Informatie over het stopzetten van Mijn fotostream

'Mijn fotostream' is op 26 juli 2023 stopgezet. Als je iCloud Foto's al hebt ingeschakeld op al je apparaten, hoef je verder niets te doen: je foto's worden al geüpload naar en bewaard in iCloud.

'Mijn fotostream' is op 26 juli 2023 stopgezet. De inhoud van dit artikel is beschikbaar als referentie.

Wat is 'Mijn fotostream'?

'Mijn fotostream' is een iCloud-voorziening die is gelanceerd in 2011. Met de voorziening worden foto's die je op het ene apparaat hebt gemaakt, tijdelijk geüpload, zodat je ze op elk ander apparaat kunt bekijken als je 'Mijn fotostream' hebt ingeschakeld. Je kunt de foto's eventueel ook importeren naar je bibliotheek op dat apparaat. Foto's blijven 30 dagen in 'Mijn fotostream' staan (maximaal 1000 foto's tegelijkertijd) en worden vervolgens automatisch verwijderd uit iCloud.

Mijn fotostream is gepland om op 26 juli 2023 te worden stopgezet. Als onderdeel van deze overgang, worden nieuwe foto-uploads naar Mijn fotostream vanaf al je apparaten een maand eerder stopgezet, op 26 juni 2023. Alle foto's die vóór die datum worden geüpload, blijven 30 dagen in iCloud bewaard vanaf de datum van de upload en blijven beschikbaar op al je apparaten waar 'Mijn fotostream' momenteel is ingeschakeld. Op 26 juli 2023 staan er geen foto's meer in 'Mijn fotostream' en wordt de voorziening stopgezet.

'Mijn fotostream' is een andere voorziening dan iCloud-foto's. In de toekomst is iCloud-foto's de beste manier om de foto's en video's die je maakt up-to-date te houden op al je apparaten en veilig te bewaren in iCloud. Als je iCloud Foto's al hebt ingeschakeld op al je apparaten, hoef je verder niets te doen: je foto's worden al geüpload naar en bewaard in iCloud.

Waarom heb je deze e-mail ontvangen?

Als je niet bekend bent met 'Mijn fotostream', heb je deze voorziening mogelijk in het verleden gebruikt of is het ooit automatisch ingeschakeld voor jouw account. Als je momenteel iCloud-foto's gebruikt, zie je 'Mijn fotostream' mogelijk niet staan in de instellingen van je apparaat. Als je dit wilt controleren, volg je de stappen hieronder

Wat je moet doen

Controleer of je iCloud-foto's op al je apparaten gebruikt. Als je iCloud-foto's niet gebruikt, kun je foto's bewaren die momenteel in 'Mijn fotostream' op jouw apparaat staan. Als je je foto's op al je apparaten wilt synchroniseren, kun je iCloud-foto's inschakelen.

Controleren of je iCloud-foto's gebruikt

• Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud'. Controleer of 'Aan' wordt weergegeven naast 'Foto's' op al je apparaten.
  • Kies op je Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op je naam en dan op 'iCloud'. Controleer of 'Aan' wordt weergegeven naast 'Foto's' op al je apparaten.

Als je iCloud-foto's niet gebruikt

De foto's in Mijn fotostream zijn al opgeslagen op ten minste één van je apparaten, dus zolang je het apparaat met je originele foto's hebt, zullen er geen foto's verloren gaan als onderdeel van dit proces. Als een gewenste foto nog niet in je bibliotheek staat op een specifieke iPhone of iPad, zorg je ervoor dat je deze bewaart in de bibliotheek op dat apparaat. Je kunt ook iCloud-foto's configureren.

Foto's bewaren die momenteel in 'Mijn fotostream' staan op je iPhone of iPad

1. Open 'Foto's' en tik op 'Albums'.
  2. Tik op 'Mijn fotostream' > 'Selecteer'.
  3. Tik op de foto's die je wilt bewaren, tik vervolgens op de knop 'Deel'  > 'Bewaar afbeelding'.

Op een Mac worden je foto's van 'Mijn fotostream' automatisch naar je bibliotheek geïmporteerd.

Configureer iCloud-foto's

Je kunt iCloud-foto's inschakelen op elke iPhone met iOS 8.3 of nieuwer, iPad met iPadOS 8.3 of nieuwer of Mac met OS X Yosemite of nieuwer. Hierna kun je je foto's en video's weergeven in de Foto's-app op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV, iCloud.com, en ze zelfs synchroniseren naar een Windows-pc met behulp van iCloud voor Windows.

Meer informatie over hoe je iCloud-foto's configureert op al je apparaten