Uw AirTag configureren met uw iPhone, iPad of iPod touch

Met een AirTag kunt u alledaagse voorwerpen volgen, bijvoorbeeld uw sleutels of een rugzak. Lees hier hoe u uw AirTag configureert met uw iPhone, iPad of iPod touch.

Wat u nodig hebt

• Een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 14.5 of iPadOS 14.5 of hoger waarop twee-factor-authenticatie is ingeschakeld.
  • 'Zoek mijn' ingeschakeld.
  • Bluetooth ingeschakeld.
  • Een sterke wifi- of mobiele verbinding.
  • Locatievoorzieningen ingeschakeld: ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen'.
  • Schakel 'Toegang tot locatie' in voor 'Zoek mijn' als u 'Nauwkeurig zoeken' wilt kunnen gebruiken en de meest nauwkeurige locatie voor uw AirTag wilt zien. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen', scrol omlaag en tik op 'Zoek mijn'. Schakel 'Bij gebruik van app' of 'Bij gebruik van de app of widgets' in. Schakel vervolgens 'Exacte locatie' in.

Als u een beheerde Apple ID hebt, kunt u geen AirTag configureren.

Uw AirTag configureren

1. Controleer of het apparaat gereed is voor configuratie.
  2. Als uw AirTag nieuw is, verwijdert u de folie van het product en trekt u het lipje eruit om de batterij te activeren. De AirTag speelt een geluid af.
  3. Houd uw AirTag in de buurt van uw iPhone, iPad of iPod touch en tik op 'Verbind'.* Als u meer dan één AirTag hebt en u de melding 'Meer dan één AirTag gedetecteerd' krijgt, moet u ervoor zorgen dat er maar één AirTag tegelijk in de buurt van uw apparaat is. Hulp nodig bij het verbinden van uw AirTag
  4. Selecteer een naam voor het object uit de lijst of selecteer 'Aangepaste naam' om uw AirTag een naam te geven en een emoji te kiezen. Tik vervolgens op 'Ga door'.
  5. Tik nogmaals op 'Ga door' om uw AirTag te registreren bij uw Apple ID.
  6. Tik op 'Gereed'.

U kunt uw AirTag nu bevestigen aan uw object en dit zien in de Zoek mijn-app

* U kunt uw AirTag ook configureren in de Zoek mijn-app. Tik op de tab 'Objecten' en tik vervolgens op 'Voeg object toe'.

De naam van uw AirTag wijzigen

1. Open de Zoek mijn-app en tik op de tab 'Objecten'.
  2. Tik op de AirTag waarvan u de naam of emoji wilt wijzigen.
  3. Scrol omlaag en tik op 'Wijzig objectnaam'.
  4. Selecteer een naam uit de lijst of selecteer 'Aangepaste naam'.
  5. Typ een aangepaste naam voor uw AirTag en selecteer een emoji.
  6. Tik op 'Gereed'.

Als u de AirTag niet kunt configureren

1. Controleer of het apparaat gereed is voor configuratie.
  2. Als de configuratie-animatie is verdwenen, drukt u op de zijknop of sluimerknop van uw iPhone om deze in de sluimerstand te zetten. Vervolgens haalt u de iPhone uit de sluimerstand en ontgrendelt u deze. Na hooguit 15 seconden verschijnt de animatie weer.
  3. Als u meerdere AirTags wilt configureren, moet u ervoor zorgen dat er maar één tegelijk in de buurt van uw apparaat is.
  4. Verwijder de batterij uit de AirTag en plaats een nieuwe batterij.*
  5. Als de AirTag nog steeds geen verbinding maakt met uw apparaat, stelt u de AirTag opnieuw in

Lees wat u moet doen als u een bericht ziet met de mededeling dat de AirTag is verbonden met een andere Apple ID.

* Waarschuwing: de AirTag, de batterijafdekking en de batterij kunnen voor kleine kinderen gevaar opleveren voor verstikking of ander letsel. Houd deze voorwerpen uit de buurt van kinderen.

Meer informatie over het gebruik van uw AirTag met 'Zoek mijn'