Video's van het internet gebruiken in Pages en Numbers

Speel YouTube- en Vimeo-video's rechtstreeks af in uw documenten en spreadsheets op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Kopieer het internetadres (de URL) van een video van de YouTube- of Vimeo-website en voeg dit toe in uw document. U en degenen met wie u het document hebt gedeeld, kunnen de video rechtstreeks in het document afspelen. Om de video te kunnen afspelen, moet u een internetverbinding hebben.

Deze functie is mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Een video van het internet toevoegen in Pages en Numbers op een iPhone of iPad

1. Kopieer de URL van de video:
    • Als u een webbrowser zoals Safari gebruikt, zoekt u de video op op de site van YouTube of Vimeo, tikt u op de URL in de adresbalk bovenaan de pagina, tikt u er opnieuw op en tikt u vervolgens op 'Kopieer'. Zorg ervoor u de hele link selecteert, bijvoorbeeld 'https://youtu.be/nnZeDt2c8Yo'.
    • Als u de YouTube- of Vimeo-app op uw apparaat hebt geïnstalleerd, zoekt u de video op, tikt u op de deelknop van de video en tikt u vervolgens op 'Kopieer link'.
  2. Tik in Pages of Numbers op de plek in het document waar u de video wilt hebben.
  3. Tik op de knop 'Voeg in' , tik op de knop 'Media'  en tik vervolgens op 'Webvideo'.
  4. Tik in het veld 'Voer URL in' en tik vervolgens op 'Plak'.
  5. Tik op 'Voeg in'.*

Tik op de afspeelknop  van de video in het document om de video te bekijken. U moet mogelijk opnieuw op afspelen tikken. U kunt de video bekijken in de bewerkingsweergave of in de leesweergave.

U kunt de video naar de gewenste plek op de pagina slepen, en net als met andere objecten kunt u de video uitlijnen en de grootte ervan wijzigen. U kunt ook titels en bijschriften aan de video toevoegen.

* Sommige URL's die vanuit de Vimeo-app zijn gekopieerd, werken mogelijk niet in Pages of Numbers. Als u de Vimeo-app hebt geïnstalleerd en een URL wilt kopiëren, zoekt u de video op met een webbrowser, tikt u op de video in de zoekresultaten en houdt u deze vast. Vervolgens tikt u op 'Kopieer'. Daarna kunt u de video toevoegen aan uw document.

Titels en bijschriften toevoegen op een iPhone of iPad

1. Tik op de video in het document en tik vervolgens op de knop 'Opmaak' .
  2. Tik op 'Webvideo', tik op 'Titel en bijschrift' en schakel vervolgens de gewenste opties in.
  3. Tik dubbel op de plaatsaanduidingstekst en typ de titel of het bijschrift. Als de tekst niet past, versleept u de selectiegrepen van het tekstvak. Als u geen selectiegrepen ziet, tikt u buiten het vak en tikt u eenmaal op de tekst.

Video van het internet toevoegen in Pages en Numbers op een Mac

1. Kopieer in een webbrowser (bijvoorbeeld Safari) de URL van de video:
    • Zoek de video op op de YouTube- of Vimeo-website.
    • Selecteer de volledige URL in de adresbalk, bijvoorbeeld 'https://youtu.be/nnZeDt2c8Yo'.
    • Kies 'Wijzig' > 'Kopieer'.
  2. Klik in Pages of Numbers op de plek in het document waar u de video wilt hebben.
  3. Klik op de knop 'Media'  in de knoppenbalk en kies vervolgens 'Webvideo'.
  4. Kies 'Wijzig' > 'Plak' en klik vervolgens op 'Voeg in'.
    Ondersteunde videolinks die in uw document of spreadsheet zijn geplakt, worden standaard als webvideo's ingevoegd. Als u deze voorkeursinstelling wilt wijzigen, kiest u 'Pages' of 'Numbers' > 'Voorkeuren' en schakelt u vervolgens het selectievakje naast 'Plak YouTube- en Vimeo-links als webvideo's' uit.

Klik op de afspeelknop  van de video in het document om de video te bekijken. U moet mogelijk opnieuw op afspelen klikken.

U kunt de video naar de gewenste plek op de pagina slepen, en net als met andere objecten kunt u de video uitlijnen en de grootte ervan wijzigen. U kunt ook titels en bijschriften aan de video toevoegen.

Titels en bijschriften toevoegen op een Mac

1. Selecteer de video, klik op de knop 'Opmaak'  en klik vervolgens in het infovenster op 'Webvideo'.
  2. Selecteer de gewenste opties.
  3. Klik dubbel op de plaatsaanduidingstekst en typ de titel of het bijschrift.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.