De Apple Music-app configureren op een Samsung smart-tv

Als u een abonnement neemt op Apple Music, hebt u toegang tot nummers, afspeellijsten en muziekvideo's uit de Apple Music-catalogus. Volg uw favoriete nummers met perfect getimede songteksten. En u hebt rechtstreeks toegang tot uw muziekbibliotheek vanaf uw smart-tv.

Dit hebt u nodig

De Apple Music-app configureren

1. Ga op uw smart-tv naar het gedeelte met apps.
  2. Open de Apple Music-app.
  3. Op het welkomstscherm kiest u 'Ga door'.
  4. Selecteer 'Al geabonneerd?'.
  5. Vanaf hier kunt u inloggen met dezelfde Apple ID en hetzelfde wachtwoord als u voor uw Apple Music-abonnement gebruikt en de configuratie op de volgende twee manieren voltooien:
    • Inloggen op mobiel apparaat: gebruik de camera op uw telefoon om de QR-code op het scherm van uw tv te scannen. Volg dan de instructies op uw mobiele apparaat om in te loggen met uw Apple ID en de configuratie te voltooien.
    • Inloggen op deze tv: gebruik de afstandsbediening van uw tv om u handmatig aan te melden met uw Apple ID en de configuratie te voltooien.

Ga naar 'Instellingen' > 'Accounts' om andere Apple ID-accounts toe te voegen voor Apple Music.

Nadat u de Apple Music-app hebt geconfigureerd, kunt u muziek zoeken en afspelen in de Apple Music-catalogus en uw muziekbibliotheek.

U kunt tijdens het luisteren ook meekijken met de perfect getimede songteksten. Wanneer u een nummer afspeelt, verschijnt de songtekst automatisch op uw scherm.

Sommige nummers in uw muziekbibliotheek zijn mogelijk niet beschikbaar in de Apple Music-app op uw smart-tv. En niet alle functies van Apple Music zijn beschikbaar in de Apple Music-app op uw smart-tv.

De Apple Music-app opnieuw instellen

U kunt de Apple Music-app herstellen naar de originele instellingen, al uw persoonlijke informatie verwijderen en uitloggen bij alle accounts. Als u de Apple Music-app opnieuw instelt op een smart-tv die ook is ingelogd bij de Apple TV-app, wordt de Apple TV-app ook hersteld naar de originele instellingen.

• U kunt de Apple Music- en Apple TV-app op uw smart-tv herstellen door een van beide apps te openen en te gaan naar 'Instellingen' > 'Stel Apple Music en Apple TV opnieuw in'.
  • Als u alleen wilt uitloggen bij de Apple Music-app op uw smart-tv, opent u de Apple Music-app en gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts'.

Als u bent ingelogd bij een smart-tv waartoe u geen toegang meer hebt

Als u met uw Apple ID bent ingelogd bij de Apple Music-app op de smart-tv van iemand anders of op een smart-tv waartoe u geen toegang meer hebt, volgt u deze stappen om uit te loggen.

Op een Mac of pc:

1. Ga naar appleid.apple.com en log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  2. Scrol omlaag naar de apparaten en selecteer uw smart-tv.
  3. Selecteer 'Verwijder uit account'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Scrol omlaag en tik op uw smart-tv.
  3. Tik op 'Verwijder uit account'.

Meer informatie

De beschikbaarheid van de Apple Music-app kan per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is. De functies van de Apple Music-app en de ondersteunde apparaten kunnen eveneens per land of regio verschillen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.