Het Magic Keyboard voor iPad configureren en gebruiken

Lees hier hoe u uw Magic Keyboard configureert en gebruikt met uw iPad Pro.

Wat u nodig hebt

Om het Magic Keyboard voor iPad te kunnen gebruiken, hebt u een iPad Pro 12,9-inch (3e en 4e generatie) of iPad Pro 11-inch (1e en 2e generatie) met iPadOS 13.4 of hoger nodig.

Het Magic Keyboard aansluiten op uw iPad

1. Leg uw Magic Keyboard op een plat oppervlak waarbij het scharnier van u af ligt en het Apple logo bovenop zichtbaar is.
  2. Open het deksel. Het bovenste gedeelte van het deksel kantelt van u af.
  3. Blijf het deksel kantelen totdat dit in de gewenste positie staat of tot het niet verder open kan.
  4. Zet uw iPad op het Magic Keyboard. De lenzen aan de achterkant moeten zich in de linkerbovenhoek bevinden zodat ze door de opening in het Magic Keyboard gaan.

Het Magic Keyboard gebruiken

Nadat u uw iPad hebt aangesloten op het Magic Keyboard, hoeft u uw Magic Keyboard niet te koppelen, in te schakelen of op te laden. Hieronder leest u hoe u het Magic Keyboard kunt openen en gebruiken.

Het Magic Keyboard openen terwijl het aan de iPad is bevestigd

1. Leg uw Magic Keyboard op een plat oppervlak waarbij het scharnier van u af ligt en het Apple logo bovenop zichtbaar is.
  2. Open het deksel totdat dit in de gewenste positie staat of tot het niet verder open kan.

Uw iPad met het Magic Keyboard uit de sluimerstand halen

Druk op een willekeurige toets op het Magic Keyboard om de iPad uit de sluimerstand te halen. Als u nog een keer op een toets drukt, wordt het toegangsscherm weergegeven. Ontgrendel uw iPad met Face ID of voer een toegangscode in met uw Magic Keyboard of door gewoon op het scherm te tikken.

De kijkhoek aanpassen

U kunt de iPad omhoog of omlaag kantelen om de ideale kijkhoek te vinden.

De trackpadinstellingen en helderheid van het toetsenbord aanpassen

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Trackpad' om uw trackpad aan te passen. U kunt de aanwijzersnelheid (de snelheid waarmee de aanwijzer beweegt) en de scrolrichting aanpassen. Bovendien kunt u 'Tik om te klikken' en 'Secundair klikken met twee vingers' in- of uitschakelen.

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Hardwaretoetsenbord' om de helderheid van de toetsen op uw Magic Keyboard aan te passen. Sleep vervolgens de schuifknop 'Helderheid toetsenbord' naar rechts of links om de toetsen lichter of donkerder te maken.

De iPad opladen

U kunt de iPad zoals gebruikelijk opladen, door uw USB-C-kabel aan te sluiten op de USB-C-poort op uw iPad. U kunt ook de USB-C-kabel aansluiten op de USB-C-poort op uw Magic Keyboard. Het Magic Keyboard hoeft niet te worden opgeladen.

De USB-C-poort op het Magic Keyboard levert wel stroom, maar draagt geen gegevens over. Dit betekent dat u deze poort niet kunt gebruiken met een invoerapparaat zoals een USB-C-muis. Wat u nooit mag doen, is het ene uiteinde van een USB-C-kabel aansluiten op de USB-C-poort op uw iPad en het andere uiteinde op de USB-C-poort op het Magic Keyboard.

Overschakelen naar het softwaretoetsenbord

Mogelijk moet u het softwaretoetsenbord gebruiken in plaats van het Magic Keyboard om bijvoorbeeld tekens met accenten te typen of om dicteren te gebruiken.

Om het softwaretoetsenbord weer te geven, tikt u op de Pijl-omlaag-toets op uw Magic Keyboard en houdt u vervolgens  ingedrukt tot het softwaretoetsenbord verschijnt. Om het toetsenbord weer te verbergen, tikt u op .

Meer informatie

Het Magic Keyboard voor iPad bevat magneten die uw iPad veilig op zijn plek houden. Plaats geen kaarten waarop informatie wordt bewaard (bijvoorbeeld creditcards of keycards van een hotel) op een magnetische strip binnenin het Magic Keyboard of tussen uw iPad en het Magic Keyboard. Een dergelijk contact kan de kaart demagnetiseren.