Een reservekopie van een iPhone of iPad maken met iCloud

Als je een reservekopie van een iPhone of iPad maakt, heb je een kopie van je gegevens die je kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen of verloren of beschadigd raakt. Je kunt handmatig een reservekopie van je apparaat maken of iCloud-reservekopie inschakelen om automatisch een reservekopie van je apparaat te maken.

Handmatig een reservekopie maken

1. Verbind het apparaat met een wifinetwerk.

2. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' en tik op 'iCloud'.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-icloud-on-tap
  3. Tik op 'iCloud-reservekopie'.

4. Tik op 'Maak nu reservekopie'. Blijf verbonden met het wifinetwerk tot het maken van de reservekopie is voltooid. Onder 'Maak nu reservekopie' worden de datum en tijd van je meest recente reservekopie weergegeven. Als je een waarschuwing krijgt dat er in iCloud onvoldoende opslagruimte beschikbaar is voor het voltooien van de reservekopie, volg je de stappen op het scherm op om meer opslagruimte te kopen.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-icloud-backup-back-up-now

Automatisch reservekopieën maken met iCloud-reservekopie

1. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie' en zorg ervoor dat 'Maak een reservekopie van deze [apparaat]' is ingeschakeld.

2. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.

3. Verbind het apparaat met een wifinetwerk.

4. Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.

5. Als je een waarschuwing krijgt dat er in iCloud onvoldoende opslagruimte beschikbaar is voor het voltooien van de reservekopie, volg je de stappen op het scherm op om meer opslagruimte te kopen.