iTunes gebruiken om een iPhone, iPad of iPod met een computer te synchroniseren

Lees hier hoe je muziek, films en meer synchroniseert met iTunes op je Mac of pc.

Als je macOS Mojave of ouder of een Windows-pc gebruikt, gebruik je iTunes om materiaal te synchroniseren naar je apparaten. Voordat je iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar je iOS- of iPadOS-apparaat, kun je iCloud, Apple Music of vergelijkbare voorzieningen gebruiken om materiaal van je Mac of pc in de cloud te bewaren. Op die manier heb je op je apparaten toegang tot je muziek, foto's en meer wanneer je niet in de buurt van je computer bent. Meer informatie over Apple Music of iCloud Foto's gebruiken in plaats van iTunes.

Als je iCloud of andere voorzieningen zoals Apple Music gebruikt om je materiaal up-to-date te houden op al je apparaten, zijn sommige synchronisatiefuncties via iTunes mogelijk uitgeschakeld.

Wat je kunt synchroniseren met iTunes

• Albums, nummers, afspeellijsten, films, tv-programma's, podcasts en audioboeken.

• Foto's en video's.

• Contacten en agenda's.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.

Materiaal synchroniseren of verwijderen met iTunes

1. Open iTunes en sluit je apparaat met een USB-kabel aan op je computer.

2. Klik op het apparaatsymbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster. Meer informatie over wat je moet doen als je het symbool niet ziet.

macos-mojave-itunes-iphone12-pro-connected-device
  3. Klik in de lijst onder 'Instellingen' aan de linkerkant van het iTunes-venster op het type materiaal dat je wilt synchroniseren of verwijderen.* Als je synchroniseren voor een materiaaltype wilt inschakelen, selecteer je het aankruisvak naast 'Synchroniseer'.

macos-mojave-itunes-iphone12-pro-summary-click-sync
  4. Selecteer het aankruisvak naast elk item dat je wilt synchroniseren.

5. Klik op de knop 'Pas toe' rechtsonder in het venster. Als het synchroniseren niet automatisch start, klik je op de knop 'Synchroniseer'.

* Je kunt je apparaat maar met één iTunes-bibliotheek per keer synchroniseren. Als er een bericht wordt weergegeven dat je apparaat is gesynchroniseerd met een andere iTunes-bibliotheek, is het apparaat eerder verbonden geweest met een andere computer. Als je in dat bericht op 'Wis en synchroniseer' klikt, wordt al het materiaal van het geselecteerde type op je apparaat gewist en vervangen door materiaal van deze computer.

Materiaal synchroniseren via wifi

Nadat je synchroniseren met iTunes via USB hebt geconfigureerd, kun je iTunes configureren om met je apparaat te synchroniseren via wifi in plaats van USB.

1. Sluit je apparaat op je computer aan met een USB-kabel, open iTunes en selecteer je apparaat. Lees wat je moet doen als je apparaat niet op je computer verschijnt.

2. Klik links in het iTunes-venster op 'Overzicht'.

3. Selecteer 'Synchroniseer met deze [apparaat] via wifi'.

4. Klik op 'Pas toe'.

Als de computer en het apparaat zich in hetzelfde wifinetwerk bevinden, verschijnt het apparaat in iTunes. Het apparaat synchroniseert automatisch wanneer het is aangesloten op een stopcontact en iTunes is geopend op de computer.

Hulp krijgen