Over de beveiligingsinhoud van Safari 13.0.3

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 13.0.3 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

Safari 13.0.3

Releasedatum: 28 oktober 2019

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6 en meegeleverd met macOS Catalina 10.15.1

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8813: een anonieme onderzoeker

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6 en meegeleverd met macOS Catalina 10.15.1

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8782: Cheolung Lee van het LINE+ Security Team

CVE-2019-8783: Cheolung Lee van het LINE+ Graylab Security Team

CVE-2019-8808: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2019-8811: Soyeon Park van het SSLab van Georgia Tech

CVE-2019-8812: een anonieme onderzoeker

CVE-2019-8814: Cheolung Lee van het LINE+ Security Team

CVE-2019-8816: Soyeon Park van het SSLab van Georgia Tech

CVE-2019-8819: Cheolung Lee van het LINE+ Security Team

CVE-2019-8820: Samuel Groß van Google Project Zero

CVE-2019-8821: Sergei Glazunov van Google Project Zero

CVE-2019-8822: Sergei Glazunov van Google Project Zero

CVE-2019-8823: Sergei Glazunov van Google Project Zero

WebKit-procesmodel

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6 en meegeleverd met macOS Catalina 10.15.1

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8815: Apple

Aanvullende erkenning

WebKit

Met dank aan Dlive van het Xuanwu Lab van Tencent en Zhiyi Zhang van het Codesafe Team van Legendsec bij de Qi'anxin Group voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.