Je iPhone 5 bijwerken om de App Store, iCloud, e-mail, internet en andere voorzieningen weer te kunnen gebruiken

Met ingang van 3 november 2019 is een iOS-update vereist voor de iPhone 5 om ervoor te zorgen dat de gps-locatie nauwkeurig bepaald blijft worden en om functies te blijven gebruiken die afhankelijk zijn van een juiste datum en tijd, zoals de App Store, iCloud, e-mail en surfen op het internet. Dit is vanwege het roll-over-probleem met de gps-tijd dat invloed had op producten met gps-functie van andere fabrikanten op 6 april 2019. De betreffende Apple apparaten ondervonden geen hinder tot vlak voor 0:00 UTC op 3 november 2019.

De software van een apparaat bijwerken

Als je je iPhone 5 niet vóór 3 november 2019 hebt bijgewerkt, is het niet langer mogelijk om de gps-locatie te bepalen en functies te gebruiken die afhankelijk zijn van de juiste datum en tijd, zoals de App Store, iCloud, e-mail en surfen op het internet. Je moet een reservekopie maken en terugzetten via een Mac of pc om het apparaat te kunnen bijwerken, aangezien draadloze software-updates en iCloud-reservekopieën niet langer werken.

De iOS-versie van een apparaat controleren

Nadat je de iPhone 5 hebt bijgewerkt, kun je controleren of het apparaat succesvol is bijgewerkt:

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Info'.

3. Zoek naar het nummer naast 'Softwareversie'.

Het versienummer van de bijgewerkte software hoort 10.3.4 te zijn.

Meer informatie

Lees hier hoe dit probleem van invloed is op andere iPhone- en iPad-modellen.

Als je je apparaat hebt bijgewerkt en nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg je deze artikelen: