Werken met grote gegevenssets in Numbers

Numbers 10.0 is geoptimaliseerd om de beste prestaties te leveren bij het werken met grote gegevenssets.

Numbers 10.0 biedt verbeterde prestaties voor het importeren en exporteren van gegevens en het maken van diagrammen. In Numbers 10.0 op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac kunt u spreadsheets met tabellen van maximaal 1.000.000 rijen en 1.000 kolommen aanmaken, wijzigen en weergeven. In Numbers voor iCloud kunt u spreadsheets met tabellen van maximaal 65.535 rijen of 256 kolommen aanmaken en wijzigen en grotere spreadsheets en tabellen openen en weergeven.

De algemene prestaties met grote gegevenssets zijn ook afhankelijk van de beschikbare verwerkingskracht, het geheugen en opslagruimte op uw apparaat.

Gegevens importeren

In Numbers 10.0 kunt u gegevenssets met maximaal 1.000.000 rijen en 1.000 kolommen importeren naar een spreadsheet. Als u een grotere gegevensset probeert te importeren, toont Numbers een waarschuwing met de melding dat de gegevens zijn afgekapt.

Gegevens exporteren

In Numbers 10.0 kunt u een tabel met maximaal 1.000.000 rijen en 1.000 kolommen exporteren naar een Excel-, CSV- of TSV-bestandsstructuur. U kunt ook exporteren naar de bestandsstructuur van Numbers '09, maar dan bent u beperkt tot tabellen van maximaal met 65.535 rijen of 256 kolommen.

Diagrammen

Voor het maken van diagrammen op basis van grote gegevenssets, gebruikt Numbers 10.0 een prestatieverhogende downsampling-techniek waarbij de vorm, details en eigenschappen van uw gegevens worden behouden terwijl het genereren van de diagrammen wordt versneld. Bepaalde diagramtypen in Numbers maken gebruik van deze downsampling-techniek:

• 2D-diagrammen, inclusief staaf-, gestapelde staaf-, kolom-, gestapelde kolom-, vlak-, gestapeld-vlak-, lijn-, gemengde en twee-asdiagrammen
  • Alle 3D-diagramtypen behalve cirkeldiagrammen

U kunt diagrammen maken op basis van maximaal 250.000 rijen gegevens. Als u probeert een diagram te maken van een spreadsheet met meer dan 250.000 rijen, toont het diagram alleen gegevens van de eerste 250.000 rijen.

Gecategoriseerde tabellen

Een gecategoriseerde tabel kan tot 200.000 rijen bevatten met maximaal vier categorieniveaus.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.