Over eSIM op de iPhone

Lees hier wat een e-sim is, hoe je een e-sim op je iPhone configureert en hoe je een fysieke simkaart overzet naar een e-sim.

Wat is een e-sim op de iPhone?

Een e-sim is een op industriestandaarden gebaseerde digitale simkaart waarmee je een mobiel abonnement van je aanbieder kunt activeren zonder dat je een fysieke simkaart hoeft te gebruiken. Bij de iPhone kun je acht of meer e-sims installeren en twee mobiele telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken.

Wat je nodig hebt

eSIM voor iPhone wordt niet aangeboden in het vasteland van China. In Hongkong en Macau bieden sommige iPhones ondersteuning voor eSIM. Lees hoe je dual-sim met twee nanosimkaarten gebruikt in het vasteland van China, Hongkong en Macau. Reizigers die het vasteland van China bezoeken en een e-sim willen gebruiken voor een prepaid data-abonnement, kunnen terecht bij een van de vele wereldwijde netwerkaanbieders

* iPhone 14-modellen en nieuwer die alleen met e-sim werken, kunnen worden geactiveerd zonder wifinetwerk.

Een e-sim configureren op een iPhone

Het configureren van je e-sim is zo eenvoudig als het inschakelen van je nieuwe iPhone en het volgen van de instructies op het scherm.

Je kunt je e-sim activeren tijdens het configureren van je iPhone als je aanbieder eSIM Carrier Activation of eSIM Quick Transfer ondersteunt. Met eSIM Carrier Activation wijst je aanbieder een e-sim toe aan je iPhone bij de aankoop ervan. Met eSIM Quick Transfer zet je de simkaart van je vorige iPhone over naar je nieuwe iPhone zonder dat je contact hoeft op te nemen met je aanbieder. Met beide methoden schakel je je iPhone in en volg je de instructies om je e-sim te activeren tijdens de configuratie.

Sommige aanbieders ondersteunen het overzetten van een telefoonnummer van je vorige iPhone naar je nieuwe iPhone zonder dat je daarvoor contact hoeft op te nemen met de aanbieder. Zorg ervoor dat je op beide apparaten bent ingelogd met je Apple ID of zorg ervoor dat je vorige iPhone ontgrendeld is, in de buurt is met Bluetooth ingeschakeld en iOS 16 of nieuwer gebruikt.

Je kunt deze opties ook later gebruiken om een e-sim toe te voegen of over te zetten. Neem als deze opties niet beschikbaar zijn contact op met je aanbieder om je e-sim te activeren met een QR-code of de iPhone-app van je aanbieder.

Als je een iPhone 14-model of nieuwer hebt gekocht in de Verenigde Staten, wordt je iPhone geactiveerd met een e-sim. Schakel je iPhone in en volg de instructies om je e-sim te activeren met eSIM Carrier Activation, eSIM Quick Transfer of een andere activeringsmethode.

eSIM Carrier Activation gebruiken op een iPhone

Sommige aanbieders en wereldwijde serviceproviders kunnen een nieuwe e-sim toewijzen aan je iPhone, wat de configuratie eenvoudig maakt. Dit gebeurt meestal wanneer je een aankoop bij een aanbieder doet en je de gegevens van je mobiele abonnement verstrekt. Als er een e-sim is toegewezen aan je iPhone toen je deze kocht, schakel je je iPhone in en volg je de instructies om je e-sim te activeren.

Als je overstapt naar iPhone (bijvoorbeeld van een Android-telefoon), neem je contact op met je aanbieder om je telefoonnummer over te zetten naar je iPhone via eSIM Carrier Activation of door een QR-code van je aanbieder te scannen.

Als je contact hebt opgenomen met je aanbieder voor een e-sim na het configureren van je iPhone en zij eSIM Carrier Activation configureren, volg je deze stappen:

1. Als je de melding 'Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd' ziet, tik je hierop.
  2. Tik in de Instellingen-app op 'Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd'.
  3. Tik onderaan het scherm op 'Ga door'.
  4. Bel een nummer op je iPhone om te controleren of er verbinding met het mobiele netwerk is. Als je niet kunt bellen, neem je contact op met je aanbieder.
  5. Als het abonnement dat je hebt geactiveerd het abonnement op je fysieke simkaart vervangt, verwijdert je je fysieke simkaart. Herstart daarna je iPhone.

eSIM Quick Transfer gebruiken op een iPhone

Sommige aanbieders ondersteunen het overzetten van simkaarten van je vorige iPhone naar je nieuwe iPhone zonder dat je daarvoor contact hoeft op te nemen met de aanbieder. Je kunt je huidige fysieke simkaart ook omzetten naar een e-sim.

