De functie 'Altijd aan' gebruiken met een Apple Watch

De Apple Watch Series 5 en nieuwer kan de tijd en andere informatie die met een blik beschikbaar is continu weergeven, zelfs wanneer je je pols omlaag hebt.

'Altijd aan' is standaard ingeschakeld op de Apple Watch Series 5 en nieuwer, inclusief de Apple Watch Ultra en nieuwer.* In deze modus is de tijd altijd zichtbaar, naast de wijzerplaat of de meest recente actieve app.

Om de gebruiksduur van de batterij te verlengen, wordt het beeldscherm gedimd wanneer je je pols omlaag hebt of je het beeldscherm met een snel handgebaar bedekt. Door je pols op te tillen of op het scherm te tikken, wordt alles weer volledig helder. Het scherm wordt dan geactiveerd zodat je je Watch kunt bedienen.

* 'Altijd aan' wordt niet ondersteund op de Apple Watch SE.

'Altijd aan'-instellingen beheren

'Altijd aan' heeft instellingen waarmee je de functie uitschakelt, wat de gebruiksduur van de batterij kan verlengen. Je kunt ook instellen welke informatie je op het scherm wilt weergeven wanneer je je pols omlaag houdt.

De functie 'Altijd aan' in- of uitschakelen

1. Druk op de Digital Crown totdat het beginscherm verschijnt en tik vervolgens op de app InstellingenGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Tik op 'Beeldscherm en helderheid'.

3. Scrol omlaag en tik op 'Altijd aan'.

4. Tik op 'Altijd aan' om de functie in of uit te schakelen.

'Altijd aan' is niet beschikbaar wanneer je Apple Watch in de energiebesparingsmodus of de theatermodus staat, die je kunt in- of uitschakelen in het bedieningspaneel.

Beheren welke informatie wordt weergegeven wanneer je je pols omlaag houdt

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.

2. Tik op 'Beeldscherm en helderheid'.

3. Scrol omlaag en tik op 'Altijd aan'.

4. Tik op 'Toon complicatiegegevens', 'Toon meldingen' of 'Toon apps'. De apps die dat type informatie kunnen weergeven, verschijnen op het volgende scherm.

5. Kies welke apps informatie op het scherm weergeven wanneer je je pols omlaag houdt. Je kunt de categorie informatie helemaal uitschakelen door de instellingen bovenaan het scherm te gebruiken.

De weergave van appcomplicaties wanneer je je pols omlaag houdt

Wanneer je je pols omlaag hebt, worden de tijd en complicaties op de wijzerplaat een keer per minuut bijgewerkt en de informatie verschijnt als volgt:

• Tijdcomplicaties, zoals Stopwatch en Timer, ronden de getoonde informatie af tot op de minuut.

• Complicaties die live gegevens tonen, zoals Kompas en Geluid, zijn niet actief.

• Andere complicaties, zoals Agenda, Weer en apps van derden, worden een keer per minuut vernieuwd of wanneer dit nodig is.

De Watch bedienen

Als je scherm gedimd is, wordt swipen doorgaans genegeerd om onopzettelijke invoer te voorkomen. Zelfs met je pols naar beneden kun je op een complicatie tikken om de app te openen of vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden swipen om meldingen te zien. Draai de Digital Crown om de slimme stapel te gebruiken of klik dubbel op de Digital Crown om de appkiezer te gebruiken. Druk op de zijknop om het bedieningspaneel te gebruiken (voor watchOS 9 of ouder: leg je vinger even op de onderkant van het scherm en swipe omhoog).

Je kunt ook je pols optillen of op de Digital Crown of de zijknop drukken om de volledige helderheid op je Watch te herstellen.