Het beeld van je iPad kantelen

Het beeld op je iPad kan kantelen (roteren), zodat je apps zoals Safari en Berichten staand of liggend kunt weergeven. Lees hier hoe je het beeld op je iPad kantelt en hoe je hulp kunt krijgen als deze functie niet werkt.

Sommige apps bieden geen ondersteuning voor rotatie, waardoor het scherm bij gebruik van deze apps niet kantelt, ook al is rotatie ingeschakeld.

Kantel het scherm van de iPad

1. Controleer of de rotatievergrendeling uitgeschakeld is: veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm omopen Control Center. Then tap the Rotation Lock buttonNo alt supplied for Image to make sure it's off.

iPad screen showing Control Center.
  2. Draai de iPad een kwartslag naar links of rechts.

Als het scherm nog steeds niet kantelt, probeer je een andere app zoals Safari of Berichten, die in de liggende modus werkt, en kijk je of de iPad een zijschakelaar heeft.

Controleer bij een oudere iPad of deze een zijschakelaar heeft

Als je de knop 'Rotatievergrendeling'No alt supplied for Image niet ziet, controleer je of de iPad een zijschakelaar heeft. Als je een oudere iPad met zijschakelaar hebt, kun je de zijschakelaar instellen als schakelaar voor rotatievergrendeling of als geluidsschakelaar.

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen'. Selecteer onder 'Functie zijschakelaar' de gewenste optie.

Zijaanzicht van iPad met zijschakelaar.

Controleer de app die je gebruikt

Houd er rekening mee dat niet alle apps rotatie ondersteunen. Apps op de iPad die niet kantelen terwijl andere apps dat wel doen, zijn door de ontwikkelaar zo ontworpen.

Nog steeds hulp nodig?

Als het beeld op je iPad nog steeds niet wil kantelen, kun je contact opnemen met Apple Support.