Een film of audio over meerdere dia's afspelen in Keynote op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac

Voeg een film of een audiobestand toe aan meerdere dia's, waarbij de film of de audio blijft afspelen wanneer nieuwe dia's worden vertoond, zelfs tijdens overgangen tussen dia's.

Als u een film of audio over meerdere dia's wilt laten afspelen, voegt u hetzelfde bestand toe aan de opeenvolgende dia's. Vervolgens kunt u de instellingen voor het bestand aanpassen om te bepalen hoe de film of audio eruit moet zien of moet klinken naarmate de dia's elkaar opvolgen.

U kunt bijvoorbeeld het volume van het bestand op elke dia afzonderlijk instellen, of de film een andere plek geven op de dia zonder dat het afspelen wordt onderbroken. En zoals altijd bij het afspelen van films, blijven animatiestappen zoals 'Animatie in', 'Taak' en 'Animatie uit' voor andere objecten op de dia gewoon werken terwijl een film wordt afgespeeld.

Een film- of audiobestand toevoegen aan een dia

Als u film of audio over meerdere dia's wilt afspelen, voegt u het bestand toe aan de opeenvolgende dia's in uw presentatie.

Een film- of audiobestand toevoegen aan een dia op een iPhone of iPad

1. Tik op de dia waarop u het afspelen van het film- of audiobestand wilt laten beginnen en tik vervolgens op de knop 'Voeg in' .
  2. Voeg het bestand toe aan de dia:
    • Tik op 'Foto of video'  om een bestand uit uw fotobibliotheek toe te voegen, zoek het bestand op, tik erop en tik vervolgens op 'Kies'.
    • Als u een bestand van iCloud Drive of een andere locatie wilt toevoegen, tikt u op 'Voeg in uit', zoekt u het bestand op en tikt u erop.
  3. Voeg het bestand toe aan alle volgende dia's waarop u de film of de audio wilt laten afspelen.
  4. Tik op elke dia op het film- of audiobestand om het te selecteren, tik op de knop 'Opmaak' en schakel vervolgens 'Speel af over meerdere dia's' in.
  5. Schakel 'Speel af over meerdere dia's' uit op de laatste dia waarop u het bestand wilt laten afspelen.

Wanneer u 'Speel af over meerdere dia's' op één dia inschakelt, wordt de film of audio ook op de volgende dia afgespeeld, ook al hebt u de instelling op de volgende dia uitgeschakeld. Als u bijvoorbeeld een film over vijf dia's wilt laten afspelen, maar niet wilt dat de film op de zesde dia wordt afgespeeld, moet u 'Speel af over meerdere dia's' inschakelen op de eerste vier dia's. Op de vijfde dia schakelt u de instelling vervolgens uit. De film wordt nu tot en met de vijfde dia afgespeeld en stopt wanneer u doorgaat naar de zesde dia.

Een film- of audiobestand toevoegen aan een dia op een Mac

Gebruik films en audiobestanden in een indeling die QuickTime op uw Mac ondersteunt. Als u een film- of audiobestand niet kunt toevoegen of afspelen, probeert u het bestand met iMovie, QuickTime Player of Compressor te converteren naar een MPEG-4-bestand (met extensie .m4a) voor audio, of naar een QuickTime-bestand (met extensie .mov) voor een film.

1. Voeg het bestand toe aan de dia waarop u het afspelen wilt laten beginnen:
    • Als u een bestand uit uw fotobibliotheek of een nummer uit uw muziekbibliotheek wilt toevoegen, klikt u op de knop 'Media' in de knoppenbalk, klikt u op 'Films' of 'Muziek' en sleept u het bestand naar de dia.
    • Als u een bestand van iCloud Drive of een andere locatie wilt toevoegen, klikt u op 'Kies', zoekt u het bestand op en klikt u vervolgens op 'Voeg in'.
  2. Voeg het bestand toe aan alle volgende dia's waarop u de film of de audio wilt laten afspelen.
  3. Klik op alle dia's op het bestand om het te selecteren, klik op de knop 'Opmaak', klik op 'Film' en schakel vervolgens 'Speel film af over meerdere dia's' in.
  4. Schakel 'Speel film af over meerdere dia's' uit op de laatste dia waarop u het bestand wilt laten afspelen.

