'Verbeter medisch dossier' en privacy

Via de functie 'Verbeter medisch dossier' wordt bepaalde informatie over je gebruik van en je ervaring met 'Medisch dossier' en verwante functies naar Apple verstuurd, zodat Apple deze functie en verwante functies kan ontwikkelen, verbeteren en begrijpen. Je gegevens worden voor geen enkel ander doel gebruikt.

De informatie die wordt verzameld als onderdeel van 'Verbeter medisch dossier' bevat bepaalde gegevens, informatie uit je medisch dossier (zoals informatie over je aandoeningen, medicijnen, vitale functies, vaccinaties, lab­uitslagen, ingrepen en andere gegevens uit het medisch dossier die worden geïmporteerd en bewaard onder 'Medisch dossier' in de Gezondheid-app, zoals verifieer­bare gegevens), en informatie over je inschakeling van en betrokken­heid bij de functie 'Medisch dossier' (zoals analytische gegevens met betrekking tot de over­dracht van medische dossiers, waar­onder mogelijk de bron van dergelijke gegevens). Voordat je informatie ter analyse naar Apple wordt verstuurd, wordt deze verwerkt, zodat gegevens worden verwijderd waaruit je identiteit zou kunnen worden afgeleid, zoals je naam en telefoon­nummer. Hoewel de procedure bedoeld is om alle informatie te verwijderen waaruit je identiteit zou kunnen worden afgeleid, is het mogelijk dat Apple gegevens ontvangt waaruit je identiteit kan worden afgeleid. Als dergelijke gegevens worden ontvangen, worden ze onmiddellijk verwijderd.

Alle informatie wordt versleuteld naar Apple verstuurd en bewaard.

Door 'Verbeter medisch dossier' in te schakelen, stem je ermee in dat Apple en zijn dochterondernemingen en tussenpersonen de hierboven genoemde informatie mogen versturen, verzamelen, onderhouden, verwerken en gebruiken. Apple kan deze informatie bewaren bij erkende externe serviceproviders. Je kunt het delen van je medisch dossier op elk moment stopzetten. Hiervoor ga je in Instellingen naar 'Privacy en beveiliging' > 'Analyse en verbeteringen' en tik je om 'Verbeter medisch dossier' uit te schakelen.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacy­beleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Publicatiedatum: 18 september 2023