De leesweergave gebruiken in Pages, Numbers en Keynote

Gebruik de leesweergave in Pages, Numbers of Keynote op een iPhone, iPad en iPod touch om een document te bekijken zonder onbedoelde wijzigingen aan te brengen.

De leesweergave inschakelen

U kunt de leesweergave gebruiken om te voorkomen dat u onbedoeld objecten verplaatst of het toetsenbord oproept terwijl u tekst en objecten bekijkt, erdoorheen scrolt en ermee werkt. In de leesweergave worden alleen de bedieningselementen weergegeven die u nodig hebt om de inhoud te bekijken en om bepaalde taken uit te voeren.

Tik rechtsboven op de leesweergaveknop  om de leesweergave in te schakelen. Als u de leesweergaveknop niet ziet, tikt u op de knop 'Meer'  en vervolgens op 'Stop bewerking'.

Dit zijn enkele dingen die u kunt doen in de leesweergave:

• Tik op de knop 'Meer'  als u het document wilt delen, exporteren of afdrukken in Pages, Numbers en Keynote.
  • Om opmerkingen in of uit te schakelen in Pages, Numbers en Keynote, tikt u op de knop 'Meer' en vervolgens op 'Instellingen'.
  • Als u het paginanavigatiepaneel, de weergave met twee pagina's of de weergave van het aantal woorden wilt in- of uitschakelen in Pages, tikt u op de knop 'Meer' op de iPhone of iPad of tikt u op de knop 'Weergaveopties'  op de iPad.
  • Tik op de knop 'Weergaveopties' om annotaties weer te geven of te verbergen in Pages op de iPad.
  • In Keynote kunt u een presentatie afspelen in de leesweergave.

Een document wijzigen

Tik op de knop 'Wijzig' in de knoppenbalk om een document te wijzigen.

U kunt ook beginnen met wijzigen als u in de leesweergave tekst, een object of een tabel hebt geselecteerd:

• Tik dubbel op een stuk tekst en tik vervolgens op 'Wijzig' in het menu dat nu wordt weergegeven.
  • Tik op een object of tabel en houd vast, en tik vervolgens op 'Wijzig' in het menu dat nu wordt weergegeven.

Documenten openen en delen in de leesweergave

Nadat u de update naar Pages, Numbers of Keynote 10.1 of hoger op uw apparaat hebt uitgevoerd, worden bestaande documenten geopend in de leesweergave. Als u het document wilt wijzigen, hoeft u alleen maar op de knop 'Wijzig' in de knoppenbalk te tikken.

Als u wilt dat documenten altijd in de wijzigingsweergave worden geopend wanneer ze voor het eerst op uw apparaat worden geopend, tikt u op de knop 'Meer'. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Wijzig', en schakel 'Open in wijzigingsweergave' in.

Documenten delen

Wanneer iemand een document met u deelt, wordt het in de leesweergave geopend wanneer u het voor het eerst opent. Wanneer u een document met anderen deelt, wordt het bij hen in de leesweergave geopend wanneer ze het voor het eerst openen.

Documenten opnieuw openen

Wanneer u een document opnieuw opent, wordt het geopend in de weergave die actief was toen u het afsloot (de leesweergave of de wijzigingsweergave).