Een Bluetooth-muis of -trackpad met een iPad verbinden

Lees hier hoe je een iPad koppelt met een draadloze muis of draadloos trackpad.

Voordat je begint

Voor het aansluiten van een Bluetooth-accessoire op je iPad is iPadOS 13.4 of nieuwer vereist. Deze iPad-modellen ondersteunen iPadOS 13 en nieuwer:

• iPad Pro (alle modellen)

• iPad Air 2 of nieuwer

• iPad (5e generatie) of nieuwer

• iPad mini 4 of nieuwer

Lees hoe je bepaalt welk iPad-model je hebt en hoe je je software bijwerkt.

Een Bluetooth-muis of -trackpad met een iPad verbinden

1. Schakel je Bluetooth-accessoire in en plaats het in de buurt van je iPad.

2. Zorg ervoor dat je accessoire in de koppelings- of detecteerbare modus staat.

• Apple Magic Mouse en Magic Trackpad moeten nu klaar zijn om te worden gekoppeld.

• Als je een accessoire van een andere fabrikant koppelt en dit eerder hebt gebruikt met een ander apparaat, volg je de stappen voor de koppelingsmodus van deze fabrikant.

3. Open de Instellingen-app op je iPad.

4. Tik op 'Bluetooth'.

5. Zoek onder 'Andere apparaten' naar je Bluetooth-accessoire en tik vervolgens op de naam ervan om het met je iPad te koppelen.

ipados-17-ipad-pro-settings-bluetooth-connect-magic-mouse

Afhankelijk van het accessoire waarmee je verbinding maakt, zijn er mogelijk extra stappen nodig. Volg de aanwijzingen op het scherm. Als je koppelt met een Apple Magic Mouse of Magic Trackpad en je wordt gevraagd een code op te geven, gebruik je 0000 (vier nullen).

Lees wat je kunt doen als je problemen ondervindt bij het aansluiten van je accessoire.

Als je een waarschuwing met betrekking tot verbinding ziet

Wanneer je een Bluetooth-muis of -trackpad gebruikt met een iPad, wordt mogelijk een waarschuwing weergegeven met de tekst 'Als je dit accessoire gebruikt, kan dit je wifi- en Bluetooth-verbinding beïnvloeden'.

ipados-17-ipad-pro-settings-bluetooth-magic-mouse-connectivity-issue

Draadloze storing kan optreden wanneer je een Bluetooth-accessoire gebruikt met sommige iPad-modellen. Hoe meer Bluetooth-accessoires met je iPad verbonden zijn en actief zijn, hoe groter de kans dat je problemen met de draadloze prestaties ervaart.

Als er verbindingsproblemen optreden, probeer je de verbinding te verbreken met alle Bluetooth-accessoires die je niet gebruikt. Onder 'Instellingen' > 'Bluetooth' tik je op de informatieknopinformatieknop naast de naam van het accessoire en vervolgens op 'Verbreek verbinding'.

Het Bluetooth-accessoire opnieuw verbinden, vergeten of de verbinding ermee verbreken

Nadat het voor de eerste keer met je iPad is gekoppeld, verschijnt je accessoire onder 'Mijn apparaten' in 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik op de naam van je accessoire om het opnieuw te verbinden met je iPad wanneer het niet is verbonden.

Als je de verbinding tussen het accessoire en je iPad wilt verbreken of de iPad het accessoire wilt laten vergeten, tik je op de informatieknopinformatieknop naast de naam van het accessoire.

Meer informatie

• Het gebruiken van een draadloos accessoire op een iPad werkt vergelijkbaar met een pc of laptop. Toch zijn er enkele functies die de ervaring op de iPad uniek maken. Lees hoe je een Bluetooth-muis of -trackpad gebruikt met je iPad.

• Je kunt het batterijpercentage van een verbonden Bluetooth-muis of -trackpad zien in de batterijwidget. Lees hoe je widgets toevoegt in de Vandaag-weergave op je iPad.

• Zie je het schermtoetsenbord niet als je een trackpad of muis hebt verbonden? Tik op de knop 'Toetsenbord'knop 'Toetsenbord in de rechterbenedenhoek van het scherm. Tik in het menu dat verschijnt op de knop 'Toon toetsenbord'knop 'Toon toetsenbord'. Als je het softwaretoetsenbord wilt verbergen, tik je op de knop 'Sluit'knop 'Sluit'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.