Over de beveiligingsinhoud van tvOS 13.3

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van tvOS 13.3 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

tvOS 13.3

Releasedatum: 10 december 2019

CFNetwork

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan mogelijk HSTS omzeilen voor een beperkt aantal specifieke topleveldomeinen die niet eerder in de vooraf geladen HSTS-lijst stonden

Beschrijving: een configuratieprobleem is verholpen door extra beperkingen.

CVE-2019-8834: Rob Sayre (@sayrer)

Toegevoegd op 4 april 2020

CFNetwork Proxies

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: een programma kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2019-8848: Zhuo Liang van het Qihoo 360 Vulcan Team

FaceTime

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: het verwerken van kwaadaardige video's via FaceTime kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8830: natashenka van Google Project Zero

Kernel

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is opgelost door de kwetsbare code te verwijderen.

CVE-2019-8833: Ian Beer van Google Project Zero

Kernel

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8828: Cim Stordal van Cognite

CVE-2019-8838: Dr. Silvio Cesare van InfoSect

libexpat

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: het parseren van een kwaadwillig vervaardigd XML-bestand kan leiden tot het vrijgeven van gebruikersgegevens

Beschrijving: dit probleem is verholpen door een update van expat naar versie 2.2.8.

CVE-2019-15903: Joonun Jang

libpcap

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: meerdere problemen in libpcap

Beschrijving: meerdere problemen zijn verholpen door bij te werken naar libpcap-versie 1.9.1

CVE-2019-15161

CVE-2019-15162

CVE-2019-15163

CVE-2019-15164

CVE-2019-15165

Toegevoegd op 6 april 2020

Security

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8832: Insu Yun van het SSLab van Georgia Tech

WebKit

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan onthullen welke websites een gebruiker heeft bezocht

Beschrijving: er was een probleem met de vrijgave van informatie bij de verwerking van de API voor toegang tot de opslagruimte. Dit probleem is verholpen door een verbeterde logica.

CVE-2019-8898: Michael Kleber van Google

Toegevoegd op 11 februari 2020, bijgewerkt op 20 februari 2020

WebKit

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8835: anoniem in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro, Mike Zhang van Pangu Team

CVE-2019-8844: William Bowling (@wcbowling)

WebKit

Beschikbaar voor: Apple TV 4K en Apple TV HD

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2019-8846: Marcin Towalski van Cisco Talos

Aanvullende erkenning

Core Data

We willen natashenka van Google Project Zero bedanken voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.