Als u uw iPad-toegangscode bent vergeten

iPad-toegangscode vergeten? Lees hier hoe u uw iPad in de herstelmodus zet, zodat u de iPad kunt wissen en opnieuw kunt configureren.

Als u te vaak de verkeerde toegangscode invoert op het toegangsscherm van uw iPad, krijgt u een melding dat uw iPad geblokkeerd is. (Lees wat u moet doen als u '[Apparaat] niet beschikbaar' of 'Beveiliging geblokkeerd' ziet op uw iPad.)

Als u uw toegangscode niet meer weet wanneer u het opnieuw probeert, moet u een computer gebruiken om uw iPad in de herstelmodus te zetten. Hierdoor worden uw gegevens en instellingen, inclusief uw toegangscode, verwijderd, zodat u de iPad opnieuw kunt configureren.

Nadat u de iPad hebt gewist, kunt u uw gegevens en instellingen terugzetten met een reservekopie. Als u geen reservekopie van uw iPad hebt gemaakt, kunt u de iPad configureren als een nieuw apparaat en vervolgens gegevens downloaden die u in iCloud hebt staan.iPad met het scherm 'iPad is geblokkeerd'

Stap 1: zorg ervoor dat u een computer hebt (Mac of pc)

Voor dit proces hebt u een Mac of pc nodig. Als u een pc gebruikt, moet u Windows 8 of hoger hebben en moet iTunes geïnstalleerd zijn. U hebt ook de kabel nodig die bij uw iPad is geleverd, of een andere compatibele kabel, om uw iPad op de computer aan te sluiten.

Als u geen computer hebt en er geen kunt lenen, gaat u voor hulp naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider.

Stap 2: schakel uw iPad uit

1. Koppel uw iPad los van de computer als deze erop is aangesloten.
  2. Schakel de iPad uit met de methode voor uw iPad-model:
    • Als uw iPad geen thuisknop heeft: houd een van de volumeknoppen en de bovenste knop tegelijkertijd ingedrukt totdat de schuifknop 'Zet uit' verschijnt.
      Afbeeldingen van iPad-modellen met bovenste knop en volumeknoppen
    • Als uw iPad een thuisknop heeft: houd de bovenste knop ingedrukt totdat de schuifknop 'Zet uit' verschijnt.
      Afbeelding van iPad met bovenste knop
  3. Versleep de schuifknop om uw iPad uit te schakelen en wacht een minuut om er zeker van te zijn dat deze volledig is uitgeschakeld.

Stap 3: zet uw iPad in de herstelmodus

1. Bekijk alvast welke knop op uw iPad u in de volgende stap ingedrukt moet houden:
    • Voor iPad-modellen die geen thuisknop hebben, gebruikt u de bovenste knop.
      Afbeeldingen van iPad-modellen met bovenste knop
    • Voor iPad-modellen die wel een thuisknop hebben, gebruikt u de thuisknop.
      Afbeelding van iPad met thuisknop
  2. Houd de juiste knop voor uw iPad ingedrukt terwijl u de iPad meteen op de computer aansluit. Laat de knop niet los.
  3. Blijf de knop ingedrukt houden totdat u het scherm van de herstelmodus ziet op de iPad. Laat de knop nu los.
    Afbeelding van iPad met het scherm van de herstelmodus
    Als u het scherm voor de toegangscode ziet, moet u de iPad uitschakelen en opnieuw beginnen.

Als het scherm van de herstelmodus niet verschijnt op uw iPad en u hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Stap 4: herstel uw iPad

1. Zoek uw iPad in de Finder of in iTunes op de computer waarop deze is aangesloten. (Lees hoe u de aangesloten iPad vindt.)
  2. Kies 'Herstel' wanneer u de opties 'Herstel' en 'Werk bij' te zien krijgt. De computer downloadt software voor uw iPad en het herstelproces wordt gestart. Als het downloaden langer dan een kwartier duurt en het scherm van de herstelmodus op uw apparaat wordt gesloten, wacht u tot de download voltooid is, schakelt u de iPad uit en begint u opnieuw.
    iPad-scherm met de knop 'Herstel'
  3. Wacht tot het proces is voltooid.
  4. Koppel de iPad los van de computer en configureer de iPad. U kunt deze nu weer gebruiken.