Het beeld van uw iPad draaien

Het beeld op uw iPad kan draaien zodat u apps, zoals Safari en Berichten, in de portretmodus of in de liggende modus kunt weergeven. Lees hier hoe u het beeld op uw iPad draait of hoe u ondersteuning krijgt als de functie niet werkt.

Sommige apps ondersteunen geen rotatie, dus zelfs als rotatievergrendeling niet is ingeschakeld, draait het beeld mogelijk niet.

Het beeld van uw iPad draaien

1. Controleer of rotatievergrendeling is uitgeschakeld:
    • Veeg op een iPad met iOS 12 of hoger of met iPadOS, omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om het bedieningspaneel te openen. Tik vervolgens op de knop 'Rotatievergrendeling'  om de functie uit te schakelen.
    • Veeg op een iPad met iOS 11 of lager vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen. Tik vervolgens op de knop 'Rotatievergrendeling'  om de functie uit te schakelen.
  2. Draai uw iPad een kwartslag naar links of rechts.

Als het beeld nog niet draait, probeer dan een andere app zoals Safari of Berichten, waarvan bekend is dat zij in de liggende modus werken. Als het beeld nog niet draait, controleer dan of de iPad een zijschakelaar heeft.

Controleer of uw iPad een zijschakelaar heeft.

Als u de knop 'Rotatievergrendeling'  niet ziet, controleert u of uw iPad een zijschakelaar heeft. Als u een iPad met zijschakelaar hebt, kunt u de zijschakelaar instellen als rotatievergrendeling of als geluidsschakelaar.

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen'. Selecteer onder 'Functie zijschakelaar' de gewenste optie.

Nog steeds hulp nodig?

Als het beeld op uw iPad nog niet draait, neem dan contact op met Apple Support.