Als je geen toegang hebt tot je huidige iPhone, neem je contact op met je aanbieder om je e-sim over te zetten.

Als je tijdens het configureren van je iPhone wordt gevraagd om je simkaart over te zetten, volg je de instructies op het scherm om je fysieke simkaart of e-sim over te zetten. Als je meer dan één simkaart moet overzetten naar je nieuwe iPhone, volg je de onderstaande stappen om je andere simkaarten over te zetten.

Na de configuratie een fysieke simkaart of e-sim overzetten van je vorige iPhone naar een e-sim op je nieuwe iPhone

1. Ga op je nieuwe iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Voeg mobiel abonnement toe'.
  2. Kies het mobiele abonnement dat je wilt overzetten van een andere iPhone. Als je geen overzicht met telefoonnummers ziet, tik je op 'Zet over van een andere iPhone'. Dit vereist dat beide apparaaten iOS 16 of later gebruiken.
  3. Controleer de instructies op je vorige iPhone om het overzetten te bevestigen. Tik op 'Zet over' om te bevestigen of voer de code in die op je nieuwe iPhone wordt getoond als je om een verificatiecode wordt gevraagd.
  4. Wacht tot het mobiele abonnement is geactiveerd op je nieuwe iPhone. Je vorige simkaart wordt gedeactiveerd als het mobiele abonnement is geactiveerd op je nieuwe iPhone.
  5. Als er op je nieuwe iPhone een banner verschijnt met een melding om de configuratie van het mobiele abonnement van je aanbieder te voltooien, tik je daarop. Je wordt doorgestuurd naar de webpagina van je aanbieder om je e-sim over te zetten. Als je hulp nodig hebt, neem je contact op met je aanbieder.

Een fysieke simkaart overzetten naar een eSIM op dezelfde iPhone

Je kunt een fysieke simkaart overzetten naar een e-sim op dezelfde iPhone als je aanbieder dit ondersteunt. Volg deze stappen:

1. Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'.
  2. Tik op 'Converteer naar eSIM'. Als je de optie 'Converteer naar e-sim' niet ziet, wordt dit niet ondersteund door je aanbieder. Neem contact op met je aanbieder om je telefoonnummer over te zetten van je fysieke simkaart naar een e-sim met behulp van eSIM Carrier Activation of door een QR-code te scannen.
  3. Tik op 'Converteer mobiel abonnement'.
  4. Tik op 'Converteer naar eSIM'.
  5. Wacht tot je e-sim is geactiveerd. Je vorige simkaart wordt gedeactiveerd wanneer het mobiele abonnement op je iPhone wordt geactiveerd.
  6. Verwijder de fysieke simkaart uit je iPhone. Herstart daarna je iPhone.

Een QR-code gebruiken

Je kunt een QR-code van je aanbieder gebruiken om een e-sim op je iPhone in te stellen.

Je e-sim activeren tijdens het configureren van je iPhone:

1. Tik in het scherm 'Configureer mobiel netwerk' op 'Gebruik QR-code'.
  2. Volg de instructies op het scherm.

Neem contact op met je aanbieder voor een QR-code om je e-sim te activeren na het configureren van je iPhone. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de Camera-app en scan de QR-code. Als je de melding 'Mobiel abonnement gevonden' ziet, tik je hierop.
  2. Als je een iPhone met iOS 17.4 of nieuwer gebruikt en je een QR-code van je aanbieder ontvangt in een e-mail of op de webpagina van de aanbieder, houd je de QR-code ingedrukt en tik je vervolgens op 'Voeg e-sim toe'.
  3. Tik onderaan het scherm op 'Ga door'.
  4. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.

Als je wordt gevraagd om een bevestigingscode in te voeren om je e-sim te activeren, voer je het nummer in dat je aanbieder heeft verstrekt.

Andere activeringsmethoden voor e-sim

Sommige aanbieders sturen je mogelijk een link in plaats van een QR-code om je e-sim te downloaden.

1. Tik op je iPhone met iOS 17.4 of nieuwer op de link om je e-sim in te stellen.
  2. Wanneer de melding 'Activeer nieuwe e-sim' verschijnt, tik je op 'Sta toe'.
  3. Tik onderaan het scherm op 'Ga door'.

Als je aanbieder het activeren van e-sim met behulp van een app ondersteunt, download je de app van je aanbieder uit de App Store en volg je de instructies.

Indien nodig handmatig de informatie van de eSIM invoeren

1. Neem contact op met je aanbieder voor de e-sim-gegevens die je moet invoeren.
  2. Ga naar 'Instellingen'.
  3. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  4. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.
  5. Tik op 'Voer info handmatig in' onderaan het scherm van je iPhone.