Privacy en grading van Siri

We zijn ons ervan bewust dat klanten zich zorgen maken over recente berichten dat er door mensen naar audio-opnamen van Siri wordt geluisterd als onderdeel van ons kwaliteitsevaluatieproces voor Siri. Zodra we hoorden dat onze klanten hier problemen mee hadden, hebben we menselijke grading van Siri-verzoeken stopgezet en hebben we onze werkwijze en ons beleid onder de loep genomen. Als gevolg hiervan hebben we besloten enkele wijzigingen aan te brengen bij Siri, die komende herfst in een software-update beschikbaar komen. Meer informatie over deze veranderingen vindt u in dit bericht van Apple Newsroom.

Daarnaast vindt u hier antwoorden op veelgestelde vragen over de privacy en grading van Siri.

Wat is grading?

Voordat we grading hadden stopgezet, beoordeelden we in het proces een kleine selectie van de audio-opnamen van Siri-verzoeken, minder dan 0,2%, en de betreffende computer-genereerde transcripten om te meten hoe goed de antwoorden van Siri waren en om de betrouwbaarheid van Siri te verbeteren. Bijvoorbeeld, wilde de gebruiker Siri oproepen? Heeft Siri het verzoek goed gehoord? En heeft Siri gepast geantwoord op het verzoek? Met behulp van grading bij een kleine selectie Siri-verzoeken kan Apple op termijn grote verbeteringen aanbrengen die ervoor zorgen dat onze klanten over de hele wereld de best mogelijke Siri-ervaring krijgen.

Wat maakt het privacybeleid van Siri uniek ten opzichte van andere intelligente assistenten?

Bij Apple zijn we van mening dat privacy een basisrecht is. Bij de ontwikkeling van onze producten houden we rekening met bescherming van de persoonlijke gegevens van gebruikers en we zijn voortdurend bezig om deze nog verder te verbeteren. Hetzelfde geldt voor onze diensten.

Ons doel met Siri is om klanten een optimale ervaring te bieden en tegelijkertijd hun privacy goed te beschermen. Wij vinden dat klanten standaard privacy zouden moeten hebben ten aanzien van hun audio-opnamen zonder dat zij hun apparaatinstellingen hoeven aan te passen. Bij Apple moeten klanten kiezen om hun audio te delen om Siri te verbeteren.

Siri is al vanaf de ontwikkelingsfase ingericht om de privacy van gebruikers te beschermen, want de werking van Apple is niet afhankelijk van het verzamelen van persoonsgegevens. We gebruiken zo min mogelijk gegevens om een geweldige dienst te bieden en we verwerken die gegevens, inclusief Siri-verzoeken, zoveel mogelijk op het apparaat zelf.

Siri gebruikt een willekeurige identificatie, een lange reeks letters en cijfers die aan één bepaald apparaat is gekoppeld, om gegevens te kunnen volgen terwijl ze worden verwerkt. Deze ID wordt dus niet aan uw identiteit gekoppeld via uw Apple ID of telefoonnummer, een unieke procedure vergeleken met andere digitale assistenten die tegenwoordig worden gebruikt. Voor extra bescherming worden de gegevens op het apparaat na zes maanden losgekoppeld van de willekeurige identificatie.

In iOS geven we onder 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Info over 'Vraag het aan Siri' en privacy' gedetailleerde informatie over de gegevens die voor Siri worden gebruikt en hoe we uw informatie beschermen.

Luistert Siri altijd mee? Wat doen jullie om te voorkomen dat Siri luistert als ik niet "Hé, Siri" heb gezegd?

Nee. Siri is ontwikkeld om alleen te activeren en audio te versturen naar Apple nadat u "Hé, Siri" tegen het apparaat zegt, de 'til op om te spreken'-functie op uw Apple Watch gebruikt of het fysiek te activeert met behulp van de daarvoor bedoelde knoppen op iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV, AirPods en HomePod.

Om "Hé, Siri" te herkennen, verwerken we louter de audio op het apparaat door meerdere fasen van analyse om te bepalen of de audio overeenkomt met het "Hé, Siri"-patroon. Alleen wanneer het apparaat het "Hé, Siri"-patroon herkent, wordt uw audio naar de server verzonden. Op de server doen we aanvullende mitigatie om het volledige verzoek te analyseren om te kunnen bevestigen dat het voor Siri bedoeld is.

