Als je hulp nodig hebt met CarPlay

Als CarPlay niet werkt zoals verwacht, controleer dan je instellingen, verbinding en compatibiliteit met je voertuig.

Wat je nodig hebt om CarPlay te gebruiken

De bekabelde of draadloze verbinding en je iPhone-instellingen controleren

Als je iPhone is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS, volg je deze stappen en controleer je CarPlay na elke stap:

1. Controleer de verbinding met je CarPlay-stereo:

• Als je een bekabelde verbinding gebruikt, probeer je met een andere USB-kabel opnieuw verbinding te maken via een andere USB-poort (indien beschikbaar).

• Als je een draadloze verbinding hebt, zorg je ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op je iPhone onder 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Wifi' en zorg ervoor dat Wifi is ingeschakeld. Tik op het CarPlay-netwerk en controleer of 'Verbind automatisch' is ingeschakeld.

2. Als CarPlay niet automatisch wordt geactiveerd, zoek je naar het CarPlay-logo op het display van je auto en selecteer je het.

3. Herstart je iPhone en je auto.

4. Controleer of Siri is ingeschakeld.

5. Als je iPhone niet wordt gedetecteerd door CarPlay, zorg je ervoor dat CarPlay niet wordt beperkt. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Beperkingen'. Als 'Beperkingen' is ingeschakeld, tik je op 'Toegestane apps' en controleer je of CarPlay is ingeschakeld.

6. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay', tik op je auto en tik vervolgens op 'Vergeet deze auto'. Configureer CarPlay vervolgens opnieuw.

7. Zorg ervoor dat je CarPlay-stereo de nieuwste firmware van de autofabrikant gebruikt. Raadpleeg de handleiding van je auto voor meer informatie.

Neem contact op met Apple Support als je nog steeds geen verbinding kunt maken met CarPlay.

Een iPhone met een USB-C-connector aansluiten op CarPlay met een USB-C-naar-Lightning-adapter

Je kunt de USB-C-naar-Lightning-adapter met bekabelde CarPlay in de meeste voertuigen gebruiken. Sommige combinaties van adapters, kabels en voertuigentertainmentsystemen kunnen de bekabelde CarPlay-verbinding echter verstoren. Gebruik in dat geval of in auto's die alleen bekabelde CarPlay ondersteunen een directe verbinding met een USB-kabel.

Meer informatie over de USB-C-naar-Lightning-adapter