Over verouderde systeemextensies

Sommige systeemextensies zijn niet compatibel met een toekomstige versie van macOS.

Systeemextensies zijn een categorie software die op de achtergrond werkt om de functionaliteit van uw Mac uit te breiden. Sommige apps installeren kernelextensies, een soort systeemextensies die werken met oudere methoden die niet zo veilig of betrouwbaar zijn als moderne alternatieven. Uw Mac identificeert deze als verouderde systeemextensies.

In 2019 heeft Apple ontwikkelaars geïnformeerd dat macOS Catalina de laatste macOS-versie zal zijn die oudere systeemextensies volledig ondersteunt, en we hebben met ontwikkelaars samengewerkt om hun software over te zetten. Door deze extensies achter zich te laten, helpen ontwikkelaars de Mac verder te moderniseren, de beveiliging en betrouwbaarheid te verbeteren en gebruiksvriendelijkere methoden voor de distributie van software mogelijk te maken. Er is nog geen definitieve overgangsdatum vastgesteld.

Tot de overgang is voltooid, geeft uw Mac een bericht weer wanneer een verouderde systeemextensie voor het eerst wordt geladen, en opnieuw periodiek zolang de extensie in gebruik blijft. Zo weet u van tevoren dat bestaande software op uw systeem een systeemextensie heeft geladen die niet compatibel is met een toekomstige versie van macOS:

Verouderde systeemextensies en de apps die erop vertrouwen, werken momenteel nog wel. Maar dit is een goed moment om contact op te nemen met de ontwikkelaar om te informeren of er een bijgewerkte versie van hun software beschikbaar is of dat daar plannen voor zijn. De ontwikkelaar kan ook uitleggen hoe de extensie kan worden verwijderd of uitgeschakeld, en wat de gevolgen daarvan zijn.

Technische informatie voor ontwikkelaars vindt u hier: Deprecated Kernel Extensions and System Extension Alternatives

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.