Wanneer u 'Speel af over meerdere dia's' op één dia inschakelt, wordt de film of audio ook op de volgende dia afgespeeld, ook al hebt u de instelling op de volgende dia uitgeschakeld. Als u bijvoorbeeld een film over vijf dia's wilt laten afspelen, maar niet wilt dat de film op de zesde dia wordt afgespeeld, moet u 'Speel film af over meerdere dia's' inschakelen op de eerste vier dia's. Op de vijfde dia schakelt u de instelling vervolgens uit. De film wordt nu tot en met de vijfde dia afgespeeld en stopt wanneer u doorgaat naar de zesde dia.

Basisdia's gebruiken

U kunt film- of audiobestanden ook toevoegen aan een basisdia en die basisdia vervolgens toepassen op andere dia's. Film- of audiobestanden worden dan afgespeeld op alle opeenvolgende dia's die dezelfde basisdia gebruiken. Op deze manier kunt u bewegende achtergronden creëren met naadloze weergave en perfecte uitlijning van dia tot dia.

Het volume van het film- of audiobestand aanpassen voor verschillende dia's

U kunt het volume van een film- of audiobestand voor elke dia afzonderlijk instellen op een Mac, of het volume van of een audiobestand op een iPhone of iPad. U kunt bijvoorbeeld het volume verlagen van een dia waar bij u moet praten, en vervolgens verhogen voor een dia waarbij u niet hoeft te praten.

Het volume van een audiobestand aanpassen op een iPhone of iPad

1. Tik op de dia die u wilt aanpassen op het audiobestand.
  2. Tik op de knop 'Opmaak' , tik op 'Audio' en stel het volume in met de schuifregelaar.

Het volume van een film- of audiobestand aanpassen op een Mac

1. Selecteer het film- of audiobestand op de dia, klik op de knop 'Opmaak'  en klik vervolgens op 'Film' of 'Audio'.
  2. Stel het volume in met de schuifregelaar.

Andere instellingen aanpassen en overgangen gebruiken bij het afspelen van een film over meerdere dia's

U kunt de positie, grootte en rotatie van de film per dia aanpassen. En als u andere overgangen gebruikt, blijft de film afspelen op zowel de uitgaande als inkomende onderdelen van de overgang.

Sommige animaties creëren interessante effecten bij het afspelen van een film over meerdere dia's. Wanneer u de overgangsanimatie 'Magisch verplaatsen' gebruikt, blijft de film afspelen en wordt deze bij de overgang naar de volgende dia uitgebreid tot hij de hele dia beslaat.

Als uw film of audio niet op dia's kan worden afgespeeld, controleert u of bepaalde instellingen wel overeenkomen op de verschillende dia's.

Afspelen over meerdere dia's als de notities van de presentator erg lang zijn

Het afspelen van een film over dia's kan handig zijn als de notities van de presentator zo lang zijn dat ze niet in het presentatorscherm passen. Door een dia met film een paar keer te dupliceren en de notities van de presentator over deze dia's te verdelen, kunt u klikken om het volgende gedeelte van de notities weer te geven terwijl de film gewoon doorspeelt, ongeacht de gebruikte overgang.

Als uw film of audio niet over meerdere dia's wordt afgespeeld

Als uw film niet over meerdere dia's wordt afgespeeld, controleert u deze instellingen voor elke dia waarop u het bestand wilt laten afspelen:

• De herhalingsinstelling van de film ('Geen', 'Herhaal' of 'Herhaal heen en terug') moet op elke dia hetzelfde zijn.
  • De bijsnijding moet op elke dia hetzelfde zijn (alleen Mac).
  • Als u op een dia een 'Animatie uit' hebt en op de volgende een 'Animatie in', wordt de film niet meer op de tweede dia afgespeeld.