Over de beveiligingsinhoud van Safari 13.1.1

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 13.1.1 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

Safari 13.1.1

Releasedatum: 26 mei 2020

Safari

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: een schadelijk proces kan ertoe leiden dat Safari een applicatie start

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2020-9801: @jinmo123, @setuid0x0_ en @insu_yun_en van @SSLab_Gatech in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2020-9802: Samuel Groß van Google Project Zero

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2020-9805: een anonieme onderzoeker

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een type confusion-probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-9800: Brendan Draper (@6r3nd4n) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2020-9806: Wen Xu van het SSLab van Georgia Tech

CVE-2020-9807: Wen Xu van het SSLab van Georgia Tech

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: een externe aanvaller kan het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2020-9850: @jinmo123, @setuid0x0_ en @insu_yun_en van @SSLab_Gatech in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot een cross-site scripting-aanval

Beschrijving: een probleem met de invoervalidatie is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2020-9843: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2020-9803: Wen Xu van het SSLab van Georgia Tech

WebRTC

Beschikbaar voor: macOS Mojave, macOS High Sierra en inbegrepen in macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een toegangsprobleem is verholpen door verbeterd geheugenbeheer.

CVE-2019-20503: natashenka van Google Project Zero

Aanvullende erkenning

WebKit

Met dank aan Aidan Dunlap van UT Austin voor zijn hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.