Af en toe hebben we een zogenaamde 'valse activatie' waarbij Siri wordt geactiveerd terwijl u dat niet beoogde te doen. We werken er hard aan de valse activaties te minimaliseren en hebben het evaluatieproces bijgewerkt om de blootstelling van graders aan hen te beperken. Als we grading hervatten, werkt ons team eraan om alle opnamen die Siri onbedoeld activeren te verwijderen.

Wat betekent het als jullie zeggen dat jullie de hoeveelheid gegevensevaluaties waartoe jullie toegang hebben minimaliseren? Wat zal er nog te horen zijn?

We brengen wijzigingen in het menselijke grading-proces aan om de hoeveelheid gegevens waartoe beoordelaars toegang hebben te minimaliseren, zodat zij enkel de gegevens kunnen zien die noodzakelijk zijn om hun werk goed te doen. De namen van apparaten en kamers die u hebt geconfigureerd in de Woning-app, zijn bijvoorbeeld enkel toegankelijk voor de beoordelaar als het verzoek dat gegraded wordt, betrekking heeft op het bedienen van apparaten in de woning.

Waarom heeft Siri toegang nodig tot gebruikersinformatie als contacten, namen van persoonlijke afspeellijsten en namen van kamers en apparaten die zijn geconfigureerd in de Woning-app? Kan Apple mij identificeren of mijn HomeKit-apparaten beheren?

Om te zorgen dat Siri accurater gepersonaliseerde taken kan voltooien, verzamelt het bepaalde informatie van uw apparaat en bewaart het deze. Bijvoorbeeld, als Siri een ongewone naam tegenkomt, kan het namen uit uw contacten gebruiken om ervoor te zorgen dat het de naam goed herkent. In iOS geven we onder 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Info over 'Vraag het aan Siri' en privacy' gedetailleerde informatie over de gegevens die door Siri worden gebruikt en hoe we uw informatie beschermen.

Siri gebruikt zo min mogelijk gegevens om een accuraat resultaat te geven. Als u bijvoorbeeld een vraag stelt over een sportevenement, gebruikt Siri uw algemene locatie om geschikte resultaten te bieden. Maar als u vraagt naar de dichtstbijzijnde supermarkt worden er specifiekere locatiegegevens gebruikt.

Als u Siri vraagt uw ongelezen berichten te lezen, instrueert Siri simpelweg uw apparaat om uw ongelezen berichten hardop voor te lezen. De inhoud van uw berichten wordt niet overgedragen naar de servers van Siri, want dat is niet noodzakelijk voor het voltooien van uw verzoek.

Wie voert het graden uit?

Als klanten zich aanmelden, mogen alleen Apple medewerkers naar audiovoorbeelden van Siri-interacties luisteren. Ons team werkt eraan om alle opnamen die Siri onbedoeld activeren te verwijderen.

Waarom behouden jullie transcripten van klanten die zich niet aanmelden?

Door een computer gegenereerde transcripten worden gebruikt om Siri en diens betrouwbaarheid te verbeteren. Deze transcripten worden gebruikt bij machine learning-trainingen om Siri te verbeteren, veelgebruikte patronen te bepalen en taal- en begripsmodellen bij te werken. De transcripten kunnen ook worden gebruikt om kritieke problemen op te lossen die invloed hebben op de betrouwbaarheid van Siri.

Is de enige manier om Siri mijn audio-opnamen en transcripten niet te laten bewaren het uitschakelen van Siri?

Apple zal audio-opnamen van uw Siri-verzoeken standaard niet langer bewaren, met ingang van een aankomende software-update in het najaar van 2019. Door een computer gegenereerde transcripten van uw audioverzoeken kunnen worden gebruikt om Siri te verbeteren. Deze transcripten worden tot zes maanden gekoppeld aan een willekeurige identificatie, niet uw Apple ID. Als u niet wilt dat er transcripten van uw audio-opnamen van Siri worden bewaard, kunt u Siri en de dicteerfunctie uitschakelen in 'Instellingen'.