'Verbeter Siri en de dicteer­functie' en privacy

Met behulp van 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' kan Apple fragmenten van audio-interacties met Siri en de dicteerfunctie opslaan en deze door werknemers laten beoordelen om Apple te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van Siri, de dicteerfunctie en andere taalverwerkingsfuncties, zoals de vertaalfunctie en stembediening.

Met behulp van 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' kan Apple fragmenten van audio-interacties met Siri, de dicteerfunctie en de vertaalfunctie opslaan en deze door werknemers laten beoordelen om Apple te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van Siri, de dicteerfunctie en andere taalverwerkingsfuncties, zoals de vertaalfunctie en stembediening.

Siri en de dicteerfunctie

Als je instemt met 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie', kan de audio van je interacties met Siri en de dicteerfunctie worden opgeslagen op Siri-servers en worden beoordeeld door werknemers van Apple om Siri, de dicteerfunctie en de functionaliteit voor het verwerken van natuurlijke taal in de producten en diensten van Apple te verbeteren. Voor het dicteren van algemene tekst op het apparaat (bijvoorbeeld het schrijven van berichten en notities, maar niet het dicteren in een zoek­vak), worden transcripties en audio standaard niet gedeeld met Apple, maar worden ze gedeeld als je 'Verbeter Siri en de dicteer­functie' gebruikt. Daarnaast worden ook andere Siri-gegevens, zoals geautomatiseerde transcripties van je verzoeken, namen van je contacten, op je apparaten geïnstalleerde apps en locatiegegevens, gebruikt om Siri te verbeteren.

Je verzoekgeschiedenis wordt gedurende zes maanden aan een willekeurige, door je apparaat gegenereerde ID gekoppeld. Je verzoekgeschiedenis kan bestaan uit transcripties, audio voor gebruikers die hebben ingestemd met 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' en gerelateerde verzoekgegevens, zoals apparaatspecificaties, prestatiestatistieken en de locatie bij benadering van je apparaat op het moment dat het verzoek werd gedaan. Na zes maanden wordt de koppeling tussen je verzoekgeschiedenis en de willekeurige ID beëindigd. Hierna kan je verzoekgeschiedenis nog maximaal twee jaar worden bewaard om Apple te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van Siri, de dicteerfunctie en andere taalverwerkingsfuncties, zoals stembediening. De kleine subset van beoordeelde verzoeken kan langer dan twee jaar worden bewaard, zonder de willekeurige ID, voor verdere verbetering van Siri.

Als een van je interacties met Siri of de dicteerfunctie wordt geselecteerd voor beoordeling, worden het verzoek en de reactie van Siri daarop geanalyseerd om de nauwkeurigheid te bepalen en de algemene werking van Siri, de dicteerfunctie en de functionaliteit voor het verwerken van natuurlijke taal in de producten en diensten van Apple te verbeteren. Afhankelijk van de context van je verzoek, kunnen Siri-gegevens die relevant zijn voor het verzoek door werknemers van Apple worden bekeken om de effectiviteit van de reactie van Siri te beoordelen. Voor werknemers van Apple die toegang hebben tot audio-interacties met Siri en de dicteerfunctie gelden strikte vertrouwelijkheidsvoorschriften. Je kunt je instelling voor 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' op elk moment wijzigen. Hiervoor ga je in Instellingen naar 'Privacy en beveiliging' > 'Analyse en verbeteringen' en tik je om 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' uit te schakelen.

Je verwijdert interacties die aan een willekeurige ID zijn gekoppeld en gedurende zes maanden of minder worden bewaard door in Instellingen naar 'Siri en zoeken' > 'Siri- en dicteergeschiedenis' te gaan en op 'Verwijder Siri- en dicteergeschiedenis' te tikken.

Je kunt Siri en de dicteerfunctie uitschakelen door in Instellingen naar 'Algemeen' > 'Toetsenbord' te gaan en te tikken om 'Schakel dicteerfunctie in' uit te schakelen. Vervolgens ga je in Instellingen naar 'Siri en zoeken' > 'Luister naar' en tik je om 'Luister naar' uit te schakelen, en ga je in Instellingen naar 'Siri en zoeken' en tik je om 'Druk op de thuisknop voor Siri' of 'Druk op zijknop voor Siri' uit te schakelen. Siri-gegevens die aan de willekeurige ID zijn gekoppeld, worden verwijderd als je Siri en de dicteer­functie uitschakelt.

De vertaalfunctie

Als je instemt met 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' kunnen je audio-invoer en door de computer gegenereerde transcripties van je vertaalverzoeken, gekoppeld aan willekeurige, wisselende, door je apparaat gegenereerde ID's, worden opgeslagen en beoordeeld door werknemers van Apple om Siri en de dicteerfunctie, de vertaalfunctie en de functionaliteit voor het verwerken van natuurlijke taal in de producten en diensten van Apple te verbeteren.

Je vertaalverzoeken kunnen maximaal twee jaar worden bewaard om Apple te helpen Siri en de dicteerfunctie, en andere taalverwerkingsfuncties zoals de vertaalfunctie en stembediening te ontwikkelen en te verbeteren. Als een van je vertaalinteracties wordt geselecteerd voor beoordeling, wordt het vertaalverzoek en de geleverde vertaling geanalyseerd om de nauwkeurigheid te bepalen en de algemene werking van Siri, de dicteerfunctie, de vertaalfunctie en de functionaliteit voor het verwerken van natuurlijke taal in de producten en diensten van Apple te verbeteren. Voor werknemers van Apple die toegang hebben tot je audio-invoer in de vertaalfunctie gelden strikte vertrouwelijkheidsvoorschriften. De kleine subset van je beoordeelde vertaalinteracties kan langer dan twee jaar worden bewaard voor verdere verbetering van Siri, de dicteerfunctie en de vertaalfunctie.

Algemeen

De voorkeursinstelling voor je instemming die is geselecteerd wanneer je een iPhone of iPad configureert, is ook van toepassing op elk nieuw apparaat (Apple Watch, Apple TV, HomePod of ondersteund HomeKit-accessoire) dat met die iPhone of iPad is geconfigureerd. Je kunt dit later wijzigen in de instellingen voor elk apparaat.

Door 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' in te schakelen, stem je ermee in dat Apple en zijn dochterondernemingen en tussenpersonen deze informatie mogen versturen, verzamelen, onderhouden, verwerken en gebruiken teneinde Siri, de dicteerfunctie en andere taalverwerkingsfuncties, zoals de vertaalfunctie en stembediening, te kunnen aanbieden en verbeteren. Apple kan deze informatie verwerken en bewaren bij erkende externe serviceproviders. De door Apple verzamelde informatie over je gebruik van Siri, de dicteerfunctie of de vertaalfunctie wordt te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Publicatiedatum: 18 september 2023