Medisch dossier en privacy

Medisch dossier is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Via 'Medisch dossier' kun je medische dossiers automatisch downloaden naar je iPhone of iPad via een rechtstreekse verbinding met je zorgverlener. Medische dossiers die je in combinatie met deze functie ontvangt, worden versleuteld op je apparaat bewaard en met je toegangscode beveiligd.

Om je te helpen bij het vinden van zorgverleners die 'Medisch dossier' mogelijk ondersteunen, kan Apple naar de verleners zoeken op naam. Met jouw toestemming wordt ook de locatie van je apparaat gebruikt om geografisch relevante resultaten te bieden. Zodra je je zorgverlener hebt gevonden, wordt je gevraagd om je te authenticeren met je aanmeldgegevens. 'Medisch dossier' wordt dan automatisch gedownload naar je iPhone of iPad. Je apparaat gebruikt een veilige token om medische dossiers te ontvangen. De Gezondheid-app bewaart geen aanmeldgegevens.

Gegevens uit de app Gezondheid, waaronder medische dossiers, worden automatisch up-to-date gehouden op je apparaten via iCloud, waarbij ze versleuteld worden verstuurd en bewaard. Als je deze functie wilt uitschakelen, ga je in Instellingen naar '[je naam]' > 'iCloud' en tik je om 'Gezondheid' uit te schakelen.

Je kunt het ontvangen van medische dossiers op elk gewenst moment stopzetten door je account te verwijderen. Open hiervoor de app 'Gezondheid', tik op 'Gegevens', ga naar je profiel, tik op 'Medisch dossier' en selecteer de account die je wilt verwijderen. Tik vervolgens op 'Verwijder account'. Door je account te verwijderen, worden de dossiers die aan die account zijn gekoppeld, verwijderd van je apparaten.

Als je problemen ondervindt met je aanmeldgegevens of met het materiaal van je medisch dossier, neem je contact op met je zorgverlener.

De medische dossiers die je op je iPhone of iPad downloadt, zijn mogelijk geen volledige weergave van je anamnese en mogen niet worden gebruikt als vervanging van je officiële medische dossiers of een professionele medische diagnose. Neem contact op met je zorgverlener voordat je beslissingen met betrekking tot je gezondheid maakt.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Publicatiedatum: 18 september 2023