iTunes gebruiken om een iPhone, iPad of iPod met een computer te synchroniseren

Lees hier hoe u muziek, films en meer synchroniseert met iTunes op uw Mac of pc.

Als u macOS Mojave of lager of een Windows-pc gebruikt, gebruikt u iTunes om materiaal te synchroniseren naar uw apparaten. Voordat u iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS- of iPadOS-apparaat, kunt u overwegen iCloud, Apple Music of vergelijkbare voorzieningen te gebruiken om materiaal van uw Mac of pc in de cloud te bewaren. Op die manier hebt u toegang tot uw muziek, foto's en meer op uw apparaten wanneer u niet in de buurt van uw computer bent. Meer informatie over Apple Music of iCloud-foto's gebruiken in plaats van iTunes.

Als u iCloud of andere voorzieningen zoals Apple Music gebruikt om uw materiaal up-to-date te houden op al uw apparaten, zijn sommige synchronisatiefuncties via iTunes mogelijk uitgeschakeld.

Wat u kunt synchroniseren met iTunes

• Albums, nummers, afspeellijsten, films, tv-programma's, podcasts en audioboeken.
  • Foto's en video's.
  • Contacten en agenda's.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.

Materiaal synchroniseren of verwijderen met iTunes

1. Open iTunes en sluit uw apparaat aan op uw computer met een USB-kabel.
  2. Klik op het apparaatsymbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster. Lees wat u moet doen als u het symbool niet ziet
    Het apparaatsymbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.
  3. Klik in de lijst onder 'Instellingen' aan de linkerkant van het iTunes-venster op het type materiaal dat u wilt synchroniseren of verwijderen.* Als u synchroniseren voor een bepaald type materiaal wilt inschakelen, selecteert u het selectievakje naast 'Synchroniseer'.

Het selectievakje naast 'Synchroniseer muziek' in iTunes.

4. Selecteer het selectievakje naast het volgende item dat u wilt synchroniseren.
  5. Klik op de knop 'Pas toe' rechtsonder in het venster. Als synchroniseren niet automatisch start, klikt u op de knop 'Synchroniseer'.

* U kunt uw apparaat maar met één iTunes-bibliotheek per keer synchroniseren. Als u een bericht ziet dat uw apparaat is gesynchroniseerd met een andere iTunes-bibliotheek, dan is uw apparaat eerder verbonden geweest met een andere computer. Als u in dat bericht klikt op 'Wis en synchroniseer', wordt al het materiaal van het geselecteerde type op uw apparaat gewist en vervangen door materiaal van deze computer.

Uw materiaal synchroniseren met wifi

Nadat u synchroniseren met iTunes via USB hebt ingesteld, kunt u iTunes configureren om met uw apparaat te synchroniseren via wifi in plaats van USB.

1. Sluit uw apparaat aan op uw computer met een USB-kabel, open iTunes en selecteer uw apparaat.
  2. Klik op 'Samenvatting' links in het iTunes-venster.
  3. Selecteer 'Synchroniseer met deze [apparaat] via wifi'.
  4. Klik op 'Toepassen'.

Als de computer en het apparaat zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk, verschijnt het apparaat in iTunes. Het apparaat synchroniseert automatisch wanneer het is aangesloten op de netvoeding en iTunes is geopend op de computer.