'Verbeter medisch dossier' en privacy

Via de functie 'Verbeter medisch dossier' wordt bepaalde informatie uit je medisch dossier naar Apple verstuurd, zodat Apple deze functie kan ontwikkelen, verbeteren en begrijpen. Je gegevens worden voor geen enkele ander doel gebruikt.

De informatie die aan Apple wordt verstrekt, kan informatie uit je medisch dossier bevatten (zoals informatie over je aandoeningen, medicijnen, vitale functies en ingrepen), evenals informatie over je inschakeling van en betrokkenheid bij 'Medisch dossier' (zoals analytische gegevens met betrekking tot de overdracht van medische dossiers, waaronder mogelijk de bron van dergelijke gegevens). Voordat je informatie ter analyse naar Apple wordt verstuurd, wordt deze verwerkt, zodat gegevens worden verwijderd waaruit je identiteit zou kunnen worden afgeleid, zoals je naam en telefoonnummer. Hoewel de procedure bedoeld is om alle informatie te verwijderen waaruit je identiteit zou kunnen worden afgeleid, is het mogelijk dat Apple informatie ontvangt waaruit je identiteit kan worden afgeleid. Als dergelijke informatie wordt ontvangen, wordt deze onmiddellijk verwijderd.

Alle informatie wordt versleuteld naar Apple verstuurd en bewaard.

Door 'Verbeter medisch dossier' in te schakelen, stem je ermee in dat Apple en zijn dochterondernemingen en tussenpersonen de hierboven genoemde informatie mogen versturen, verzamelen, onderhouden, verwerken en gebruiken. Apple kan deze informatie bewaren bij erkende externe serviceproviders. Je kunt het delen van je medisch dossier op elk moment stopzetten. Hiervoor ga je in Instellingen naar 'Privacy' > 'Analyse en verbeteringen' en tik je om 'Verbeter medisch dossier' uit te schakelen.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op http://www.apple.com/nl/privacy