Wat is er nieuw in de updates voor macOS Catalina

Lees meer over de updates die Apple voor macOS Catalina heeft uitgebracht.

macOS Catalina-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties en compatibiliteit van uw Mac en worden aanbevolen aan alle gebruikers van Catalina. Om deze updates te ontvangen, kiest u in het Apple-menu  de optie 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Software-update'. Lees hoe u de software op uw Mac bijwerkt.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor details over de beveiligingsinhoud van deze updates.

macOS Catalina 10.15.1

Update 10.15.1 voor macOS Catalina bevat bijgewerkte en extra emoji, ondersteuning voor AirPods Pro, HomeKit Secure Video, HomeKit-compatibele routers, nieuwe privacy-instellingen voor Siri en bugfixes en verbeteringen.

Emoji

• Meer dan 70 nieuwe of bijgewerkte emoji, waaronder dieren, eten, activiteiten, nieuwe toegankelijkheidsemoji, genderneutrale emoji en een selectie huidskleuren voor koppel-emoji.

Ondersteuning voor AirPods

• Ondersteuning voor AirPods Pro

Woning-app

• Met HomeKit Secure Video registreert, bewaart en bekijkt u privé gecodeerde video-opnamen van uw beveiligingscamera's en het detecteert mensen, dieren en voertuigen
  • Met routers die compatibel zijn met HomeKit, bedient u hoe uw HomeKit-accessoires over het internet of in uw woning communiceren
  • Toevoeging van ondersteuning voor AirPlay 2-compatibele luidsprekers in scènes en automatiseringen

Siri

• Privacy-instellingen om te bepalen of u Siri en Dicteren helpt verbeteren door Apple toestemming te geven om geluidsopnamen te bewaren van uw interacties met Siri en Dicteren
  • Een optie om vanaf de Siri-instellingen uw Siri- en Dicteren-geschiedenis te verwijderen

Verder bevat deze update de volgende bugfixes en verbeteringen:

• Herstel van de mogelijkheid om bestandsnamen te zien in de weergave 'Alle foto's' in Foto's
  • Herstel van de mogelijkheid om in de weergave 'Dagen' in Foto's te filteren op favorieten, foto's, video's, bewerkt en trefwoorden
  • Verhelpt een probleem waarbij Berichten slechts een enkele melding verstuurt terwijl de optie om meldingen te herhalen is ingeschakeld
  • Verhelpt een probleem waardoor Contacten opstart met de laatst geopende contactpersoon in plaats van de lijst contactpersonen
  • Voegt een veegbeweging met twee vingers toe om terug te navigeren in Apple News
  • Verhelpt een probleem dat kan optreden in de Muziek-app bij het weergeven van afspeellijsten in mappen en nieuw toegevoegde nummers in de lijst 'Nummers'
  • Verbetert de betrouwbaarheid bij het migreren van iTunes-bibliotheekdatabases naar de Muziek-, Podcasts- en TV-apps
  • Verhelpt een probleem waarbij gedownloade titels niet zichtbaar zijn in de Downloads-map in de TV-app

Inhoud voor bedrijven

• Als u het ingebouwde toetsenbord gebruikt met een niet-VS-indeling, worden wachtwoorden met bepaalde tekens niet meer geweigerd bij het Mac-inlogvenster.
  • Als inloggen met Apple ID niet is toegestaan door een configuratieprofiel, is de knop 'Log in' in 'Systeemvoorkeuren' nu grijs.

macOS Catalina 10.15