Nieuw in Notities voor macOS

Lees hier meer over de nieuwe functies van Notities voor macOS Catalina

Galerijweergave

Bekijk notities in de galerijweergave als visuele miniaturen om snel de gewenste notitie te vinden.

Nieuwe checklistopties

Geselecteerde onderdelen worden automatisch onderaan de lijst gezet. Wijzig snel de volgorde van onderdelen door onder andere slepen en neerzetten.

Gedeelde mappen

Gedeelde mappen maken het eenvoudig om met anderen samen te werken. Deel een complete map met uw familie of team, waarbij u aan iedereen toegang geeft, zodat zij notities kunnen aanmaken of wijzigen.

Ontdek meer nieuws

• De zoekfunctie kan ook afbeeldingen visueel herkennen binnen uw notities, zoals afbeeldingen van een fiets wanneer u op het woord 'fiets' zoekt.
  • U kunt nu uw notities organiseren door mappen en submappen te herordenen, waarbij u uw favoriete manier van sorteren bij elke map selecteert.
  • Met de nieuwe alleen-lezenoptie voor samenwerking in gedeelde notities of mappen kan iedereen de notities bekijken, maar bent u de enige die wijzigingen kan aanbrengen.

Krijg stapsgewijze instructies voor en informatie over de functies in Notities voor macOS op uw Mac.

Bestaande functies

• Maak met een simpele tik nieuwe notities aan.
  • Voeg mensen toe en werk samen aan een gedeelde notitie of een volledige gedeelde map met notities. Iedereen die deelneemt, krijgt de nieuwste wijzigingen te zien.
  • Voeg checklists toe aan uw notities om een boodschappenlijst, een verlanglijst of een takenlijst te maken en tik vervolgens om items onderweg af te vinken.
  • Veeg om uw belangrijkste notities bovenaan vast te zetten, zodat u die snel kunt openen.
  • Scan eenvoudig papieren documenten in uw notities met de continuïteitscamera en de ingebouwde documentenscanner van uw iOS- of iPadOS-apparaten.
  • Voeg snel foto's toe aan een notitie met de continuïteitscamera en uw iOS en iPadOS-apparaten.
  • Gebruik verschillende tekststijlen, zoals kopteksten of hoofdteksten, om tekst snel op te maken of een lijst met opsommingstekens, streepjes of nummers toe te voegen.
  • Voeg bijlagen, zoals kaarten, webkoppelingen en documenten, toe aan nieuwe of bestaande notities door het Deel-menu te gebruiken in Kaarten, Safari en vele andere apps.
  • Gebruik een wachtwoord of uw vingerafdruk om de notities te beveiligen die uw meest persoonlijke gegevens bevatten, zoals financiële informatie, medische gegevens of geheime familierecepten.
  • Voeg tabellen toe aan uw notities om informatie snel te organiseren.
  • Gebruik het bijlagenoverzicht om een bijlage te vinden in uw notities, zoals documenten, scans, foto's, enzovoort.
  • Gebruik iCloud om al uw notities overal veilig in de cloud te bewaren en bijgewerkt te houden. Als u een notitie maakt op uw iPhone, iPad of Mac, is deze onmiddellijk beschikbaar op uw andere apparaten.