De simkaart van uw vorige iPhone overzetten naar de eSIM op uw nieuwe iPhone

Lees hier hoe u de eSIM of fysieke simkaart van uw vorige iPhone naar uw nieuwe iPhone overzet.

Wat u nodig hebt

Een eSIM overzetten naar een nieuwe eSIM:

Een fysieke simkaart overzetten naar een nieuwe eSIM:

• Op uw vorige iPhone moet iOS 14 of hoger staan.
  • Uw nieuwe iPhone moet een iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR of nieuwer zijn.
  • Op uw nieuwe iPhone moet ook iOS 14 of hoger staan.

Met iOS 13.1 en hoger ondersteunen sommige aanbieders het overzetten van uw eSIM tijdens Begin direct. Neem contact op met uw aanbieder als u wilt weten of deze methode van overzetten wordt ondersteund.

Uw eSIM overzetten tijdens de configuratie

Als u tijdens de configuratie via 'Begin direct' wordt gevraagd of u uw mobiele abonnement wilt overzetten, voert u deze stappen uit om uw eSIM over te zetten:

1. Selecteer de nummers die u wilt overzetten naar uw nieuwe iPhone en tik op 'Ga door' onderaan de pagina. Als u nog niet weet of u uw abonnement wilt overzetten, kunt u dit altijd later doen nadat u uw iPhone hebt geconfigureerd.
  2. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van uw apparaat te voltooien.
  3. Bel een nummer op uw nieuwe iPhone om te controleren of er verbinding met het mobiele netwerk is voordat u uw mobiele abonnement verwijdert van uw vorige iPhone. Neem contact op met uw aanbieder als u vragen hebt.

Zodra uw mobiele abonnement is geactiveerd op uw nieuwe iPhone, wordt het abonnement gedeactiveerd op uw vorige iPhone.

Een eSIM van uw vorige iPhone overzetten naar een eSIM op uw nieuwe iPhone na de configuratie

Om het overzetten van de eSIM te voltooien, moet u de procedure goedkeuren op uw vorige iPhone waarop uw abonnement actief is. Als u uw vorige iPhone niet meer in bezit hebt, neemt u contact op met uw aanbieder om uw mobiele abonnement over te zetten.

Als u uw apparaat al hebt geconfigureerd, voert u deze stappen uit om uw eSIM over te zetten:

1. Ga op uw nieuwe iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'. Als uw eSIM-abonnement beschikbaar is, wordt het hier vermeld. Als u geen mobiel abonnement ziet, controleert u de inloggegevens en de instelling voor twee-factor-authenticatie van uw Apple ID. Daarna voert u deze stappen uit of neemt u contact op met uw aanbieder.

2. Tik op een beschikbaar mobiel abonnement en tik vervolgens onderaan het scherm op 'Voeg mobiel abonnement toe'.

3. Er verschijnt een bericht op uw vorige iPhone met de vraag of u uw telefoonnummer wilt overzetten naar uw nieuwe telefoon. Tik op 'Zet over'. Zodra u op 'Zet over' tikt, is uw mobiele abonnement niet langer beschikbaar op uw vorige iPhone. Uw vorige iPhone moet in de buurt van uw nieuwe iPhone zijn om deze procedure te voltooien.

4. Als u op uw nieuwe apparaat een melding ziet om de configuratie van het mobiele abonnement van uw aanbieder te voltooien, tikt u daarop.
  5. Tik op 'Ga door'. U wordt doorgestuurd naar de webpagina van uw aanbieder om uw eSIM over te zetten. Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw aanbieder.
  6. Bel een nummer op uw nieuwe iPhone om te controleren of er verbinding met het mobiele netwerk is voordat u uw mobiele abonnement verwijdert van uw vorige iPhone. Neem contact op met uw aanbieder als u vragen hebt.

Een fysieke simkaart van uw vorige iPhone overzetten naar een eSIM op uw nieuwe iPhone na de configuratie

Houd rekening met deze vereisten voordat u begint:

• Als u dual-sim wilt gaan gebruiken, haalt u de fysieke simkaart uit uw vorige iPhone en doet u deze in uw nieuwe iPhone zonder deze naar eSIM te converteren. Dual-sim werkt alleen als uw iPhone één fysieke simkaart en één eSIM heeft.
  • Om een eSIM of fysieke simkaart naar uw nieuwe iPhone over te zetten, moet u de overdracht goedkeuren op de iPhone waarop het mobiele abonnement in gebruik is. Als u uw vorige iPhone niet meer in bezit hebt, neemt u contact op met uw aanbieder om uw mobiele abonnement over te zetten.
  • Voor het overzetten van een fysieke simkaart naar een eSIM is iOS 14 of hoger vereist.

Als u uw nieuwe iPhone al hebt geconfigureerd, voert u deze stappen uit om uw fysieke simkaart over te zetten:

1. Ga op uw nieuwe iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'. Op het volgende scherm staat uw vorige iPhone met een fysieke simkaart. Tik op uw telefoonnummer om door te gaan. Als u geen mobiel abonnement ziet, controleert u de inloggegevens en de instelling voor twee-factor-authenticatie van uw Apple ID. Daarna voert u deze stappen uit of neemt u contact op met uw aanbieder

2. U moet op uw nieuwe iPhone bevestigen dat u de fysieke simkaart van uw vorige iPhone wilt converteren naar de eSIM op uw nieuwe iPhone. Tik op 'Converteer mobiel abonnement'.

3. Als u dual-sim wilt gaan gebruiken, haalt u de fysieke simkaart uit uw vorige iPhone en doet u deze in uw nieuwe iPhone zonder deze naar eSIM te converteren. Zo niet, dan tikt u op 'Converteer naar eSIM'.

4. Tik op 'OK' in de melding dat u de overdracht op uw vorige iPhone moet goedkeuren. Als u uw vorige iPhone niet meer in bezit hebt, neemt u contact op met uw aanbieder om uw mobiele abonnement over te zetten.

5. Tik op uw vorige iPhone op 'Zet over' om te bevestigen dat u het mobiele abonnement en nummer van uw fysieke simkaart wilt overzetten naar de eSIM op uw nieuwe iPhone.

6. Wacht tot het mobiele abonnement is geactiveerd op uw nieuwe iPhone. Uw vorige simkaart wordt gedeactiveerd wanneer het mobiele abonnement op uw nieuwe iPhone wordt geactiveerd.

Hulp krijgen