'Begin direct' gebruiken om de iPhone of iPad van een kind te configureren

Als je een ouder of voogd bent in een 'Delen met gezin'-groep, kun je je iPhone of iPad gebruiken om het nieuwe apparaat van een kind te configureren met je voorkeuren voor ouderlijk toezicht.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je apparaat en het nieuwe apparaat van je kind beide zijn bijgewerkt naar iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer, kun je 'Begin direct' gebruiken om een nieuw apparaat voor je kind automatisch te configureren met je voorkeuren voor ouderlijk toezicht. Als iOS 15 of iPadOS 15 of ouder is geïnstalleerd op beide of één van beide apparaten, kun je het apparaat ook handmatig configureren.

Het apparaat van een kind configureren met 'Begin direct'

1. Schakel het nieuwe apparaat van je kind in en swipe omhoog om het te ontgrendelen.

2. Selecteer je land of regio en je taal.

3. Plaats je apparaat in de buurt van het nieuwe apparaat van je kind. Volg de onderstaande stappen op je apparaat.

4. Wanneer de kaart 'Configureer nieuwe [apparaat]' wordt weergegeven, tik je op 'Ga door'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  5. Wacht tot een animatie wordt weergegeven op het nieuwe apparaat van je kind. Houd je apparaat boven het apparaat van je kind en centreer de animatie in de zoeker.

6. Kies wie het nieuwe apparaat gaat gebruiken en tik vervolgens op 'Ga door'. In je 'Delen met gezin'-groep zie je alleen kinderen die jonger zijn dan 13 jaar.* Je kunt ook 'Maak nieuwe account voor kind aan' kiezen als je een kind wilt toevoegen dat nog niet in je 'Delen met gezin'-groep zit.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  7. Volg de stappen op het scherm om de configuratie van het nieuwe apparaat van je kind te voltooien. Als je een apparaat configureert voor een bestaand kind in je 'Delen met gezin'-groep, kun je het huidige ouderlijk toezicht automatisch configureren voor dat kind. Als je ervoor hebt gekozen een nieuwe account voor je kind aan te maken, kun je de Apple ID van je kind aanmaken en vervolgens je voorkeuren voor ouderlijk toezicht configureren.

* Leeftijd verschilt per land of regio.