HEVC-films gebruiken met Pages, Numbers en Keynote

U kunt ook HDR-films (High Dynamic Range) aan uw documenten, spreadsheets en presentaties toevoegen.

In Pages, Numbers en Keynote 10.2 of hoger kunt u HDR-films toevoegen aan uw documenten, spreadsheets en presentaties. In Pages, Numbers en Keynote wordt de structuur High Efficiency Video Coding (HEVC) gebruikt voor HDR-films.

Bij de volgende Apple apparaten en softwareversies kunt u ook SDR-films (Standard Dynamic Range) die zijn vastgelegd in de HEVC-structuur toevoegen aan uw documenten, spreadsheets en presentaties:

• Een Mac met macOS Mojave en Pages 8.2, Numbers 6.2 of Keynote 9.2 of hoger.
  • Een iPhone of iPad met iOS 13 of een iPad met iPadOS en Pages 5.2, Numbers 5.2 of Keynote 5.2 of hoger.

Films toevoegen aan documenten, spreadsheets en presentaties

Schakel om te beginnen de instelling voor het optimaliseren van films voor oudere apparaten uit om ervoor te zorgen dat films in de HEVC-structuur niet naar een andere structuur worden geconverteerd wanneer u ze aan uw document toevoegt:

• Met een geopend document in Pages, Numbers of Keynote op een iPhone of iPad tikt u op de knop 'Meer' en vervolgens op 'Instellingen', 'Films toevoegen', en dan schakelt u 'Optimaliseer voor oudere apparaten' uit.
  • In Pages, Numbers of Keynote op een Mac, kiest u '[appnaam]' > 'Voorkeuren' in de menubalk, klikt u op 'Algemeen' en deselecteert u 'Optimaliseer films voor oudere apparaten'.

Wanneer u de instelling moet inschakelen die films optimaliseert voor oudere apparaten

• Als u uw boek vanaf Pages rechtstreeks naar Apple Books wilt publiceren.
  • Als u van plan bent een document met films in HEVC-structuur te delen met anderen die mogelijk oudere Apple apparaten hebben.

HDR-films toevoegen aan presentaties

U kunt HDR-films toevoegen aan uw presentatie. Wanneer u uw presentatie afspeelt in de voorstellingsmodus, geeft Keynote HDR-films weer binnen het standaard dynamisch bereik.

Een EPUB met HEVC-video's aanmaken

Wanneer u een EPUB aanmaakt van uw Pages-document waarin een film in HEVC-structuur is opgenomen, wordt de film geconverteerd of blijft deze in HEVC-structuur, afhankelijk van uw apparaat en de instellingen die u hebt gekozen.

Op een iPhone of iPad kunt u kiezen of u de film wel of niet wilt converteren:

1. Terwijl u het document hebt geopend in Pages, tikt u op de knop 'Meer' .
  2. Tik op 'Exporteer' en kies 'EPUB'.
  3. Tik op 'Geavanceerd'.
  4. Om alle films in uw document te converteren naar H.264 in de EPUB, schakelt u 'Optimaliseer media voor publicatie' in. Als u deze instelling uitgeschakeld laat, kunnen films in uw EPUB mogelijk niet op apparaten van anderen worden afgespeeld.

Op een Mac converteert Pages films in HEVC-structuur automatisch naar H.264-video's in de EPUB.

Als u van plan bent uw document online op iCloud.com met Pages naar EPUB te exporteren, moet u 'Optimaliseer voor oudere apparaten' selecteren voordat u films in HEVC-structuur aan uw document toevoegt.

Een boek met films in HEVC-structuur publiceren

Op een Mac kunt u uw document met films in HEVC-structuur rechtstreeks vanaf Pages op Apple Books publiceren. Volg deze stappen om uw document voor te bereiden voor publicatie:

1. Terwijl u een document hebt geopend in Pages, kiest u 'Archief' > 'Maak bestand kleiner'.
  2. Selecteer 'Meest compatibel (H.264)'.
  3. Stel andere opties voor de bestandsgrootte in het venster in.
  4. Om een kopie van het document met een kleinere bestandsgrootte aan te maken, klikt u op 'Maak een kopie kleiner'. U kunt ook op 'Maak dit bestand kleiner' klikken om het bestaande document te overschrijven.

Op een iPhone of iPad kunt u films in HEVC-structuur niet converteren nadat u ze aan uw document hebt toegevoegd. Open het document in Pages voor Mac, maak het bestand kleiner en publiceer het vervolgens vanaf een iPhone, iPad of Mac.

Als u uw boek met Pages online publiceert op iCloud.com, vervangt Pages films met HEVC-structuur in het gepubliceerde boek automatisch door een afbeelding van het eerste beeld van de video. Als de video audio bevat, wordt het audiospoor ook opgenomen.