Apple Arcade en privacy

Apple Arcade is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

• We verzamelen je persoonlijke gegevens, zodat we je het materiaal kunnen bieden dat je aanschaft, downloadt of wilt bijwerken.
  • We gebruiken ook informatie over je account, aankopen en downloads in de App Store en Arcade om reclame aan je te richten en om ervoor te zorgen dat zoekadvertenties in de App Store en advertenties in Apple News, indien beschikbaar, relevant voor je zijn. Jij bepaalt welke reclame je wilt zien, zoals hieronder wordt beschreven.
  • We gebruiken informatie over je gameactiviteit, aankopen, downloads en andere activiteiten in de App Store en Arcade om functies en aanbevelingen op je af te stemmen. Je kunt het gebruik van deze gegevens voor dit doeleinde stopzetten zoals hieronder beschreven.
  • Om fraude op te sporen en te voorkomen, wordt informatie over je gebruik van het apparaat, waaronder het geschatte aantal telefoongesprekken dat je hebt gevoerd of het geschatte aantal e-mails dat je hebt verzonden en ontvangen, gebruikt om een vertrouwensscore voor je apparaat te berekenen wanneer je probeert een abonnement af te sluiten. Deze berekening is zo ontworpen dat Apple de werkelijke waarden op je apparaat niet kan achterhalen. De scores worden gedurende een vaste tijdsduur op onze servers bewaard.
  • Om manieren te vinden om de App Store en Arcade te verbeteren, gebruiken we informatie over je App Store-bladergedrag, -aankopen, -zoekopdrachten en -downloads. Deze bestanden worden bewaard met je IP-adres, een unieke willekeurige ID (indien beschikbaar) en Apple ID wanneer je bij een Store bent ingelogd.

Apple Arcade is volledig ontworpen om je privacy te beschermen. We werken er hard aan om alleen die gegevens te verzamelen die we nodig hebben om je ervaring te verbeteren. Als we gegevens verzamelen, vinden we het belangrijk dat je weet wat we verzamelen en waarom, zodat je een bewuste keuze kunt maken.

De informatie die voor Apple Arcade wordt verzameld

Apple gebruikt je persoonlijke gegevens om de voorzieningen en functies in Apple Arcade aan te bieden. Deze gegevens bevatten je account- en betalingsgegevens, die je in Instellingen kunt terugvinden en wijzigen, en je App Store-aankoopgeschiedenis.

Om het de gebruiker gemakkelijker te maken, gebruikt Apple Arcade iCloud om aspecten van je ervaring op al je apparaten up-to-date te houden. Apple Arcade gebruikt iCloud bijvoorbeeld om je voortgang in een game op al je apparaten te synchroniseren. Je kunt deze functie op elk moment uitschakelen door iCloud voor Arcade-games uit te schakelen in Instellingen op een iOS- of iPadOS-apparaat of in Systeemvoorkeuren op een Mac. Als de ontwikkelaar van een game iCloud-reservekopie gebruikt, wordt er nog steeds een reservekopie van je voortgang in de game op iCloud gemaakt als je iCloud-reservekopie hebt ingeschakeld.

Als je inlogt bij Game Center, ontvangt Apple je gameactiviteit, waaronder scores en achievements, uitdagingen en multiplayergameactiviteit. Meer informatie over Game Center en privacy vind je door 'Game Center' te kiezen in Instellingen.

Apple Arcade verbeteren en personaliseren

Apple verzamelt beperkte informatie over aan je Apple ID gekoppelde games die je elke week speelt. We verzamelen ook bepaalde informatie over je activiteit omtrent het spelen van games die niet aan je Apple ID is gekoppeld. Uit deze informatie kan je identiteit niet worden afgeleid. We gebruiken deze informatie om Apple Arcade voor jou en anderen te verbeteren en te optimaliseren en om je gebruikservaring in Apple Arcade en de App Store te personaliseren, zodat er materiaal wordt weergegeven dat voor jou het meest relevant is. We kunnen bijvoorbeeld games aanbevelen die je volgens ons wellicht interessant vindt op basis van games die je eerder hebt gespeeld of hebt gekocht in de App Store. Personalisatiefuncties kunnen worden uitgeschakeld door in Instellingen naar 'App Store' te gaan en 'Persoonlijke aanbevelingen' voor je Apple ID uit te schakelen.

Delen met derden

We bieden samengevoegde informatie over gameactiviteit aan makers van Apple Arcade-games, zodat zij de manier waarop de game gespeeld wordt, kunnen analyseren en verbeteren. Uit deze informatie kan je identiteit niet worden afgeleid.

Het verzamelen van gegevens door externe aanbieders van materiaal

Makers van Arcade-games zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het verzamelen van persoonlijke gegevens. Zij mogen je persoonlijke gegevens alleen gebruiken voor de redenen die zij opgeven wanneer ze om toestemming vragen. Lees de voorwaarden, het privacybeleid en informatie over de handelspraktijken van de makers van Apple Arcade-games aandachtig door zodat je inzicht hebt in de manier waarop ze je gegevens verzamelen en gebruiken.

Bewaarperiode

We bewaren persoonlijke gegevens die gekoppeld zijn aan je transacties, downloads en gameactiviteit in Apple Arcade slechts zo lang als noodzakelijk is in verband met zakelijke behoeften, contractuele verplichtingen en wettelijke vereisten. Bepaalde gegevens, zoals de aankoopgeschiedenis van abonnementen, maar niet je bewaarde kaartgegevens, kunnen echter als bedrijfsinformatie worden bewaard, ook nadat je je account hebt gesloten of je abonnement op Apple Arcade hebt opgezegd.

Delen met gezin

Wanneer je een abonnement neemt op Apple Arcade, is het abonnement ook beschikbaar voor andere gezinsleden. Met beperkingen voor materiaal en privacy in Schermtijd kun je opgeven hoe lang bepaalde apps mogen worden gebruikt. Ook kun je bepaalde functies op het apparaat van je kind blokkeren. Je kunt ook de instellingen op iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om beperkingen in te stellen voor expliciet materiaal, aankopen, downloads en privacy. Als je een Arcade-abonnement niet met je gezinsleden wilt delen, kun je 'Delen van aankopen' uitschakelen. In iOS of iPadOS ga je in Instellingen naar je Apple ID en kies je 'Delen met gezin' > 'Delen van aankopen'. In macOS ga je in Systeemvoorkeuren naar 'iCloud' > 'Beheer gezin' > 'Mijn apps en services'.

De door Apple ontvangen gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.