Over een probleem dat de werking van toetsenborden van andere leveranciers beïnvloedt in iOS 13 en iPadOS

Update voor iOS 13.1.1 of iPadOS 13.1.1 om een probleem op te lossen dat van invloed is op toetsenborden van andere leveranciers op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Toetsenbordextensies voor iOS van andere leveranciers kunnen ontworpen zijn om volledig zelfstandig te werken (zonder toegang tot externe services) of kunnen 'volledige toegang' verzoeken om aanvullende functies te kunnen leveren via netwerktoegang. Apple heeft een probleem in iOS 13 en iPadOS ontdekt waardoor toetsenbordextensies volledige toegang kunnen krijgen, ook wanneer u hier geen toestemming voor hebt gegeven.

Dit probleem wordt opgelost door de release van iOS 13.1.1 of iPadOS 13.1.1. Lees hoe u een update uitvoert voor uw iPhone, iPad of iPod touch.

Dit probleem doet zich niet voor bij de ingebouwde toetsenborden van Apple. Het probleem doet zich ook niet voor bij toetsenborden van andere leveranciers die geen gebruik maken van volledige toegang.

Toetsenborden van andere leveranciers bekijken

U kunt de geïnstalleerde toetsenborden van andere leveranciers bekijken die mogelijk door dit probleem worden getroffen:

1. Open Instellingen.
  2. Ga naar 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Toetsenborden'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.