit.

• Gedeelde sleutels worden niet uitgeschakeld als je je apparaat als verloren opgeeft.