Tv-aanbieder en privacy

Tv-aanbieder is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

De functie 'Tv‑aanbieder' maakt informatie over je tv‑abonnementaccount toegankelijk en uitwisselbaar voor je tv‑aanbieder en apps van derden, zodat je maar één keer hoeft in te loggen op je tv‑aanbiederaccount om vanuit apps van derden automatisch toegang te krijgen tot de programma's, films en ander materiaal die deel uitmaken van het abonnement van je tv‑aanbieder zonder elke keer opnieuw in te hoeven loggen.

Wanneer je inlogt op je tv‑aanbiederaccount, worden apps die je tv‑aanbiederaccount ondersteunen, ingeschakeld voor het gebruik van je account. Nadat je bent ingelogd op je tv‑aanbiederaccount, kunnen andere apps je om toegang tot je tv‑aanbiederaccount vragen.

Wanneer je inlogt op je tv‑aanbiederaccount, wordt bepaalde informatie over je tv‑abonnementaccount opgeslagen op je apparaat, zoals de naam van de tv‑aanbieder en je gebruikersschermnaam. Deze informatie wordt gebruikt om de functie in te schakelen en om abonnementsgegevens uit te wisselen tussen de tv‑aanbieder en apps van derden. Je tv‑aanbieder kan de gegevens over je abonnementaccount delen met elke app die je toestemming hebt gegeven om jouw toegang tot delen van hun aangeboden materiaal in je abonnement te verifiëren. Deze informatie kan bestaan uit je abonnementsgebruikers‑ID, huishouden‑ID en de postcode van je account alsmede details over je abonnementspakket.

Nadat je bent ingelogd op je tv‑aanbieder­account, gebruiken wij je abonnements­informatie om apps van derden te vinden met materiaal dat via je abonnement beschikbaar is, die kunnen worden gekoppeld met de Apple TV-app.

Je kunt de functie 'Tv‑aanbieder' op elk moment uitschakelen. In iOS ga je hiervoor in Instellingen naar 'Tv‑aanbieder' > 'Verwijder tv‑aanbieder'. In tvOS ga je hiervoor in Instellingen naar 'Gebruikers en accounts' > 'Tv‑aanbieder' > 'Verwijder tv‑aanbieder'. Hiermee word je uitgelogd bij je tv‑aanbiederaccount. Je kunt de instelling ook voor elke app afzonderlijk uitschakelen.

Door de functie 'Tv‑aanbieder' in te schakelen, ga je ermee akkoord dat de gegevens van je tv‑abonnementaccount worden uitgewisseld en gebruikt door je tv-aanbieder en apps van derden die door jou zijn ingeschakeld. Op het delen en het gebruik zijn hun voorwaarden, privacybeleid en handelspraktijken van toepassing. Lees voordat je deelt de voorwaarden, het privacybeleid en de handelspraktijken van je tv‑aanbieder en dergelijke apps van derden aandachtig door zodat je inzicht hebt in de manier waarop de gegevens van je tv‑abonnementaccount en aanverwante gegevens worden gebruikt en gedeeld.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy