iCloud-sleutelhanger en privacy

iCloud-sleutelhanger is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Met iCloud-sleutel­hanger worden gebruikers­namen, wacht­woorden en de nummers en verval­datums van credit­cards die je invult op web­sites bewaard in iCloud en up-to-date gehouden op al je apparaten met iOS 7 of hoger en Macs met OS X Mavericks (10.9) of nieuwer die je hebt geautoriseerd.

Als je iCloud-sleutel­hanger hebt ingeschakeld, wordt je bij het invoeren van gebruikers­namen, wacht­woorden en credit­card­gegevens in Safari gevraagd of je deze gegevens wilt bewaren. Gebruikers­namen, wacht­woorden of creditcard­gegevens die je hebt bewaard worden automatisch ingevuld in web­formulieren, zodat je ze niet telkens opnieuw hoeft te typen. De beveiligings­code van je credit­card wordt nooit bewaard in Safari en iCloud-sleutel­hanger. Als je bijvoor­beeld een aankoop doet in Safari, selecteer je de credit­card die je wilt gebruiken, waarna Safari automatisch het creditcard­nummer en de verval­datum invult. Je dient nog steeds zelf de beveiligings­code in te vullen om de aankoop te voltooien. Bovendien kun je met de wacht­woord­generator van Safari unieke, moeilijk te raden wacht­woorden voor je online accounts aanmaken die je in iCloud-sleutel­hanger kunt bewaren. Als je een reserve­kopie op je apparaat terugzet, kan iCloud-sleutel­hanger auto­matisch inloggen op je bewaarde accounts. Ga voor meer informatie over het configureren van iCloud-sleutel­hanger naar support.apple.com/kb/HT204085.

Je gegevens in iCloud-sleutel­hanger worden versleuteld naar je apparaten gestuurd en in iCloud bewaard en kunnen niet worden gelezen door Apple.

Publicatiedatum: 15 februari 2022